Şimdi Ara

elektirikli motorlar en fazla ne kadar rpm dönüş hızına çıkarlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bilgisi olan beni bilgilendirirse sevinirim. fırçalı yada fırçasız elektirikli motorlar en fazla rpm dönüş hızına çıkarlar? bu RC motorları demiyorum daha büyük motorlar için en fazla fiziksel olarak ne kadar hızlandırılabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ParadoX_ -- 16 Ağustos 2024; 21:48:54 >

• bu konuda bilgisi fikri olan yokmu

• Fırçalar ve komütatörler arasındaki mekanik sürtünme nedeniyle yüksek hızlarda aşırı ısınma ve aşınma problemleri ortaya çıkar. Bu nedenle 10000-20000 arası RPM alınır. Fırçasızlar 100000 RPM üzerine çıkabilir. Küçük ölçekliler genelde 50000 RPM verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FCD8CF69F -- 20 Ağustos 2024; 1:25:13 >
  • fırçasızda yeterli soğutma ile bu hızın üzerine çıkar mı?

• ParadoX_ kullanıcısına yanıt

Çıkabilir ama motorun maksimum hızı, motorun sargılarının elektriksel özellikleri ve sürücü devresinin yetenekleri tarafından sınırlandırılabilir. Motorun bobinleri ve sürücü devresi, belirli bir frekansta çalışabilecek şekilde tasarlanmıştır. Daha yüksek hızlar, bu sınırların aşılmasına neden olabilir.

Motorun rotorunun ve rulmanlarının mekanik dayanıklılığı, daha yüksek hızlara çıkma kapasitesini sınırlayabilir. Aşırı hızda çalışmak, motorun mekanik parçalarının daha hızlı aşınmasına ve hatta hasar görmesine neden olabilir.

• Tork önemli değilse istediğin hıza çıkmanı engelleyen ne var ki

• White Death kullanıcısına yanıt

evet bende bunu merak ediyorum. jet motorları 150.000 devire çıkıyor bildiğim kadarıyla. bunun üzerine ne kadar çıkabilir bunu merak ediyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Jet motoru ile elektrik motoru bir değil ki ama.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt

biliyorum farklı çalışma prensipleri var.. sadece merak ettiğim elektrikli motorun jet motoru devir hızını aşıp aşamayacağı

Muhtemelen aşamayabilir. Çünkü motor yanabilir. Elektrik motorlarına fan takıldığını gördüm. Demek ki soğutulmaya ihtiyaçları var. Soğutulmazsa da motor yanabilir.

sıvı oksijenle tam soğutma olabilir diye düşünüyorum

Amaç ne tam olarak? Yardımımız olabilecek bir şey ise direkt asıl amaca cevap verelim.

bu konuda bir bilgi birikimim yok.. bir kurumda güvenlik olarak çalışıyorum. teorik olarak hem atmosferde hem uzayda çalışacak motor fikri var aklımda bunun mümkün olup olmadığını sizlerden bilgi edinerek doğrulamaya yada yanlışlımaya çalışıyorum..

Uzayda hareket edebilmek için gereken tek şey itki. Elektrik motoru ile atmosfersiz bir ortamda itki sağlamanın mümkün olacağını sanmıyorum.

aklımdakini kısaca anlatayım.. motoru 3 parça düşünüyorum. birinci parça jeneratör metan, parafin yada hidrojen yakan jeneratör elektrik üretecek. onun altında bir elektik motoru çalışacak yükse devirde bunun altında bir türbin bulunacak. jet motorlarındaki gibi. jeneratördeki yakıtın yanması ile oluşan gazı bu motor hızla dışarı atacak. bu atmosfer içinde hava karışımı da kullanacak basıncı artırmak için. uzaya çıktığında yine jeneratörün yaktığı yakıtın gazını itki için kullanacak. aklımdaki bu çalışır mı bilmiyorum aramızda mühendis arkadaşlar varsa bu konuda beni bilgilendirirlerse sevinirim.

Çalışmaz. Arada gereksiz adımlar da var. Yakıt enerji elde etmek için yakılırı. Jeneratörler de elektrik olmadığı durumda elektrik enerjisi üretmek için yakıt kullanır. Gereksiz adım bu. Türbin döndürmek için elektriğe ihtiyacınız yok. Yakıtı yakarak direkt türbin döndürebilirsiniz ki bu da zaten jet motoru oluyor. Araya başka bir düzenek eklerseniz daha fazla kayıp oluşur. Çalışmamasının sebebi de uzayda o yakıtı yakamazsınız. Yakmak için oksijeni yanınızda götürmeniz lazım. Uzayda itki elde etmek için bir şeyleri yakmanıza da gerek yok. Herhangi bir şeyi hareket etmek istediğiniz yönün tersi bir yönde iktirmeniz lazım. Zaten sistem de bu şekilde işliyor. Şu an söylediğiniz fikirde yenilikçi bir şey yok. Dediğim gibi kaybı artıracak gereksiz adımlar var.

Gaz türbinli motorları yani jet motorlarının devir sayısını aşan elektrik motorlar var. Böyle ufak elektrik motorları, özel teknoloji Hall etkisi itki motorları ve iyon motorları var.

yakıtı elektrik elde etmek için yakılacak elektrik motorunu çalıştıracak yakılan yakıtın gazı itme kuvveti için kullanılacak uzayda yada atmosferden çıkmak için gerekirse sıvı oksijen kullanacak motor metan hidrojen vb yakıtı yakmak için sıvı oksijen kullanılacak burada türbini yüksek güçte çevirmek için elektrik motoru gerekli gücü verir diye düşünmüştüm bu türbin çok büyük olmayacak sadece gazı dışarı hızla atmak için kullanılacak

• bu motorların itkisi düşük diye biliyorum. benim aklımdaki atmosferden çıkacak güçte bir motor

Elde edeceğiniz enerji en başta kullandığınız yakıtın enerjisinden fazla olamaz. Enerjiyi her dönüştürdüğünüzde de kayba uğrar. Yani yakıttan elektrik üretirken bir kayıp olacak, elektrikten mekanik enerji üretirken ayrı bir kayıp olacak. Onun yerine yakıtı yakıp direkt türbine gönderirseniz daha az kayıp yaşarsınız.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.