Şimdi Ara

Maksimum 450bin TL otomatik araç ve düşünceler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
1.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Forumda şöyle bir dolandıktan sonra 400 - 450bin TL bandında bir çok kişinin araç aradığını gördüm ve bir çoğu benimle aynı durumda olduğu için başlıkta kendi düşüncelerimi ve diğer kullanıcıların fikirlerini almayı hedefledim. Şahsen benim bütçem 450-460bin TL. Bundan sonrası beni zorlar. Önümde iki seçeneğim olduğunu düşünüyorum.

1. Seçenek: 2022 model Egea, Clio.

Avantajı: Neredeyse sıfır araç gibi araçlar alınabiliyor. Aracın garantisi devam ediyor. İkinci eli hızlı. Kronik arıza haricinde, bakımını zamanında yaptırdığınızda en az 100bin'i sorunsuz devirebilecek araçlar.

Dezavantaj: 2 araçta tenekeden hallice. ABS, EDS gibi güvenlik sistemleri standart geliyor ama gel gelelim araçların yola tutunması, kasa ve kaporta kalitesinin durumu ortada. Uzun yol yaparken, çoluk cocukla çok yoran araçlar. Manuel vites.

2. Seçenek: 2012-2015 model Volvo S60, Jetta, Passat, Corolla, Focus.

Avantajı: Belirli bir kaliteye sahip, güvenlik ve yol tutuşu anlamında güven veren araçlar. Uzun yola gönül rahatlığı ile çıkıp, konforlu şekilde varış noktanıza götüren araçlar. Otomatik vites.

Dezavantaj:

Volvo S60: Piyasada T4 olan modelleri kronik motora sahip araçlar. Ford platformundan çıkan Ecoboost motorlar bu araçlara uymadı bir türlü. 200bin olmadan 3 motor değişen S60'lar var. Tabi her S60'ta var diyemeyiz ama bir tanesinin bize denk gelme olasılığı yok değil. İkinci eli yavaş.

Jetta: 2014 itibarıyla yeni kasa geçişiyle birlikte eski kasalara rağbet oldukça düşük. Kasa değişimi arasında da oldukça görsel fark var. İkinci eli yavaş. 100bin km altında eski kasa Jettalar rahatlıkla bulunabiliyor ama alanın evladı gibi olmaya aday bu araçlar.

Passat: Jetta gibi iki kasa arasında 100bin TL oynayan bir araç. Temiz yeni kasa otomatik 450bin TL'ye yok. Manuel almak gerekiyor. Temiz 2012 kasa düz temiz bu paralara bulunabiliyor. Düşük kilometreli araçlar için en az 500bin'i gözden çıkarmak gerekiyor.

Corolla: 1.33 veya 1.4-D4 motorluları, düşük kilometreli, otomatik, 2016-2018 arası temiz boyasız, değişensiz bulunabiliyor.

Focus: 2017-2018, 150bin KM'ye kadar, otomatik, temiz (boyasız, değişensiz) bulunabiliyor.

Özet: Focus, Jetta, Volvo daha önceleri kullandım. Focus otomatik şanzımanı, Jetta'ya göre daha atikti. Ama Focus mekanik olarak Jetta'ya oranla bir tık daha sorun çıkaran bir araçtı. Corolla kullanmadım. Volvo zaten bambaşka ama kronik sorunlardan dolayı elemek istiyorum. Passat; bana göre ülkemizde aşırı değer gören ve bu kadar değer görmesinin abartı olduğunu düşünenlerdenim. Bu yüzden elimde Jetta, Focus veya Corolla kalıyor.

Sizlere sormak istiyorum; 2022 Egea, Clio'mu yoksa Focus, Jetta, Volvo mu tercih etmeliyim?

• 450 bine 2016-2018 düşük km hatasız otomatik corolla bulabiliyorsanız diğer seçeneklere bakmayın bile. Ben temmuz sonunda 330-340 bine 2011-2012 düzgün otomatik corolla bulamadım, sıfır fiorino aldım.

Corolla 1.4 dizel otomatiklerin tek sıkıntısı yarı otomatiğin geçiş hissiyatı, onu da alışınca kontrol ediyorsunuz.

• 450.000'e 2013-2015 makyajsız 1.6 temiz corolla rahat bulunur 1.33 ya da 1.4 d4d bakmanızı tavsiye etmem kesinlikle.

• Focus tercih ederdim. Mükemmel yol tutuşu ve power shift şanzımanı sorunsuz.

• Focuslarda powershiftler sorunsuz değiller. Araştırın. Sonradan düzeltmeler yapıldı. Otomatik şanzımanlı focus alacaksanız 2017 yılı üzerine bakın.

• i30 ve Ceed düşünülebilir güzel alternatifler.

Ama piyasası hızlı araç istiyorsanız Focus - Corolla mantıklı.

• ahmetkep kullanıcısına yanıt

powershift şanzıman sorunsuz mu?

2015 model fiesta var powershift şanzımanlı araç şuan tepe kalkış destek hatası veriyor, motor ışığı yaktı, araba 2. viteste salıncak gibi sallıyor.

powershift şanzıman sıkıntısız demeniz için yıl belirtmeniz lazım hangi yıllarda sıkıntısız???

• Benzinli 1.6 egea otomatik lounge paket tavsiye ederim. Teneke değil kaporta, çoğu japondan sağlamdır. jantlar da 17 yerine 16 olursa şehiriçinde çok rahat. En son 2019 modelleri var sanırım. 400-450 temiz bulursunuz.

• Sar1Lac1 kullanıcısına yanıt

Yani sizin bozuldu diye hepsi mi bozuktur. Buradan bunu mu çıkaralım? O zaman otomatik arabaya binmeyeceksin. Toyota da şanzıman sorunu olabiliyor.

evet hepsi bozuk yaz google powershift şanzıman sorunu diye görürsünüz.

kronik sorunlu bozuk arabalar. millet ne davalar açtı bayilere. kavrama değiştiriyorlar 20-30 bin km sonra yine aynı problem.

otomatik arabaya binip binmeyeceğime siz mi karar vereceksiniz. araba sorunluysa sorunlu derim. milleti yanlış yönlendirmeyin.

Ford yetkili servis ile konuştum geçen hafta 30 bin tl gibi bir masrafı var dedi banada.

bindiğim aracıda kötülemem herhalde durduk yere değil mi? ben 2 yıldır bu problemi araştırıyorum çözümü yok. çözümü olmadığı gibide anlayanda yok. yetkili serviste anlamıyor.

Al örnek sana.

Maksimum 450bin TL otomatik araç ve düşünceler

• Sar1Lac1 kullanıcısına yanıt

O zaman Toyota' da almasınlar.

www.sikayetvar.com
    Toyota Şanzıman Şikayetleri - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/toyota/sanziman

Hatta tüm araba markalarının arkasına şanzıman problemi yaz. Mutlaka şikayetvar'da çıkıyor. O zaman otomatik vites almayın.

Benim 2 tane Ford manyağı tanıdığım var biri oto tamircisi. İkisi de powershifti öve öve bitiremezler.

Ben Ford un tüm powershift şanzımanlı araçları sorunlu demedim. İkinci mesajımda böyle anlaşılmış olabilir belki.
    2015 yılında üretilen araçları problemli. 2018 yılında belki bu problem yoktur ama 2015 de tüm modellerde var.
    illaki belli bir süre sonra bu problemi düzeltmişlerdir ama dikkat edilmesi lazım.

Toyotanında vardır sadece hangi modelse o modelden uzak durmak lazım.

Powershift belli yıllarda sorunlu araçları var ve araçlarına sahip çıkmadılar sorunlu olduğunu bile bile faturasını bizlere kestiler. Adamı olan bayiye çok baskı yapanlar ücretsiz yaptırsalarda belli bir km sonra tekrar aynı problemler oluştu. Çözümsüz…

Marka kötülemiyorum sadece alırken dikkat etmek lazım.
    İllaki sorun açacak arabalar ama çözümü olsun çözümü olmayınca insan markadanda soğuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cezdim34

Benzinli 1.6 egea otomatik lounge paket tavsiye ederim. Teneke değil kaporta, çoğu japondan sağlamdır. jantlar da 17 yerine 16 olursa şehiriçinde çok rahat. En son 2019 modelleri var sanırım. 400-450 temiz bulursunuz.

Benzinli 1.6 egea yok, 1.6 dizel otomatik var. 2020 1.6 dizel otomatik lounge plus aracım vardı geçen kurban bayramında sattım 475 e, teneke değil demişsiniz ama eski bir kullanıcısı olarak üzülerek belirtmek isterim ki araç teneke, o motorun gücünü o kaporta kaldırmıyor ve kendinizi güvende hissetmiyorsunuz yüksek hızlarda.

• şahsen hiç düşünmeden Egea alırdım. (aracı hiç beğenmiyorum ama 150 bin km de 2. el araç almak yerine sıfır yada 20.000 km de olanı almak mantıklı geliyor)

• Lustiel L kullanıcısına yanıt

Şu Egea'cılara okutmak lazım bu yazıyı.

• 2009 toyota comfort alıyordum 74 binde 385 bin tlye. Sonra 2015 1.6 advance denk geldi 460 bin tl ye 133 binde araç .İyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum

• cepAnkara C kullanıcısına yanıt
    Gayet iyi yapmışsınız hayırlı olsun.
  • Estonya Feribotu kullanıcısına yanıt

Teşekkürler. Daha güzeli sizlerin olsun inşallah

1.6 E-Torq adıyla var. Ben de mantıklı seçenek olarak görüyorum. Yurt dışında direkt lpg ile satıldı diye biliyorum ve 6 ileri aisin tam otomatik şanzıman var lpg ile kullanilacaksa gayet mantıklı bir seçenek şuan.

Japonların kaportasına göre daha sağlam.

Bindiğim araba 1.6 benzinli otomatik egea.

Yani Google yazıp bakabilirdiniz!

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.