Merhabalar adım Umut, 21 yaşındayım ve Adana'da yaşıyorum. Açıköğretim Lisesi son dönemdeyim 1 dersim kaldı ve bu sınav ile birlikte mezun olacağım. Açık liseden mezun olduğum zaman elimde ekstradan bir Lise diplomam daha olsun istiyorum, Bu yüzden Mesleki Açıköğretim Lisesine yazılmayı düşünüyorum. Fakat kafama takılan birkaç soru var bu konuda sizden yardım istiyorum. İlk sorum şu;Elimde girebileceğim 3 bölüm var Harita Tapu Kadastro Büro yönetimi alanı ve Adalet alanı bu bölümlerin alan dallarının hangileri olduğuna dair güncel bilgilere nasıl ulaşabilirim yani örneğin, Büro yönetimi alanı;Alan dalında sadece yönetici sekreterliği mi var yoksa, Hukuk sekreterliği,Ticari Sekreterliği olarak 2 ye mi ayrılıyor bir de bu alanda eskiden Tıp sekreterliği vardı o kaldırıldı mı? Harita tapu kadastro alan olarak Harita,Tapu Kadastro olarak 2 yemi ayrılıyor 2.sorum; Adalet alanı kaldırıldı mı? yani eskiden anladığım kadarıyla İnfaz koruma memurluğu ve Zabıt katipliği adında 2 alandan oluşuyordu Adalet alanı bu hala var mı? 3.sorum şu;Eğer istersek bölüm değiştirebiliyor muyuz? yani örneğin ben Adalet Alanında okuyorum ve Büro yönetimine geçmek istiyorum bunu yapabilir miyim?
Babam çalışmama izin vermiyor
Merhabalar, bir sorunum var ve işin içinden çıkamadığım için bunu sizinle paylaşmak istiyorum. %85 engelliyim ve belden aşağım çalışmıyor. İş hayatına atılmak istiyorum, ama şöyle bir durumum var;Çocukluğum da, çok tembel bir birey olduğum için düzgün bir 12 yıllık ilköğretim ve ortaöğretim temeli oluşturamadım. Üniversite okumak istesem; Bu temelden yetersizlik düzeyi ile okuyamam, sınava girsem, üniversite kazanamam. KPSS'ye girsem; 90 ve üstü puan tutturamam. Geriye tek seçeneğim; Lise diplomam ile dışardan özel sektörde iş bulmak fakat babam buna yanaşmıyor. Çünkü bakım aylığı alıyoruz ve bunun kesilmesini istemiyor. ikinci sebebi benim ihtiyaçlarımı gidermem gerekiyor; 2 saate bir tuvalet ihtiyacımı karşılamam gerektiği için, patronların buna izin vermeyeceği ve beni kovacağı veya işe almayacağı düşüncesine sahip. Bir diğer nedeni de; benim bir işe başlarken onun devamını getiremediğimden çabuk sıkılıp iş hayatımdan bunalacağımı düşünmesi ona bakım aylığından kazandığı paranın daha fazlasını kazanacağıma dair söz vermeme rağmen nafile onu bir türlü ikna edemedim ilerde kimseye muhtaç olmak istemiyorum. kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum bundan dolayı da yaklaşık 1.5-2 senedir bunalımdayım bu bunalım anormal hareketler sergileyip ilaç almamı gerektirecek seviyeye kadar geldi. özgüvenim düştü keşke doğmasaydım diyecek noktaya geldim. ne yapacağımı bilemiyorum.
Matematik temeli
Konuyu yanlış yere açtıysam, kusuruma bakmayın. Soruma gelecek olursak;Matematik temeli olmayan biri günde 4 saat çalışma ile, 6 ayda eşit ağırlık veya sayısal seçecek seviyeye gelebilir mi?
Yetenek sorunu
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle, Forum da yeniyim. Yani konuyu yanlış yere açtıysam veya bir kural ihlali yaptıysam kusuruma bakmayın.Ben hayatta bir amacı olmayan, tembel, üşengeç derslerinde başarısız, elinden hiçbir şey gelmeyen bunun içinde çabalamaya üşenen, belli birşeye kabiliyeti olmayan, yeteneksiz bir bireyim. bir hobi edinmek istiyorum fakat uzmanlaşabileceğim bir şey bulamıyorum. Tek yeteneğim düzgün yazı yazabilmek yani konuşurken kendimi ifade etmekte zorlanıyorum ama yazarken çok iyi ifade edebiliyorum. öyle edebi bir yazarlıktan ya da söz yazmadan bahsetmiyorum, sadece kendimi düzgün ifade edebiliyorum.Bir de yakın zamanda, bana bir Ukulele enstrüman hediye edilmişti. Tırnak yeme problemim yüzünden ve bir şeye başlama konusunda aşırı üşengeç olduğumdan, ne ona doğru dürüst başlayabildim, ne de uzmanlaşabildim. Tavsiyeleriniz nelerdir?
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 8
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.093 (Bu ay: 8)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic