Fedora-Xfce-Live-x86_64-40-1.14 kurulum hata
Fedora-Xfce-Live-x86_64-40-1.14 kurmak istiyorum hata veriyor bu sorunu nasıl çözerim
2. el flament baskı yapacak 3d yazıcı tavsiye edermisiniz? 3d yazıcı almak istiyorum 2 el bakıyorum. ilk yazıcım olacak kalite performans ürünü yazıcılar konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
merhaba arkadaşlar
öncelikle ben mühendis vb meslek gurubuna dahil değilim. bu konuda da fazla bir teknik bilgiye sahip değilim. günümüz roket motorlar basit yapıda oksijen ve yanıcı maddenin karıştırılması yakılması sonucu itki oluşturarak çalışıyor. benim aklımdaki ise bunu farklı bir şekilde yapmak mümkün olur mu düşüncesinden yola çıkarak oluşturduğum bir yapı. bir icat değil mevcut teknolojiyi kullanarak farklı bir roket motor düşüncesi. bu konuda bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar bizleri bilgilendirirse sevinirim.
aklımdaki yapı şu şekilde elektrik motoru ile çalışan bir motor. bu motoru çalıştırmak için bir jeneratör kullanılacak bu jeneratör metan parafin yada hidrojen yakarak elektrik üretecek. burada oluşan yanma sonucu oluşan gaz elektrik motorunun çalıştırdığı bir türbin ile yüksek hızda dışarı atılarak itki sağlayacağını düşünüyorum. hem atmosfer içinde hem atmosfer dışında kullanıma uygun olacaktır. atmosfer içinde itkiyi artırmak için jeneratörün yanmasından oluşan gazın yanında içeri hava çekerek basıncı artırarak gücü artırabilir
aklımdaki kabaca böyle bu konuda motorun yeterli itkiyi sağlayıp sağlamayacağı konusunda yada çalışma prensibinde hata varsa düşüncelerinizi merak ediyorum. şimdiden teşekkür ederim
arkadaşlar bilgisi olan beni bilgilendirirse sevinirim. fırçalı yada fırçasız elektirikli motorlar en fazla rpm dönüş hızına çıkarlar? bu RC motorları demiyorum daha büyük motorlar için en fazla fiziksel olarak ne kadar hızlandırılabilir?
wifi geç bağlanıyor?
Tramer kaydı sorunu...
merhaba
ben 2023 6. ayında kaza geçirdim bazı eksik belgeler nedeniyle kasko karşılamadı hasarı cebimden yaptırdım. dosyayı sigorta firması kapatırsa tramer kaydına girer sen kapatırsan tramer de gözükmez dediler. şimdi kontrol ettim tramerde görünüyor hasar kaydı ne yapmam gerek yardımcı olursanız sevinirim.
indikatöre al sat sinyali ekleyecek arkadaş var mı?
indikatöre al sat sinyali ekleyecek arkadaş var mı?
yardımcı olursanız sevinirim.
// This source code is subject to the terms of the Mozilla Public License 2.0 at https://www.mozilla.org/MPL/2.0//
// © faytterro
//@version=5
indicator("Faytterro Bands", overlay=true, max_lines_count=500, max_bars_back = 500)
src=input(hlc3,title="source")
len=input.int(50,title="lenght", maxval=500)
cr(x, y) =>
z = 0.0
weight = 0.0
for i = 0 to y-1
z:=z + x[i]*((y-1)/2+1-math.abs(i-(y-1)/2))
z/(((y+1)/2)*(y+1)/2)
cr= cr(src,2*len-1)
width=2
//plot(cr, color= #cf0202, linewidth=width,offset=-len+1)
dizii = array.new_float(500)
for k=0 to len-1
sum=0.0
for i=0 to 2*len-2-k
sum +=(len-math.abs(len-1-k-i))*src[i]/(len*len-k*(k+1)/2)
array.set(dizii,k, sum )
mult = input.float(2.0, minval=0.001, maxval=50, title="StdDev")
dev = mult * ta.stdev(src, len)
upper = cr + cr(dev, 2*len-1)
lower = cr - cr(dev, 2*len-1)
cu = input.color(color.rgb(255, 137, 137), "upper band color")
cl = input.color(color.rgb(137, 255, 97), "lower band color")
plot(lower, color= cl, offset=1-len, linewidth=2, display = display.pane)
plot(upper, color= cu, offset=1-len, linewidth=2, display = display.pane)
dashed=input.bool(false)
transp=input.bool(true)
d = dashed? 2 : 1
tra=transp? 1 : 0
// extrapolation
diz = array.new_float(500)
var lin=array.new_line()
diz2 = array.new_float(500)
var lin2=array.new_line(0)
if barstate.islast
for k=0 to len-1
sum=0.0
dv=0.0
for i=0 to 2*len-2-k
sum +=(len-math.abs(len-1-k-i))*src[i]/(len*len-k*(k+1)/2)
dv +=(len-math.abs(len-1-k-i))*dev[i]/(len*len-k*(k+1)/2)
array.set(diz,k, sum + dv)
array.set(diz2,k, sum - dv)
for i=0 to (len/d-1)
array.push(lin, line.new(na, na, na, na))
line.set_xy1(array.get(lin,i), bar_index[len]+i*d+1, array.get(diz,i*d))
line.set_xy2(array.get(lin,i), bar_index[len]+i*d+2, array.get(diz,i*d+1))
line.set_color(array.get(lin,i),color.new(cu, tra*i*95/(len/d-1)))//array.get(diz,i*2+1)>=array.get(diz,i*2)? #35cf02 : #cf0202)
line.set_width(array.get(lin,i),width)
array.push(lin2, line.new(na, na, na, na))
line.set_xy1(array.get(lin2,i), bar_index[len]+i*d+1, array.get(diz2,i*d))
line.set_xy2(array.get(lin2,i), bar_index[len]+i*d+2, array.get(diz2,i*d+1))
line.set_color(array.get(lin2,i),color.new(cl, tra*i*95/(len/d-1)) )//array.get(diz2,i*2+1)>=array.get(diz2,i*2)? #35cf02 : #cf0202)
line.set_width(array.get(lin2,i),width)
plot(array.get(diz,len-1), color = color.new(cu,100))
plot(array.get(diz2,len-1), color = color.new(cl,100))
alertcondition(ta.crossover(close,array.get(diz,len-1)) or ta.crossunder(close,array.get(diz2,len-1)), title = "faytterro bands alert",
message = "warning! this is an early warning alert, not a buy or sell signal. Remember that the indicator repaints to a limited extent on the last bars.")
Kombi tavsiyesi verir misiniz.
merhaba 100 m2 ev için en iyi ve bunun yanında fiyat performans ürünü olabilecek marka model tavsiyesi verirseniz sevinirim.
xiaomi mi 12 mail sorunu
Son Giriş: 2 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 152
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 9.249 (Bu ay: 366)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware