Şimdi Ara

Mesela elektrikli araba aldık. Uzun yolda ne yapacağız? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
0
Favori
4.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teknoloji çoktan hazırdı. Tamamen arz talep meselesi. Birim maliyet, talep olduğunda düşüyor.

Mesela  elektrikli araba aldık.  Uzun yolda ne yapacağız?

Popular Science, February 1971

• Tesla'nın supercharger ları ile avrupada bir şehiirden başka şehire kesintisiz gitmek mümkün.
  • Bu olay bence fazla büyütülüyor.Pedere sordum bizim eski araçlarla bir depoda kaç km gidiyordun diye?
    Torosla 400-450km
    Renault Fairway 350-400km
    Golf 1.6 hitler ile 500-600km civarı rakamlar çıktı.

Torosla Fairwayde klima yoktu çok hızlı da yol alınamıyordu.Golf biraz daha tutumluymuş o kadar 20 sene öncesinin rakamları bunlar.Tsi,Ecoboost falan varda şimdiki menziller arttı.Şimdiki elektrikli araçlarla uzun yola gidilir mi gidilmez mi sorusu şarj istasyonlarının kurulmasına bağlı.Çok maliyetli ise bu istasyonlar bize gelmesi uzun sürer.Yok benzin istasyonundan ucuzsaki ben ucuz olduğunu düşünüyorum.Tanker,Depo gibi maliyetleri olmayacak.Dinlenme tesislerindeki park yerine bile konursa çok hızlı bir şekilde kendini amorti eder.Ben geçişin hızlı olacağını düşünüyorum.
  • Ankara'da son aylarda 3-4 kere Tesla gördüm. Hepsi aynı araç da olabilir belki. Hepsi de siyah renkti. Plakalarına bakmadım. Bunun servisi falan var mı Ankara'da ya da İstanbul'da acaba? Yoksa parça temini, bakım, tamirat vs konularda iyi cesaret böyle bir araç tercih etmek.
  • yaw ne yapacaksın bi elektrik direğine çengel atacaksın yada çekici çağırırsın yedek akün yoksa,yada çıkma otobüse bin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence uzun yol icin çözüm;durup fişe takip beklemekte değil,benzin istasyonlarında bulunan,kolay monte edilebilen,hazır ve dolu halde bekletilen,universal uyumlulukta,kullan bitince bosunu bırak dolusunu al tipte pil bloklarında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçişin hızlı olması tüm dünyanın faydasına olur,

fosil yakıt yüzünden çıkan savaşlar,

co2 emisyonu vs. bir çok açıdan insanlara faydalı.
  • Gerçekten de daha önce hiç kimsenin aklına gelmemiş bir soru.

Ever ne yapacağız hadi cevap verin bakalım.

• burda iki önemli problem var.

1-menzil.
    2-şarj süresi.

Menzil uzun yol için kısa maalesef. Artı belli bir seviyeye gelen batarya tam dolu gibi performans vermeye devam edebiliyor mu.

İkincisi, kimse yarım saat civarı şarj için beklemek istemez.

Maalesef günümüzde batarya teknolojisinde çok önemli gelişmeler olamıyor. Sanki batarya ve pil konusunda sınırlara dayandı teknoloji.

Her kim ki uzun süre bitmeyen bir pil (1000 km lere yakın aynı performansı verebilen)

Ya da çok çok kısa sürede şarj olabilen bir pil üretebilirse, dünyada gelecek 100-200 yıla yön verecek.

Çünkü artık mobil enerji ihtiyacı inanılmaz hale geldi ve pillerin küçültülebilmesinde de sınırlara gelindi. Bir telefonun neredeyse yarısı pil.

Mesela geçenlerde amerikada bir kamyon kasası büyüklüğünde bir nükleer güç kaynağı (ya da santralı) yapılmıştı. Bu çok çok önemli bir gelişme diye duyuruldu.

Çünkü çok uzun uzay yolculuklarının da önündeki en büyük engel klasik yakıtların çok fazla yer kaplamaları. Bir nükleer güç ünitesinin bir mekiği sığabilecek seviyeye gelme ihtimali çok önemli bulunmuştu.

Umarım aynı şey günlük kullanılan otomobiller için de gerçekleşebilir.

1000 km bitmeyen pilli bir araba olduğunu düşünsenize.

Dünya değişir.

Gerçi bizim ülkede o bataryayı fullemeyi ne yapar ederler, 300 kağıda denk getirirler ama o da ayrı bi şey.

• Arapların petrolü bitmeden bu araçları yar etmezler dünyaya adamlar kazandıklarını silaha ve lükse yatırıyor, gelişmiş ülkeler kafayı mı yediki petrolle alternatif çıkarsın ekonomileri çöksün dünyada bu kadar petrol yüzünden savas varken, bugünkü şartlarda bile 500km yapabilen araçlar vardır diye tahmin ediyorum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

Valla bizim sitede bir arkadaş var beyaz fluencenin ze var. Evinden aşağı kablo çekmiş şarj ediyor arabayı her gün. Bagajin içine kabloyu bırakıp kapatıyor kapağı. Bir gün soracagim nasıl diye.

Artık şu menzili 400 km yapsınlar da yayginlassin uzatmasinlar

Elektrikli bisiklet gibi yani... ben ev icin ozel bir istasyon kurulmasi gerekiyor diye biliyordum.

• şarj değilde batarya tak çıkar bi sistem olsa güzel olurmuş ,istasyonlarda bunu karşılayabilecek düzeyde olurlar zaten ama şu an için pek olası görünmüyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: more34

şarj değilde batarya tak çıkar bi sistem olsa güzel olurmuş

Apple yine kaputu açılmayanını üretir, kendi şarj istasyonunu dayatır.
  • uykr kullanıcısına yanıt
    Yani ayıp olmasın diye çok inceleyemedim ama gordugum kadarıyla bildiğiniz kabloyu uzatmış aşağı şarj ediyor bu kadar basit:)

• şu katrenler ilk çıktığında 3 tekerli olanlardan , arkadaş Bursa dan alıp Ankara ya kullanarak gelmişti.
    1 sarjla 160 km gidiyor. ama maksimum surat 70 km , sarj süresi 8 saat, benzinlikte 5 lira 10 lira vererek sarj etmiş, sarj esnasında uyumuş,
    dinlenmiş yokuş aşağı sallamış 100 km ye çıkmış, :)
    polisler yolda çevirmiş, bu ne diye, telsizden arkadaşlarına anons etmişler tanınmayan bi cisim az önce bizim burdan çıktı :)
  • bu teknolojinin daha çok gelişmesi lazım, devlete hediye etmişlerdi fluence ze, 80 kmde bataryası bitiyor diye kaldırmışlar depoya bir daha kullanmamışlar
  • Konuyu nerenizle okudunuz anlamadım ki

• böyle başlığa böyle cevapların gelmesi çok normal değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glukhovsky

Uzun yol için kesinlikle uygun değiller. Model 3'ün 300km dedikleri menzili en iyi koşullarda öyle. Siz o arabaya 4 kişi binip, klimayi açıp, otoban hızında da giderseniz 200km yapsa iyi. 200km'de de hızlı sarj istasyonu olmayacağına göre..

Model 3'ün 300km dedikleri menzil baz model için geçerli. Üst modellerde 500km civarı menzil olur. 200kmde bir şarj istasyonu niye olmasın?

• Böyle sistem ler için bizim ülkenin nerden baksan 15 yıla ihtiyacı var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.