Şimdi Ara

Bilgisayar Bazen HDD'yi Görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçtiğimiz ay masaüstü bilgisayarımdaki birçok parçayı yeniledim ve montajını kendim yaptım. Bilgisayarımı kullanırken bazen sürücülerden herhangi birini görmemeye başlıyor ve doğal olarak donma takılma yapıyor. Bilgisayarı kapatıp tekrar açmaya çalıştığımda ise anakart ekranında yükleme dönüyor (logo ekranı) ama uzun bir süre bilgisayar açılmıyor. Açıldıktan sonra da sürücülerden görmediğini (örneğin bu ara hep D sürücüsü), biçimlendirilmemiş disk gibi görüyor ve tıklayınca bilgisayar donuyor. Sanal disk ekranında da bu sorun olunca bağlantı sağlanamıyor. Bilgisayarı birkaç kez resetliyorum ve şansıma düzeliyor. Bu sorunu genelde COD War Zone oynarken alıyorum. Çözmek için 2 kere format attım. Çözüm olmadı. Hddleri programlarla bad sector vs. kontrol ettim bir sorun bulamadım. Ayrıca SSD ve 2tb'lık (en son hata veren D sürücüm) disklerimi alalı daha 8 ay olmamıştır. Eski sistemimle bir sorun yaşamıyordum. Bu hatayı aldığımda biosa girip kontrol ettim ve tüm hdd lerin orada gözüktüğünü gördüm. Hddler AHCI modu ayarında, boot sırası düzgün. Hatanın neyden kaynaklandığını nasıl çözebileceğimi bir türlü çözemedim. İnternetteki araştırmalarımda çözüm olmadı. Gerçekten kafayı yiyeceğim yeni parçaların tüm heyecanı kaçtı yardımlarınızı bekliyorum. Çok duacı olacağım :D

Sistemim;

MSI 1660TI Gaming X Ekran Kartı

Everest 800w 80+ PSU

Toshiba 250 gb SSD (Windows buna kurulu)

Seagate 2 TB ST2000DM008 HDD

Seagate 500gb ST3500418AS

Yeni aldığım parçalar;

MSI Tomahawk B450 M Anakart

Ryzen 5 3600 CPU

Corsair Vengance 16 gb (2x8) 3200 ddr4 Ram

Corsair Carbide SPEC-ALPHA CC-9011085-WW Kasa

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.