Şimdi Ara

Clio vs. İ20

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
2
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Araç alımı arifesindeyiz. İlk aracımız olacak ve dolayısıyla arabanın mekanik işlerinden anlamayan bir aileyiz. Tabir-i caizse yağını, suyunu, yakıtını doldurup binebileceğimiz bir araç arıyoruz.

Şuan 2024 model i20 Style veya Elite ile 2024 model Clio Evolution veya Techno E-Spirit (benzinli olan) arasında kaldık.

Bunları almaya kalkarsak bütçemizi biraz zorlamış olacağız. Bu nedenle duruma göre 100-200 bin TL aşağı fiyatlara aynı araçların 2023 model ikinci ellerine de bakıyoruz.

Şimdi sorumuza gelirsek;

1-) i20 ve Clio arasında bir tercih yapmak istesek hangisi daha makul? i20'nin atmosferik motoru biraz düşündürüyor, öte yanda Clio'nun turbolu motoru var. Bunun yanında i20'nin güvenlik donanımları daha fazla.

2-) İlk araç için günümüz piyasasında sıfıra girmek mantıklı mı? yoksa feleğin çemberinden geçmemiş temiz 2023 model ikinci el araçlara mı yönelmeliyiz?

3-)"i20 ve Clio yaramaz, X araca da bakın" dediğiniz bir model var mı?

Teşekkürler.

• İ20 kullanmadım ama clio hem 2023 hem yeni kasa sürüşü konforlu ve keyifli direksiyon elektrik destekli malesef biraz hissiz ama çok kolay kullanımı var
    Motor 1.0 bakarsanız performansı da fena değil i20 atmosferik olandan daha iyidir xtronic şanzıman da pürüzsüz bir sürüş sağlıyor
    Rolanti 3 silindir olduğu için hafif titreşim var bu arada lpg uyumu da var
    Mevcut piyasa da clio tercih ederdim nedense i20 tasarımını da hiç sevemedim
    2023 model sıfır km çok araç var donanımlı olanları 900 civarına bulabilirsiniz
  • merhaba, karar verebildiniz mi?

• i20'nin 1.4 atmosferik motorlu olanı da var, 1.0 turbo motorlu olanı da var. Atmosferik motor arıza yapmaz ama sıfır alacaksanız turbo olan da arıza yapmaz. Yani motor açısından hepsi iyidir. Ben olsam turbo tercih ederim tabiki.

• atmosferik dahi olsa tercihim i20 olurdu. daha iyi bir araba. 2. eli ikisinin de iyi. ama i20 bir tık daha iyi olabilir.

• Clio 5 ile kalite oranı baya artırılmıştı,1.0tce motorda sorunsuz ve başarılı, i20 ve clio arasında kesinlikle clio tercih edilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.