Amazfit GTR 2 Modeli İade Sorunu
Merhabalar,
Öncelikle konuyu nereye açmam gerektiğini bilemediğim için buraya açıyorum.
29 Ekim 2021 tarihinde Amazfit Tr web sitesi üzerinden Amazfit GTR 2 Sports Obsidian modelini satın aldım. Ürün ertesi hafta elime geçti. Daha sonra Samsung Watch Galaxy 4 indirimi yakaladığım için onu satın aldım ve Amazfit'i 14 gün cayma bedeli süresi dolmadan geri yolladım. Saat aksesuarları şarj aleti vb. her şeyi eksiksiz ve sorunsuz olmasına rağmen kutusunda köşesinde küçük bir yırtık (ürünü tekrar kutularken yanlışlıkla yaptığım) olması nedeniyle evofone (tr amazfit distribitörü) ürünün iadesinin kabul olmadığını bana Kasım ayının son haftası bildirdi ve ürünü dün bana kargoladılar. Sormak istediğim soru ürün ve aksesuarlarda toz bile yokken kutusunda yırtık olması iade iptaline neden olur mu? Sizce tüketici hakem heyetine başvurmam bir sonuç doğurur mu? Teşekkür ediyorum.
Bilgisayar Bazen HDD'yi Görmüyor
Merhabalar,
Geçtiğimiz ay masaüstü bilgisayarımdaki birçok parçayı yeniledim ve montajını kendim yaptım. Bilgisayarımı kullanırken bazen sürücülerden herhangi birini görmemeye başlıyor ve doğal olarak donma takılma yapıyor. Bilgisayarı kapatıp tekrar açmaya çalıştığımda ise anakart ekranında yükleme dönüyor (logo ekranı) ama uzun bir süre bilgisayar açılmıyor. Açıldıktan sonra da sürücülerden görmediğini (örneğin bu ara hep D sürücüsü), biçimlendirilmemiş disk gibi görüyor ve tıklayınca bilgisayar donuyor. Sanal disk ekranında da bu sorun olunca bağlantı sağlanamıyor. Bilgisayarı birkaç kez resetliyorum ve şansıma düzeliyor. Bu sorunu genelde COD War Zone oynarken alıyorum. Çözmek için 2 kere format attım. Çözüm olmadı. Hddleri programlarla bad sector vs. kontrol ettim bir sorun bulamadım. Ayrıca SSD ve 2tb'lık (en son hata veren D sürücüm) disklerimi alalı daha 8 ay olmamıştır. Eski sistemimle bir sorun yaşamıyordum. Bu hatayı aldığımda biosa girip kontrol ettim ve tüm hdd lerin orada gözüktüğünü gördüm. Hddler AHCI modu ayarında, boot sırası düzgün. Hatanın neyden kaynaklandığını nasıl çözebileceğimi bir türlü çözemedim. İnternetteki araştırmalarımda çözüm olmadı. Gerçekten kafayı yiyeceğim yeni parçaların tüm heyecanı kaçtı yardımlarınızı bekliyorum. Çok duacı olacağım :D
Sistemim;
MSI 1660TI Gaming X Ekran Kartı
Everest 800w 80+ PSU
Toshiba 250 gb SSD (Windows buna kurulu)
Seagate 2 TB ST2000DM008 HDD
Seagate 500gb ST3500418AS
Yeni aldığım parçalar;
MSI Tomahawk B450 M Anakart
Ryzen 5 3600 CPU
Corsair Vengance 16 gb (2x8) 3200 ddr4 Ram
Corsair Carbide SPEC-ALPHA CC-9011085-WW Kasa
Flight Simulator X İle İlgili Birkaç Sorun:)
|
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 22
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 463 (Bu ay: 10)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar