Şimdi Ara

Mesela elektrikli araba aldık. Uzun yolda ne yapacağız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
4.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tabii ki şehir içinde benzinden ettiğin kazancın küçük bir kısmını araba kiralamak için harcayacaksın. Hem elektrikli araba kullanmanın zevki ve konforu ile yaşayacaksın, hem doğaya saygılı olmuş olacaksın, hem de aracını boşuna uzun yolda yıpratmamış olacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarı arıza lambası -- 15 Nisan 2016; 0:47:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Uzun yolda araba niye yıpransın ? Sürekli 120 ile gidiyorsun. Motoru sehiricine göre dur kalklara göre cok daha az yoruyorsun.Isıklarda sacma sapan yerlerde 0 100 deneyemiyorsun. 2.el arac alsam ayni km de uzun yol yapan aracı alırım.

Elektrikli aracların bizim ülkeye en az 15 yılı var. Daha pillerden vergi alınacak,sarj istasyonları kurulacak. Sonu fluence ze gibi olursa yine kimse tercih etmez. Cok pahalıydı.
  • İstasyon aralarında fise takacaksiniz ya da powerbank kullanin

• quote:

Orijinalden alıntı: ıslanmış tarhana

Tabii ki şehir içinde benzinden ettiğin kazancın küçük bir kısmını araba kiralamak için harcayacaksın. Hem elektrikli araba kullanmanın zevki ve konforu ile yaşayacaksın, hem doğaya saygılı olmuş olacaksın, hem de aracını boşuna uzun yolda yıpratmamış olacaksın.

Şu aracini uzun yola cikarmayanlara akil sir erdiremiyorum ya. Bu araci insanliga hizmet etsin diye uretmisler biz de eskimesin diye sarip sarmaliyoz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

quote:

Tabii ki şehir içinde benzinden ettiğin kazancın küçük bir kısmını araba kiralamak için harcayacaksın. Hem elektrikli araba kullanmanın zevki ve konforu ile yaşayacaksın, hem doğaya saygılı olmuş olacaksın, hem de aracını boşuna uzun yolda yıpratmamış olacaksın.

Şu aracini uzun yola cikarmayanlara akil sir erdiremiyorum ya. Bu araci insanliga hizmet etsin diye uretmisler biz de eskimesin diye sarip sarmaliyoz.

150 km menzili olan araçlar şehir içinde ideal fakat uzun yolda sıkıntı olur diye böyle dedik üstad. Meseleyi yanlış anladın galiba.

• quote:

quote:

quote:

150 km menzili olan araçlar şehir içinde ideal fakat uzun yolda sıkıntı olur diye böyle dedik üstad. Meseleyi yanlış anladın galiba.

Model 3'un 300 km'yi askin bir menzili var yanlisim yoksa. Ki bu cok yeni bir teknoloji. Yakin gelecekte 500'e kadar cikar. Buda yaklasik 3-4 saatte 15 dk/yarim saat molayla uzun yol yapilabilecegini gosteriyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Model 3'un 300 km'yi askin bir menzili var yanlisim yoksa. Ki bu cok yeni bir teknoloji. Yakin gelecekte 500'e kadar cikar. Buda yaklasik 3-4 saatte 15 dk/yarim saat molayla uzun yol yapilabilecegini gosteriyor.

Siz de haklısınız.

• 2020 yılından itibaren elektrikli otomobiller tercih edilesi düzeye gelecektir.Henüz çok yeni elektrikli otomobiller biraz gelişim sürecine ihtiyacı var.Bundan 15 yıl sonra ( ki yıllar inanılmaz hızlı geçiyor ) ortalık elektrikli araba dolacak.Tesla ise, yakın geleceğin otomotiv devi olacak.

Kişisel tahminime göre 2025 yılından itibaren Tesla en değerli otomobil markası olacaktır.Şu anda bile daha aracı yeni tanıtıyorlar ( model 3 ), ortada araca ait net bir görsel bile yokken üretebileceğinden daha fazla ön sipariş almış durumdalar.500 km menzilli C segmenti bir araba yapsınlar, fosil yakıt kullanan araçların tamamı çöp olacak.Bazı yerlerde ütopik tarihler veriliyor 2050 gibi ama bence 15 yıl sonra, 2030 yılında her yer elektrikli araç ile dolacaktır, çünkü gayet hızlı aşama kaydediliyor şu anda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sarj istasyonları kurulacak her yere. arabanın menzili 150 km ise her 120km de bir sarj istasyonu kurulma mecburiyeti olacak vs. vs.

yani yolda kalmaycaksınız merak etmeyin :)
  • Hızlı dolum istasyonları oluyor ya da pil değişim merkezleri.

• Şarj istasyonları her mola tesisine konulursa sarj sorunu ortadan kalkar.5 seneye kadar yaygınlaşacağını düşünüyorum. Şehir içinde avmler yavaş yavaş şarj istasyonu yerleştirmeye başladı, zamanla mola tesisleride müşteri çekmek için sarj istasyonu koyacaktır.

• Uzun yol için kesinlikle uygun değiller. Model 3'ün 300km dedikleri menzili en iyi koşullarda öyle. Siz o arabaya 4 kişi binip, klimayi açıp, otoban hızında da giderseniz 200km yapsa iyi. 200km'de de hızlı sarj istasyonu olmayacağına göre..

• model s in menzili tam olarak ne kadar bilmiyorum ama uzun orta dereceli uzun yola cikabilecegini düşünüyorum

• Uzun yolda araba niye yıpransın ? Sürekli 120 ile gidiyorsun. Motoru sehiricine göre dur kalklara göre cok daha az yoruyorsun.Isıklarda sacma sapan yerlerde 0 100 deneyemiyorsun. 2.el arac alsam ayni km de uzun yol yapan aracı alırım.

Elektrikli aracların bizim ülkeye en az 15 yılı var. Daha pillerden vergi alınacak,sarj istasyonları kurulacak. Sonu fluence ze gibi olursa yine kimse tercih etmez. Cok pahalıydı.

• Hangi modeli bilmiyorum ama tesla 450 km menzile sahip. İstanbulda tesla gördüm bu arada ta geçen sene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 15 Nisan 2016; 11:42:58 >
  • Valla bizim sitede bir arkadaş var beyaz fluencenin ze var. Evinden aşağı kablo çekmiş şarj ediyor arabayı her gün. Bagajin içine kabloyu bırakıp kapatıyor kapağı. Bir gün soracagim nasıl diye.

Artık şu menzili 400 km yapsınlar da yayginlassin uzatmasinlar

• Keske benzin veya mazot gibi çabucak sarz olsalar

• quote:

Orijinalden alıntı: Glukhovsky

Uzun yol için kesinlikle uygun değiller. Model 3'ün 300km dedikleri menzili en iyi koşullarda öyle. Siz o arabaya 4 kişi binip, klimayi açıp, otoban hızında da giderseniz 200km yapsa iyi. 200km'de de hızlı sarj istasyonu olmayacağına göre..

Katılıyorum. Bu kısmı atlıyorlar ama normal kullanımda 200 kmyi geçeceğini sanmıyorum.

• Kablosuz elektrik iletimi uygulanabilir hale geldiğinde her şey çözülecek.
    Ama biz görür müyüz bilinmez.
  • Yelken hocam, uzun bir süre yelken kullanmak şazım. O yüzden daha çok aşama katetmesi lazım menzil konusunda
  • Otobanlar için kablosuz şarj edecek sistemler tasarlanıyor. Olur da pil ile çözemezsek diye alternatifler de geliştiriliyor. Öyle ya da böyle fosil yakıtlı araçlar fosil olacak gibi...

Tesla yerinde olsam arabanın bagajına uygun giriş-çıkışları ona göre ayarlanmış benzinli jeneratör kiti geliştirir, uzun yol kiti adı altında satardım...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.