Savunma Sanayii İle İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM’ye sunuldu. 12 maddelik kanun teklifinde Savunma Sanayi Fonu’nun gelirlerini artırmaya yönelik çok sayıda hüküm yer alıyor. En dikkat çekici olanı ise limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 lira ücret alınması göze çarpıyor.
* Vergi beyannamelerinden, gümrük idarelerine verilen beyannamelerden, sosyal güvenlik kurumlarına verilen sigorta prim bildirgeleri ve aylık prim ve hizmet belgesi ile muhtasar beyannamenin birleştirilerek verilmesiyle oluşturulan beyannamelerden damga vergisi tutarı (yıllık gelir vergisi beyannamelerinde damga vergisi tutarının yarısı) kadar,
* Tapu ve kadastro işlemlerinden, taşınmaz satışlarında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 TL, diğer işlemlerde adına işlem yapılandan 375 TL,
* Limiti 100 bin Türk lirası ve üzerinde olan kredi kartlarının hamillerinden her bir kart başına yıllık 750 TL,
* Noterdeki işlemlerden, taşınmaz satışlarında tapuda alınan bedel kadar,
* Sıfır araçların tescil işlemlerinde 3.000 TL,
* İkinci el araçların her çeşit satış ve devirlerinde 1.500 TL,
* Noterlik ücreti alınan diğer işlemlerde işlem başına 75 TL alınması öngörülüyor.
MTV ve ÖTV’nin kapsamı genişliyor
Kanun teklifinin 3’üncü maddesine göre motor silindir hacmi 100 cm3 altında olan motosiklerlerde, motor gücü 6 kW ve altı olan motosikletler de MTV kapsamına alınacak.
Ayrıca askeri amaçlarla kullanılanlar hariç olmak üzere insansız hava taşıtları (drone) ile ÖTV matrahı 5 bin lira ve üzeri olan kol saatleri de ÖTV kapsamına alınıyor.
KİT’ler enflasyon düzeltmesi dışında
Teklifin ilk iki maddesinde de enflasyon düzeltmesiyle ilgili hükümler yer alıyor.
Buna göre enflasyon düzeltmesinin yatırımlar üzerindeki vergisel etkisinin ortadan kaldırılması amacıyla bunun yatırım sürecinde ertelenmesi öngörülüyor. Bu durumdaki şirketler işletme döneminden itibaren enflasyon düzeltmesine tabi olacaklar.
Ayrıca tasfiye ve iflas halinde olan şirketlerle iktisadi devlet teşekküllleri ile KİT’ler de enflasyon düzeltmesi dışında tutuldular.
Nereye gidiyoruz. Artık hava vergisi de yakındır.
AKBANK BİR GARİP BANKA ?
Arkadaşlar Akbank ile bu ay yaşamış olduğum durum ile alakalı bir garip olay mart ayında yapmış olduğum alışverişler içerisinde 37000 bir tutar vardı ve ekstrem 26 kesildi. Daha sonra 37000 tutara 3 nisanda kartıma geri iade edildi yatırıldı. İş bundan sonra başlıyor son ödeme tarihi ekstre 5 nisan o tutar mevcut ekstre borcundan düşüleceğine benim daha ödemesi gelmemiş taksitlerimden mahsup edilmiş. Yani düşünsenize ekstre borcunuz var karta para yatırılıyor mevcut borçtan düşeceğine sonraki vadesi gelmemiş borçtan düşüp ekstre borcunuz olduğu gibi durup sizden tahsil edilmeye çalışılıyor. Ben bu zamana kadar çalıştığım hiçbir banka da böyle bir duruma şahit olmadım. Müşteri hizmetleri ile hem dijital hem de bankaya gidip görüştüm anlamsız şekilde normal bir durummuş gibi savunmaya geçtiler. Daha önce böyle bir durum ile karşılaşan var mı ? Merak ettim doğrusu yoksa ben mi yanlış hesap yapıyorum. Böyle bir muhasebeleştirme görmedim. Mevcut borç varken onu tahsil etmeyip vadesi gelmemiş borçları tahsil etmek AKBANK bu aralar çok karışık bir işleyiş ve yapıya sahip bu banka ile çalışanlar dikkatli olsun.
Bu arkadaşın İphone 13 Pro max ilanı ile ilgili mesajlaştık son olarak 20.500 olan fiyatı 20.000 bırakırım dedi ok tamam dedik tel verdik resim istedik sonrası telefonu akrabam istedi ona satacağım. 2 gün sonra ilan 21500 güncellendi sordum hayırdır akrabama falan vereceğim diyordun hem fiyatı hem de ilanı güncellemişsiniz bahane üretiyorsunuz dedim yanıt “Neden bahane ureteyim satmiyorum derim ugrasmam .Sayisiz telefon sattim ben akrabamdan haber gelecek onu bekliyorum fiyati da dun ben degismistim”
burada bu konuyu açmamda ki asıl sebep sadece bana değil GknKyc nicki arkadaşa da 21500 fiyatı 21000 demiş sonrasında sattım diyerek iptal etmiş. Arkadaş bana yazınca bilgi sahibi oldum. Alışveriş yapacaklar ona göre dikkat etsin.
shadowdancer36 ile alışveriş yaparken dikkat.
shadowdancer36 bu arkadaş benim sıvı soğutma ilanıma da yazdı 1500 teklif verdi kabul ettim ertesi gün kargo için anlaştık sonrasında ne arama ne cevaplara bakmak ertesi gün yazdığında bir sürü bahane ortağım 360 sıvı soğutma bakıyor yok fiyat yüksek yok kararsız kaldık dedi vs 2-3 gün oyaladı sonuç ucuza kapatmaya çalıştı arkadaşlar uzatmayayım kendisi de bu alışveriş konusunda vukuatlı ve bende blokludur konuyu buraya taşımak gerekti bir arkadaşın ilanı üzerinden tartışmaya girdi arkadaş burada paylaşmak ve bilgilendirmek daha uygun olur..
AMD Ryzen 5 5600 2808 TL Amazon
ÜLKEDE 650 TL İLE GEÇİNEBİLEN VATANDAŞ. ???
Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde esnaf ziyareti yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kendisine engelli kartı gösteren ve 650 lira maaşla geçindiğini söyleyen kişiye, "Harika sen buna devam et" yanıtı vererek iş yerinden ayrıldı.
Elbistan ve Afşin ilçelerindeki esnaf ziyaretleri sonrası Göksun ilçesine gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, girdiği bir esnafta yüzde 80 engelli vatandaş ile sohbet etti. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "650 lirayla geçinebiliyorum" diyen engelli Erdoğan Aşçıya, "Harika, sen buna devam et" diyerek iş yerinden apar topar ayrıldı.
Akşener'in asker ve polise silah sıkanlarla kol kola olduğunu anımsatan engelli Erdoğan Aşçı, yaptığı açıklamada, "Burada maskemi de takmadım ki tanısınlar. 650 lira maaş ile Allah'ıma binlerce şükürler olsun geçinip gidiyoruz. Ben 42 yaşındayım bundan 20 yıl önceki Türkiye'nin halini biliyorum. Çarşı ekmeğini yufka ekmeğinin içine koyup da babalarımız ve annelerimiz vardı. Allah'a çok şükürler olsun, hamdolsun ki bugünlere geldik. Daha ileriye de gideceğiz, daha da yükselecek zaman lazım. Bunları hepimiz biliyoruz seçmen olarak. Oyumu da kullanıyorum. Sadece size bir kelime sorum var. Bütün askerlerimiz, polislerimiz sizin geleceğinizi duyduğu için ortalığı dizayn ediyorlar ve emeği gösteriyorlar. Ama bu askerlerimize kurşun sıkan, askerlerimize müdahale eden bir vatandaşımız ile siz kol kola girip HDP ile CHP ile askerlerimize kurşun sıkanlarla yürüyorsunuz, o bizi çok üzüyor. Bu gerçekten bizi çok üzüyor. Benim bir biraderim var o da binbaşı. Bu yolda yürümezseniz de gerçekten sade ve dümdüz yolda yürüseniz bu sizin için daha iyi olmaz mı? Saygımız sonsuz" dedi.
Akşener'den 650 lirayla geçindiğini söyleyen engelliye: 'Harika sen buna devam et' (msn.com)
Bu işin bir formülü varsa bilen söylesin.
pinkprincess21 nickli üye hakkında tecrübem
Merhaba arkadaşlar bu pinkprincess21 nickli arkadaş şuan forum üzerinden steam oyunu satıyor. aile paylaşımı üzerinden 7 tl bir cüzi rakam ile lakin alınan hizmet bakımından sorunlu bir süreç sizi bekliyor. kendisinden resident evil village oyunu için ödeme yapıp aldım ilk akşam yükleme vs bir şey yok ertesi gün oynamak istediğimde sorunlar baş gösterdi. oyun açılmıyor ödünç al vs uyarılar veriyor neyse mesaj attım kendisine ki mesajlara da işine gelirse cevap veriyor sorunu halledeceğini steam kaynaklı olabilir dedi 10-15 dk sonra tekrar denedim düzeldi tam oynuyorum oyun esnasında birileri uzak bağlantı ile oyuna müdahale edip oyunu kapatıyor. Tekrar bağlanmaya çalıştığımda kütüphanede gözükmeyip yine ödünç al şeklinde uyarı ile karşı karşıya kalıyorum. aldım alacağıma pişman oldum. Bu yazım bir tavsiye uyarı niteliğindedir. herkese iyi forumlar...
SİLİNEBİLİR.
SİLİNEBİLİR.
MACOS BİG SUR GÜNCELLEME
Arkadaşlar güncelleme geldi ben indiriyorum bilgilerinize...
SAMSUNG NOTE 10 PLUS 5999 N11 BİTTİ
111 ADET VAR DÜŞÜNEN KAÇIRMASIN FİYAT ÇOK İYİ.
Son Giriş: 19 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 845
İkinci El Bölümü Mesajları: 596
Konularının görüntülenme sayısı: 74.345 (Bu ay: 1.359)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 205 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El - Ödüllü Anket