Clio vs. İ20
Merhaba. Araç alımı arifesindeyiz. İlk aracımız olacak ve dolayısıyla arabanın mekanik işlerinden anlamayan bir aileyiz. Tabir-i caizse yağını, suyunu, yakıtını doldurup binebileceğimiz bir araç arıyoruz.
Şuan 2024 model i20 Style veya Elite ile 2024 model Clio Evolution veya Techno E-Spirit (benzinli olan) arasında kaldık.
Bunları almaya kalkarsak bütçemizi biraz zorlamış olacağız. Bu nedenle duruma göre 100-200 bin TL aşağı fiyatlara aynı araçların 2023 model ikinci ellerine de bakıyoruz.
Şimdi sorumuza gelirsek;
1-) i20 ve Clio arasında bir tercih yapmak istesek hangisi daha makul? i20'nin atmosferik motoru biraz düşündürüyor, öte yanda Clio'nun turbolu motoru var. Bunun yanında i20'nin güvenlik donanımları daha fazla.
2-) İlk araç için günümüz piyasasında sıfıra girmek mantıklı mı? yoksa feleğin çemberinden geçmemiş temiz 2023 model ikinci el araçlara mı yönelmeliyiz?
3-)"i20 ve Clio yaramaz, X araca da bakın" dediğiniz bir model var mı?
Teşekkürler.
Eşimle Birlikte Kullanabileceğimiz Bir Araç
Merhaba. Şu sıralar eşimle birlikte ilk aracımızı almak için bir adım atmaya karar verdik ve bütçemiz yaklaşık olarak 800 bin TL - 1 milyon TL arasında. Ancak ikimizde arabadan anlamıyoruz ve ihtilafa düştüğümüz durumlar mevcut. Bu nedenle konuya hakim arkadaşlardan fikirlerini istirham ediyorum.
Öncelikle ben yaklaşık 1.90, eşim ise yaklaşık 1.60 boyunda. Yani küçük araçlar benim boyutlarımda biri için pek de ideal değil maalesef. Öte yandan eşim ise minyon bir tip olduğu için kendini küçük arabalarda daha rahat hissettiğini söylüyor ve benim rahat edebileceğim büyük araçlara çok da sıcak bakmıyor. Bu nedenle hem onun sürerken kendini rahat hissedeceği hem de benim rahatça sığabileceğim bir araç tavsiyesi istiyoruz.
Eşim otomatik vites ehliyete sahip olduğu için arayışımız otomatik özelindedir.
Son olarak başta da bahsettiğim gibi ilk aracımız olacağı için ikimiz de arabadan çok anlamayan insanlarız. Bu nedenle mümkün olduğunca arızası az olan, kronik sorunu olmayan, tabir-i caizse yakıtı doldurup kullanabileceğimiz bir araç bizim için daha iyi olacaktır diye düşünüyoruz.
Bu minvalde tavsiyelerinizi beklemekteyiz, şimdiden teşekkürler.
Beko Buzdolabı Ekranındaki İşaret
Bu Sistem Alınır mı?
Merhaba. Sadece kasa için yaklaşık 30 bin TL bütçem var. Aşağıdaki linkteki sistemi gördüm, RAM'i 2x16 olacak şekilde 32 GB'a yükseltmeyi düşünüyorum. Sizce sistem nasıl?
Link: Hero 5A-PCH - Game Garaj
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.261 (Bu ay: 156)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Araç tercih-kıyaslama