Bildiğimiz gibi 2023 yılının sonunda Skoda'nın 2 büyük amiral gemisi modeli Kodiaq ve Superb yenilendi ve yeni nesline kavuştu. Bugün sizlerle bu iki aracı ve alınır mı alınmaz mı hakkında konuşup rakipleriyle kıyaslıyoruz! <<SKODA KODIAQ 2024>> Tasarım// Tasarım tabii ki de göreceli bir şeydir ama bana kalırsa yeni Skoda Kodiaq'ın ön tasarımı şahane ve enfes olmuş. Ön tasarımda beğenmediğim kısın ise bu aracın eskidenki gündüz farları sadece üst tarafta tek parça halinde yanıyordu. Ama yeni nesildeki alttaki sis farık kısmına bu gündüz farı dik formda uzatılmış. Ve ben maalesef ki bu tasarım özgün bulmadım. Özellikle Volvo'nun XC60'da ki "Thor'un çekici"ne benzeyen gündüz far takımını anımsattı bana. Skoda Volvo
Fakat performans anlamında farlar [her iki donanımda da (premium ve prestige) Skoda Cyristal LED Matrix geliyor] Opel'in intelliLUX led matrix farları kadar başarılı olmasa da yine de üst düzey. Ne yazık ki ön tasarım için geçerli olan olumlu izlenim benim için arka tarafta bozulıyor. Aracın eskiden Superb'de olduğu gibi yanlarda iki ayrı led stop yerine Seat Ateca'daki gibi uydurukça ortada birleştirilmiş ve nedense bence bu aracı çok uyduruk göstermiş. Benim hiç hoşuma gitmedi. Malzeme kalitesi ve karoser// Skoda ve Volkswagen grubu zaten bizleri genellikle (Passat'ın rezalet kasası hariç) çok üzmüyor malzeme kalitesi anlamında. Skoda'da da bu kaliteyi birkaç küçük detay hariç hissediyorsunuz. Öncelikle deri kalitesi şahane. Bana eski Opel Vectra'lardaki o şahane deri hissiyatını tattıran ilk SUV oldu. Ayrıca arka kapı üstü döşemeleri vs. tamamen yumuşak. Bir önceki nesilde sertti bu malzemeler. Ambiyans aydınlatmaları bütün kokpiti sarıyor ve arka kapılara kadar da uzatılmış durumda. Arka koltuklarda en dolu pakte olan (zaten 2 donanımı mevcut) Prestige'e çıkarsanız ısıtma mevcut. Bu da çoğu günümüzün SUV'unda göremediğimiz güzel bir özellik. Araçta beğenmediğim yanlara gelecekolursak Premium pakette (boş paket) göğüsün dibinde çok güzel bir kablosuz şarjbölümü var ve bu soğutmalı. Madem Skoda böyle bir bölüm yapmış acaba boş pakette neden buraya sürgülü bir kapak koymamış çok merak ettim. Ancak Prestige paket'e çıkarsanız buraya o güzeller güzeli sürgülü kapak geliyor. Premium Paket Prestige Paket Bir diğer malzeme hissiyatı ve kalitesinin zayıf olduğu yer ise bagaj kaplaması. Bagaj kaplaması çok kaliteli olmasına rağmen alt stepne kısmını açtığınızda bütün büyü bızuluyor. Ne yazık ki Skoda aracın yedek lastiğinin bulunduğu bu bölmeye bir yalıtım çekmeye bile üşenmiş ki aracın metali kabak gibi görünüyor. Motor seçenekleri ve tüketim// Fiyat listesi (8 Ağustos 2024)// |
Bildirim