Maksimum 450bin TL otomatik araç ve düşünceler
Merhaba,
Forumda şöyle bir dolandıktan sonra 400 - 450bin TL bandında bir çok kişinin araç aradığını gördüm ve bir çoğu benimle aynı durumda olduğu için başlıkta kendi düşüncelerimi ve diğer kullanıcıların fikirlerini almayı hedefledim. Şahsen benim bütçem 450-460bin TL. Bundan sonrası beni zorlar. Önümde iki seçeneğim olduğunu düşünüyorum.
- Seçenek: 2022 model Egea, Clio.
Avantajı: Neredeyse sıfır araç gibi araçlar alınabiliyor. Aracın garantisi devam ediyor. İkinci eli hızlı. Kronik arıza haricinde, bakımını zamanında yaptırdığınızda en az 100bin'i sorunsuz devirebilecek araçlar.
Dezavantaj: 2 araçta tenekeden hallice. ABS, EDS gibi güvenlik sistemleri standart geliyor ama gel gelelim araçların yola tutunması, kasa ve kaporta kalitesinin durumu ortada. Uzun yol yaparken, çoluk cocukla çok yoran araçlar. Manuel vites.
2. Seçenek: 2012-2015 model Volvo S60, Jetta, Passat, Corolla, Focus.
Avantajı: Belirli bir kaliteye sahip, güvenlik ve yol tutuşu anlamında güven veren araçlar. Uzun yola gönül rahatlığı ile çıkıp, konforlu şekilde varış noktanıza götüren araçlar. Otomatik vites.
Dezavantaj:
Volvo S60: Piyasada T4 olan modelleri kronik motora sahip araçlar. Ford platformundan çıkan Ecoboost motorlar bu araçlara uymadı bir türlü. 200bin olmadan 3 motor değişen S60'lar var. Tabi her S60'ta var diyemeyiz ama bir tanesinin bize denk gelme olasılığı yok değil. İkinci eli yavaş.
Jetta: 2014 itibarıyla yeni kasa geçişiyle birlikte eski kasalara rağbet oldukça düşük. Kasa değişimi arasında da oldukça görsel fark var. İkinci eli yavaş. 100bin km altında eski kasa Jettalar rahatlıkla bulunabiliyor ama alanın evladı gibi olmaya aday bu araçlar.
Passat: Jetta gibi iki kasa arasında 100bin TL oynayan bir araç. Temiz yeni kasa otomatik 450bin TL'ye yok. Manuel almak gerekiyor. Temiz 2012 kasa düz temiz bu paralara bulunabiliyor. Düşük kilometreli araçlar için en az 500bin'i gözden çıkarmak gerekiyor.
Corolla: 1.33 veya 1.4-D4 motorluları, düşük kilometreli, otomatik, 2016-2018 arası temiz boyasız, değişensiz bulunabiliyor.
Focus: 2017-2018, 150bin KM'ye kadar, otomatik, temiz (boyasız, değişensiz) bulunabiliyor.
Özet: Focus, Jetta, Volvo daha önceleri kullandım. Focus otomatik şanzımanı, Jetta'ya göre daha atikti. Ama Focus mekanik olarak Jetta'ya oranla bir tık daha sorun çıkaran bir araçtı. Corolla kullanmadım. Volvo zaten bambaşka ama kronik sorunlardan dolayı elemek istiyorum. Passat; bana göre ülkemizde aşırı değer gören ve bu kadar değer görmesinin abartı olduğunu düşünenlerdenim. Bu yüzden elimde Jetta, Focus veya Corolla kalıyor.
Sizlere sormak istiyorum; 2022 Egea, Clio'mu yoksa Focus, Jetta, Volvo mu tercih etmeliyim?
Kişiye özel kupa tasarımı
|
60bin'e kadar tavsiye ve kafa karışıklığı
|
Huawei P20 Pro batarya sorunu yaşayanlar derneği
2. El araç tavsiyesi hk.
|
Çift başlık açmış, silinebilir.
|
|
Monitör, RAM, Kasa ve Psu tavsiyesi
|
|
Sistem topluyorum yardımlarınızı bekliyorum
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 206
İkinci El Bölümü Mesajları: 76
Konularının görüntülenme sayısı: 8.582 (Bu ay: 76)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 51 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El