WhatsApp Web Grafikler Bozuldu
Wp webb uygulamasında grafikler böyle bozuk görünüyor sebebi nedir nasıl düzeltebilirim?
Forza Horizon 5 Grafik-Renk Hatası
Hepinize merhaba. Her zamanki gibi Forza Horizon 5 oynuyordum. Bir anda oyun dondu ve kapandı. Sonra kendiliğinden yeniden açıldığında resimde de görüldüğü gibi renkler tuhaf görünüyordu. İşin ilginci bütün sürücülerim güncel. Acaba donanımda mı bir sorun var diye düşündüm ve aygıt yöneticisinden ekran kartlarımı sorgulattım. Hepsi düzgün çalışıyor gibi duruyor. Ne yapmam lazım? Lütfen yardım edin...
Öncelikle herkeze merhaba. Biliyorsunuzdur ki pek çok Alman otomobil üreticisi var. Bunlardan bir ikisi de Opel ve Volkswagen. Bu iki üretici diğer Alman üreticiler gibi lüks araç üretmektense daha çok halkın ulaşabileceği ucuz ve zengin araçlar üretmeye odaklılar. Tabii ki arada Arteon ve İnsignia gibi şaheserler çıksa bile asıl hedefleri lüks araç değil bu markaların. Benim merak ettiğim ise şu: bildiğimiz gibi ülkemizde Volkswagen aşırı derecede seviliyor ve tutuluyor. Ama bir diğer Alman üretici (Fransızlar sahibi olsa bile modellerin çoğu Rüsselheim'de üretiliyor) Opel Volkswagen kadar sevilmiyor, hatta Opel'e "makyajlı, sportif Peugeot" diyenler bile var. Bunun sebebi nedir?
Yenilenmiş Skoda Kodiaq
Bildiğimiz gibi 2023 yılının sonunda Skoda'nın 2 büyük amiral gemisi modeli Kodiaq ve Superb yenilendi ve yeni nesline kavuştu. Bugün sizlerle bu iki aracı ve alınır mı alınmaz mı hakkında konuşup rakipleriyle kıyaslıyoruz!
<<SKODA KODIAQ 2024>>
Tasarım//
Tasarım tabii ki de göreceli bir şeydir ama bana kalırsa yeni Skoda Kodiaq'ın ön tasarımı şahane ve enfes olmuş. Ön tasarımda beğenmediğim kısın ise bu aracın eskidenki gündüz farları sadece üst tarafta tek parça halinde yanıyordu. Ama yeni nesildeki alttaki sis farık kısmına bu gündüz farı dik formda uzatılmış. Ve ben maalesef ki bu tasarım özgün bulmadım. Özellikle Volvo'nun XC60'da ki "Thor'un çekici"ne benzeyen gündüz far takımını anımsattı bana.
Skoda
Volvo
Fakat performans anlamında farlar [her iki donanımda da (premium ve prestige) Skoda Cyristal LED Matrix geliyor] Opel'in intelliLUX led matrix farları kadar başarılı olmasa da yine de üst düzey. Ne yazık ki ön tasarım için geçerli olan olumlu izlenim benim için arka tarafta bozulıyor. Aracın eskiden Superb'de olduğu gibi yanlarda iki ayrı led stop yerine Seat Ateca'daki gibi uydurukça ortada birleştirilmiş ve nedense bence bu aracı çok uyduruk göstermiş. Benim hiç hoşuma gitmedi.
Malzeme kalitesi ve karoser//
Skoda ve Volkswagen grubu zaten bizleri genellikle (Passat'ın rezalet kasası hariç) çok üzmüyor malzeme kalitesi anlamında. Skoda'da da bu kaliteyi birkaç küçük detay hariç hissediyorsunuz. Öncelikle deri kalitesi şahane. Bana eski Opel Vectra'lardaki o şahane deri hissiyatını tattıran ilk SUV oldu. Ayrıca arka kapı üstü döşemeleri vs. tamamen yumuşak. Bir önceki nesilde sertti bu malzemeler. Ambiyans aydınlatmaları bütün kokpiti sarıyor ve arka kapılara kadar da uzatılmış durumda. Arka koltuklarda en dolu pakte olan (zaten 2 donanımı mevcut) Prestige'e çıkarsanız ısıtma mevcut. Bu da çoğu günümüzün SUV'unda göremediğimiz güzel bir özellik. Araçta beğenmediğim yanlara gelecekolursak Premium pakette (boş paket) göğüsün dibinde çok güzel bir kablosuz şarjbölümü var ve bu soğutmalı. Madem Skoda böyle bir bölüm yapmış acaba boş pakette neden buraya sürgülü bir kapak koymamış çok merak ettim. Ancak Prestige paket'e çıkarsanız buraya o güzeller güzeli sürgülü kapak geliyor.
Premium Paket
Prestige Paket
Bir diğer malzeme hissiyatı ve kalitesinin zayıf olduğu yer ise bagaj kaplaması. Bagaj kaplaması çok kaliteli olmasına rağmen alt stepne kısmını açtığınızda bütün büyü bızuluyor. Ne yazık ki Skoda aracın yedek lastiğinin bulunduğu bu bölmeye bir yalıtım çekmeye bile üşenmiş ki aracın metali kabak gibi görünüyor.
Motor seçenekleri ve tüketim//
Fiyat listesi (8 Ağustos 2024)//
Volkswagen Arteon Bir Hata mıydı?
Selam. Sizleri bilmem ama Volkswagen grubunda Audi çok iyi bir araç üreticisidir ama Volkswagen araçları bana nedense her zaman ayrı bir hissiyat ve tarz tattırmıştır. Ve zamanında Volkswagen kimilerine göre yapacağı en salakça hamleyi yapıp bir D-sedan (premium sınıf için) piyasaya sürdü. Evet, o bahtsız araç Arteon'du. Kimiler Arteon için şöyle düşünür: "Grupta zaten Audi gibi bir premium marka varken Arteon'u piyasaya sürmek bir cepten alıp diğer cebe atmaktan başkası değil." Evet belki bende en başta bahsettiğim zevke sahip olmasam böyle düşünecektim ama bence ülkemiz Arteon'u haketmiyordu. Aracın apayrı bir havası vardı. Sizin düşünceleriniz neler?
Hatırlar mısınız bilmem ama Renault 2000 yılında zamanına göre amiral gemisi niteliğinde bir araç getirmişti: VelSatis. Bu araç sanırsam günümüzün Camry'si ile aynı kaderi paylaşarak zamanının Citroen C6'sı ve VW Pheaton'u ile rekabet edemedi. Sizlere iki sorum var. Sizce neden bu bene göre nostaljik ve nedide araç başarısız oldu ve insanlar Fransız araçlarına karşı neden bu kadar ön yargılı?
Ana özellikler//
Fiyat: 5.528,03 TL (2024)
Lego Control+ Desteği: Var
Parça: 914 parça
Bluetooth: Evet
Lisans: Evet
Tasarım//
Tasarım anlamında set orta boylu bir Lego Technic setinden beklenilenleri sunuyor. Genel anlamda araç birebir aynı. Tek hoşuma gitmeyen yer ise aracın tavanındaki havalandırma bölmesi (emanet gibi duruyor) ve aracın farları (ikisi de çıkartma). Örneğin Legonun bir diğer orta sınıf seti Lego Technic 42161 Lamborghini Huracán Tecnica'da bile gerçek modellenmiş farlar gelirken bu sette çıkartma olarak gelmesi bence hiç hoş değil. Özellikle günümüzde bu sete koleksiyoncular olarak böyle paralar gömülüyorsak bu set bizi mutlu etmeli bence.
Özellikler//
Öncelikle araç kutuda her ne kadar minimal görünsede vitrininizde gerçekten şık, büyük ve spor duruyor. Benim ise bu araçta en çok sevdiğim özellik ise çok başarılı bir Lego Control+ port'u olması. En az 4-5 bluetooth destekli lego kullanmış olarak yazılım ve hissiyat anlamında bu setin neredeyse en başarılı set olduğunu söylemem gerek.
Herkeze iyi akşamlar. Ülkemizde D-sedan denildiğinde insanların aklına genelde 3 marka ve araç geliyor. Skoda'nın Superb'i, Volkswagen'in Passat'ı ve Opel'in İnsignia'sı. Ama her nedense ülkemizin otomobil pazarında çok güçlü bir marka olan Toyota'nın D-sedan aracı Camry'i bilen insan sayısı çok az. İşte ben de bunu merak ediyorum. Halbuki donanımsal anlamda oldukça zengin ve lüks bir araç.
Blender Pembe Renk Hatası
Selamlar bir araba modelliyorum. Araç Volvo V90 Crosscountry. Aracı modellerken arka plan olarak daha rahat modelleyeyim diye aracın blueprint'lerini koymuştum ama dosyadan çıkıp bir gün sonra açtığımda resimler böyle garip pembemsi bir renk almıştı sebebini lütfen bilen arkadaşlar yazsın çok önemli bir projeydi teşekkürler.
Tutkulu bir animasyon geliştiricisi ve Dveland, ZEN Animation Studios ve Zen Groupe AG'nin sahibi.Bizlerle iş içini irzibata geçin! |
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 21
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 5.067 (Bu ay: 486)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası