Şimdi Ara

Eşimle Birlikte Kullanabileceğimiz Bir Araç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Şu sıralar eşimle birlikte ilk aracımızı almak için bir adım atmaya karar verdik ve bütçemiz yaklaşık olarak 800 bin TL - 1 milyon TL arasında. Ancak ikimizde arabadan anlamıyoruz ve ihtilafa düştüğümüz durumlar mevcut. Bu nedenle konuya hakim arkadaşlardan fikirlerini istirham ediyorum.

Öncelikle ben yaklaşık 1.90, eşim ise yaklaşık 1.60 boyunda. Yani küçük araçlar benim boyutlarımda biri için pek de ideal değil maalesef. Öte yandan eşim ise minyon bir tip olduğu için kendini küçük arabalarda daha rahat hissettiğini söylüyor ve benim rahat edebileceğim büyük araçlara çok da sıcak bakmıyor. Bu nedenle hem onun sürerken kendini rahat hissedeceği hem de benim rahatça sığabileceğim bir araç tavsiyesi istiyoruz.

Eşim otomatik vites ehliyete sahip olduğu için arayışımız otomatik özelindedir.

Son olarak başta da bahsettiğim gibi ilk aracımız olacağı için ikimiz de arabadan çok anlamayan insanlarız. Bu nedenle mümkün olduğunca arızası az olan, kronik sorunu olmayan, tabir-i caizse yakıtı doldurup kullanabileceğimiz bir araç bizim için daha iyi olacaktır diye düşünüyoruz.

Bu minvalde tavsiyelerinizi beklemekteyiz, şimdiden teşekkürler.

• https://www.sahibinden.com/s/P7XowIOq

Tanımam etmem, lakin alınır gibi duruyor.
  • 190 boy ile corsa D’ye oldukça rahat sığıyorum. Yeni i20’de boy sorunu yaşamazsanız bence bakılabilir.
  • Metufkcr kullanıcısına yanıt

Corsa D dediğiniz kaç model oluyor?

• https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-14.500-km-de-kazasiz-cok-cok-temiz-honda-jazz-1166140572/detay

• Golf 7-7.5 kasa alın geçin.
  • 2021 308 1.2puretech syletech eat8

cam tavan, tam otomatik 8 ileri şanzıman.

Birde 5 yıllık uzatılmış garantili bulursanız süper. (Bakımlar dahil aracın tüm parçaları ücretsiz değişim oluyor. balata, disk, silecek gibi)

Ek: 1.2puretechlerdeki kayış çatlama sorunu 2018den itibaren oldukça azaldı. 2023 yılında yeni kayış ile tamamen bitcek gibi görünüyor. (Kopma sorunu yok, kayış çatlaklarından kopan parçalar yağ süzgecini tıkıyor. bu durumu yetkili servis takip etmekte)

Kucucuk araçlara o paraları vermeyin. C sınıfı araç alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 7 Mayıs 2024; 16:38:44 >
  • 2016 model ve üzeri 1.6 benzinli (lpg uyumlu ve sorunsuz) valvematic 132 hp motorlu multidrive s cvt otomatik şanzımanlı toyota auris öneririm o bütçe aralığında, hem sizin hem eşinizin iç hacim konusunda beklentilerini karşılayan bir araç olduğunu düşünüyorum, çünkü aracın iç hacmi ortalama c segmenti boyutlarında olsa bile kabin tasarımı ergonomi ve ferahlık üzerine kurulmuş bu yüzden en basitinden ön kısımda şoför ve yolcu tarafında dizleriniz çok rahat edebiliyor.

Diğer konuları söylemeye gerek bile yok bence çünkü sorunsuzluğu herkes tarafından bilinen bir gerçek, bu arada kullanıcı kitlesi çok düzgün, bu yüzden araçlarım geneli çok temiz oluyor, ayrıca kilometreleri de düşük, bir de bu modelin cam tavanlı versiyonları var onlardan denk getirebilirseniz çok iyi olur diye düşünüyorum.

Şimdiden hayırlı olsun.

• Hocam emin ol eşin büyük aracı ufak araçtan daha stabil kullanır ama kadınlar bunu anlamıyor işte. Bizde Civic vardı 4 sene sonra b segmente düştük arada dağlar kadar fark var eksi anlamda. Ufak araç olunca cidden sıkıştırıyorlar yahu.

• Geçen hafta Dacia Sandero Stepway inceledim. 1.96 boyundayım gayet rahat sığdım. Bahsettiğiniz rakamlara sıfır alınabilir. Sonuçta yerden yüksek bir araç olduğu için hem eşiniz rahat kullanır hem de size küçük kalmaz araç. Dacia alınır mı diyenler olacaktır ama ülkemizde 1 yaşında ikinci el bile bence risk.
  • Skoda Scala 1.0 Tsi Dsg Elite

Sanıyorum ikinizin de ihtiyaçlarını karşılar. Bagaj iç mekan boyutları iyi C mi B mi tam hatırlamıyorum ama kullandığım araç fena değildi.
  • Pctoplamakicin P kullanıcısına yanıt
    Yok corsa D’yi b segment küçük olması açısından örnek diye verdim. Corsa D eski sizin bütçeye daha yüksek modeller alırsınız.

Üstteki arkadaşın dedi gibi scala ve fabia da olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 7 Mayıs 2024; 23:16:48 >
  • B yada C segment MPV leri değerlendirin.

B segment MPV ler:

opel meriva, ford b max. hyundai 1x 20, kia venga.

citroen c3 picasso, honda jazz,....vs

reno modüs, fiat idea.

C segment MPV ler:

reno scenic.toyota corola verso.

citroen c4 picasso. ford c max....vs

yada fiorino veya ford tourneo currier...vs hafif ticarileri değerlendirin.

• Metufkcr kullanıcısına yanıt

boyunun 1.90 olduğuna emin misin? ben 1.85 boyumla corsa'da boğuluyorum.

• powermoon kullanıcısına yanıt

mini cooper'a nasıl sığsın bu adam? ha eşi bayılır o ayrı.

• benim eşim de küçük araba istiyor. diğer yandan suvları da seviyor. bir suv alarak kandırabilirsin, kadınlar genelde suvlar yüksek olduğu için severler.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Şahsen yeni astra ve 508 beni daha çok boğmuştu. Corsa D ön tarafta cam daha yatay ilerlediği için bana ferahlık hissi veriyor. Koltuk en aşağıda ve en geride iken açıkcası yeni corsadan bile ferah hissetiriyor. Belki de şartlardandır çekelim bir passat ona alışınca bizi de boğar. Gerçi sırf inmesi binmesi rahat diye yerden yüksek alasım var sonraki aracı…
  • Boyutu şekli göreceli ama alabileceğiniz en yeni modelli araci alın bir de dsg den uzak durun yeterli ...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.