Birkaç gün önce yine foruma bu oyunla ilgili bir konu açmıştım. Oyunun PC settings modu ile bilgisayar sürümündeki detaylara kavuştuğunu ve görsel olarak çok muazzam bir oyun olduğunu söylememe gerek yok. Burada bahsettiğim oyun çok eski olan orijinal San Andreas oyunu değil sonra çıkan Definitive Edition oyunu.
Oyundaki frame droplarından şikayetçiydim ki dün bir mod bulup kullanma şansım oldu. Mod gerçekten çok güzel yapılmış ve oyundaki herşeyi size mümkün kılıyor.
Modun adı Cleo mod. Normal Netflix sürümü Definitive Edition oyunu ile bu modu oynarsanız iyi bir orta seviye cihazla bile sabit 120 fps alabiliyorsunuz ve frame dropları baya baya çözülmüş. Modun en önemli özelliği Fps'i sabitlemesi.
Oynanış videomu buraya ekliyorum;
Oyunu eğer benim gibi PC settings modu üzerine kurarsanız ayarlarınıza bağlı olarak fps değeriniz değişir. Videoda izlerseniz ilk çözünürlüğün ve diğer detayların ultra olduğu ayarlarda 100+ Fps ile başlayıp sonrasında 55fps ve en son cihaz epey ısındıktan sonra 30fps değerine sabitledi. Fps düştükçe frame dropları biraz daha hissedilir oldu. Bugün değişik grafik ayarları ile yaptığım denemelerde %45-50 çözünürlük ve high-ultra detaylarda uzun süre 120fps ardından da 55fps değerinde sabit oynayabildim. Tabi bunları soğutucu (fan cooler) desteğiyle yaptım.
Ben soğutucu kullanmıyorum/ kullanmak istemiyorum diyenler çözünürlük değerini %20'lerde tutabilir, grafik detaylarını medium-low arasına alabilir. Bu şekilde yine fps değerinde sabit ve stabil bir oyun yakalayacaksınız. Bu arada %100 çözünürlük 8K anlamına geliyor ki bu çok gereksiz bir telefon için. Bugün sırf merakımı gidermek için bunu videoda denedim. 8 gen 2 ile bu değerleri aldım. Muhtemelen 8 elite ve Dimensity 9400 gibi tepe işlemciler bütün ayarlar ve çözünürlüğün full olduğu değerlerde 120fps alacaktır.
Oyunun Cleo modu apk dosyasına gömülü. Linkini bir youtube kanalından aldım. O kanaldaki yorumlar bölümünde linki mevcut. Sonuçta hakkını yememek lazım. O arkadaşa da beğenip destek olabilirsiniz. Sanırım Hintli bir çocuk.
Link:
Bu üstteki videonun yorumlar bölümünde modun indirme linki mevcut. İndirdiğinizde çıkan apk dosyasını kurun ama açmayın. Sonrasında data dosyasını yükleyeceksiniz.
Benim data dosyam da PC settings modlu olanı. Yani PC grafiklerine sahip olan mod. Onun da Google Drive linkini bırakıyorum;
https://drive.google.com/file/d/1-UFLD9l0-sa2RE0qVN1vmxBMfclLpsrQ/view?usp=drivesdk
Bu dosyayı indirdikten sonra zipten çıkarın. İçinden çıkan Android Unprotected klasörünü dosya sisteminizde /storage/emulated/ dizinine yapıştırın. Yani Android klasörünün hemen altında yerini almış olacak. Görseldeki gibi.
Klasörün içerisine girdiğinizde
data/com.netflix.NGP.../files/UE4Game/Gameface/Gameface/Content/Paks dizinine girin. Burada modlar olacak. Eğer 500-Restore PC settings dosyası oradaysa bu dosyayı aynı klasörün içindeki mods klasörü içine kopyalayın.
Bütün yaoacaklarınız bu kadar. Oyunu açtıktan sonra klasörlere erişim izni isteyecek kabul edin. Oyun giriş ekranında Cleo Modunun "Load" yazısını göreceksiniz. Ona tıklayıp modu aktif edebilirsiniz.
Oyunda modu nasıl kullanacağınız videomda mevcut. Detaylı izlemenizi tavsiye ederim. Tabiki en önemlisi kendi merakınız. Kurcalamak en güzel öğrenme dürtüsüdür.
Bu kardeşinize de bir beğeniyi çok görmeyin. Kanalımda Grid Legends oyunuyla ilgili mod da mevcut. Onu da inceleyebilirsiniz.
Takıldığınız yer olursa bu konu başlığı altında her türlü sorunuza cevap verebilirim. Şimdiden keyifli oyunlar diliyorum sizlere. 🫡
GRID Legends Mobile Android Max Grafik Oynanışı
Oyun 17 Aralık'da mobil oyuncular ile buluşmuştu. Android tarafında şimdilik Snapdragon ile işbirliği yapan Feral Interactive firması oyunu 8 gen 2 ve üzeri Snapdragon işlemciler için yayınladı.
Sonrasında işlemci desteğinin artacağını düşünüyorum. Ama düşük ve orta, hatta bazı nispeten yüksek işlemci sahibi cihazlar yine oynayamayacak gibi duruyor. Çünkü oyun bugüne kadar bir telefonu zorlayan en ağır oyunlardan biri.
Benim cihazım 8 gen 2. Listeye bakılınca aslında desteklenen Snapdragon modelleri arasında başlangıç olanı. Peki soranlarınız olacaktır, başlıktaki Max Grafik olayı ne o zaman diye. Çünkü oyun dosyalarında yaptığım bir modifikayon ile grafikleri fulledim.
Şunu da belirteyim; oyunun çözünürlük değerini değiştirmedim. Çünkü bunu değiştirmek detayları bu kadar fullemişken fps değerinizi yerlere düşürecektir. Bu yüzden dengeyi gözetmek zorundayız. Makul çözünürlük yüksek detay bizim için ideal olanı. Bu şekliyle 30-35 fps ile oyunu oynayabiliyoruz. 60 fps almak isterseniz detaylardan biraz feragat etmeniz gerekli.
Oyunun standart versiyonu fps kilidi ile geliyor. Dosyada yapacağınız değişiklik ile hiçbir detayı değiştirmeden sadece fps sınırını 60'a çekerseniz performans modunda 60 fps oynamanız mümkün 8 gen 2 ile. Aynı şekilde 8 Elite ile grafik modunda 60 fps'de bu sınırlamayı değiştirdiğinizde oynamanız mümkün oluyor. Eğer ben 60fps alayım bana yeter diyorsanız "preferences" dosyasına Zarchiver text uygulaması ile girip "Graphic" ve "performance" bölümlerine gelip buradaki 30 olan fps limitini 60 yaparak oynayabilirsiniz.
Birkaç oynanış videomu link olarak bırakıyorum;
Kendi özel "preferences" dosya linki mi de bırakıyorum. Google Drive üzerinden indirip deneyebilirsiniz. Oyun dosyalarına girdiğinizde android/data/com.feralinteractive.gridlegends_android/files/feral_app_support/preferences dosya yolunu izleyerek bu dosyayı benim verdiğim dosya ile değiştirip oynayabilirsiniz. Bu işlem için Zarchiver uygulamasını tavsiye ederim.
Link;
https://drive.google.com/file/d/1H7NYJQ6Ehd1ISyXry0Z_nwqwH9m0QjWG/view?usp=drivesdk
Not: Oyunu bu modifikasyonlu haliyle soğutucu kullanmadan oynamayın. Soğutucu kullanmanızı kesinlikle tavsiye ediyorum. Umarım meraklılarına yardımcı olacak bir konu olmuştur. 🖐️
Oyun özel bir modla PC grafik ayarlarına sahip. Grafik ayarları PC'deki gibi aynı ayrıntılara sahip. Oyun oldukça keyifli ve gerçekten harika grafikleri var.
Fakat ne kadar araştırsam da oyundaki frame droplarını çözmenin bir yolunu bulamadım. Her ayarda bu fps takılmaları mevcut. Oyunun standart Netflix sürümü de aynı sorunu içeriyor. Hatta o sürüm 30 fps kilidi ile oynanabiliyor.
Bu sorunun çözümünü biliyorsanız lütfen paylaşın.
Gameplay videomun linki aşağıda;
https://www.youtube.com/watch?si=BQYrJs-TD-Bp-jr5&v=yKBPAXuhD3M&feature=youtu.be
Her iki oyunu da oynamış biri olarak ben kontoller, grafikler ve araç çeşitliliği yönünden Grid Legends'ı daha çok beğendim. Oyun akıcılığı konusunda Grid Autosport biraz da daha eski nesil olmanın avantajıyla daha iyi görünüyor.
Peki sizin seçiminiz ne? İzle ve kararını ver!
https://www.youtube.com/watch?si=aGcpvfU92eW-60vo&v=ZAAQK4S1pWE&feature=youtu.be
GRID Legends Android Oynanış Grafikleri
Daha önce açmış olduğum konuda oyunun gece ve yağmurlu havada oynanış grafikleri vardı. Oyunun gündüz grafiklerinin nasıl göründüğü ile ilgili de fikir edinmeniz için oynanış videomun linkini aşağıya bırakıyorum;
Oyun standart haliyle iyi grafiklere sahip fakat "preferences" adlı dosya üzerinde yapmış olduğum değişiklikler ile çözünürlüğü değişmeden detayları ultraya çektim. Gerçekten konsol seviyesi detaylarını neredeyse yakaladığımı düşünüyorum.
Cihaz: Oppo Find X6 Pro / 256 Gb /16Gb
İşlemci: Snapdragon 8 Gen 2
Android: 14
Yakın zamanda GRID Legends mobile için çıkış yaptı. Oyun çıkış yaptığı haliyle zaten çok üst düzey bir oyun. Fakat ben oyun üzerinde biraz daha uğraşıp onu çok daha mükemmel hale getirdim.
Şu an PC'deki versiyonuna çok yakın bir seviyeye geldiğini söyleyebilirim. İzlediğinizde Android oyun dünyasının nerelere geldiğine gerçekten hayret edeceksiniz. Oynanış videomun linkini aşağıya bırakıyorum;
https://www.youtube.com/watch?si=fm461D2BCMaJtbYu&v=WecFDKQ1lEE&feature=youtu.be
Carx Street, Nfs Mobile, Racing Master, Asphalt Legend ve diğer yarış oyunlarını unutun. Çünkü bu başka bir seviye!
Bu arada oyun Snapdragon 8 gen 2, 8 gen 3 ve 8 Elite işlemcili telefonlarda destekleniyor. Bu cihazlardan birine sahip olup oyunun bendeki halini denemek isteyenlere kendi oyun dosyamı gönderebilirim.
* Soğutucu kullanmanızı öneririm.
Resim bizzat oyunun içerisinden. Kesinlikle dikkat çekme amaçlı clickbait değildir.
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.140 (Bu ay: 685)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyunlar