Şimdi Ara

Limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartından 750 lira Savunma Sanayi Fonu ücreti alınacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
2
Favori
4.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Savunma Sanayii İle İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM’ye sunuldu. 12 maddelik kanun teklifinde Savunma Sanayi Fonu’nun gelirlerini artırmaya yönelik çok sayıda hüküm yer alıyor. En dikkat çekici olanı ise limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 lira ücret alınması göze çarpıyor.

* Vergi beyannamelerinden, gümrük idarelerine verilen beyannamelerden, sosyal güvenlik kurumlarına verilen sigorta prim bildirgeleri ve aylık prim ve hizmet belgesi ile muhtasar beyannamenin birleştirilerek verilmesiyle oluşturulan beyannamelerden damga vergisi tutarı (yıllık gelir vergisi beyannamelerinde damga vergisi tutarının yarısı) kadar,

* Tapu ve kadastro işlemlerinden, taşınmaz satışlarında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 TL, diğer işlemlerde adına işlem yapılandan 375 TL,

* Limiti 100 bin Türk lirası ve üzerinde olan kredi kartlarının hamillerinden her bir kart başına yıllık 750 TL,

* Noterdeki işlemlerden, taşınmaz satışlarında tapuda alınan bedel kadar,

* Sıfır araçların tescil işlemlerinde 3.000 TL,

* İkinci el araçların her çeşit satış ve devirlerinde 1.500 TL,

* Noterlik ücreti alınan diğer işlemlerde işlem başına 75 TL alınması öngörülüyor.

MTV ve ÖTV’nin kapsamı genişliyor

Kanun teklifinin 3’üncü maddesine göre motor silindir hacmi 100 cm3 altında olan motosiklerlerde, motor gücü 6 kW ve altı olan motosikletler de MTV kapsamına alınacak.

Ayrıca askeri amaçlarla kullanılanlar hariç olmak üzere insansız hava taşıtları (drone) ile ÖTV matrahı 5 bin lira ve üzeri olan kol saatleri de ÖTV kapsamına alınıyor.

KİT’ler enflasyon düzeltmesi dışında

Teklifin ilk iki maddesinde de enflasyon düzeltmesiyle ilgili hükümler yer alıyor.

Buna göre enflasyon düzeltmesinin yatırımlar üzerindeki vergisel etkisinin ortadan kaldırılması amacıyla bunun yatırım sürecinde ertelenmesi öngörülüyor. Bu durumdaki şirketler işletme döneminden itibaren enflasyon düzeltmesine tabi olacaklar.

Ayrıca tasfiye ve iflas halinde olan şirketlerle iktisadi devlet teşekküllleri ile KİT’ler de enflasyon düzeltmesi dışında tutuldular.

Nereye gidiyoruz. Artık hava vergisi de yakındır.

• Kolay değilse 2018 yılında olacak diye tarih vermeyeceksin seçim için. Zor olduğunu bildiğimiz için zaten kızıyoruz.

Gaz ne oldu gaz, Gabar'daki petrol ne oldu ? Doğalgaz mı ucuzladı yoksa benzin mi? Sürekli seçim vaatleri ama vatandaşı rahatlatacak hiçbir şey yok. Sürekli zam geliyor.

Söyledikleri şeylerin tamamına yakınını yapamadılar (2023 hedefleri) . Artık bu halk neden inansın ki hükümete?

Yılda 750 TL para değil ama nereye , kime gittiği önemli.

• Suyundan da...

• İçimden çok şey dedim. Buradan dersem hem ban yerim hem de savcılıktan çağırırlar.

• Kredi kartı 800 TL aidat 700 tl vergi oh ne güzel dünya

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • echonia kullanıcısına yanıt
    Aynı şekilde. Maalesef ifade özgürlüğü olmadığı için ifade de edemiyorum burada
    Uyuşturucu bağımlısı ve parası olmayan bir kıza uyuşturucu teklif edip yapabileceklerini bunlar vatan millet sakarya, din ve 2. Mtv parasını isterken deprem bahanesiyle yapmışlardı
    Ama müstehak bunlara

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bunun adı yasal gaspçılıktır. Diyanete akıttıkları milyar dolarların bir kısmını bir zahmet milli savunmaya aktarsınlar. Sokakta yol kesip haraç kesmekten farkı yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kıng365 kullanıcısına yanıt
    Yılbaşında ikisi de artar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Reis açıkladı ya ısrailin bizim topraklarda gözü var

Anlaşıldı siz İha siha satın almayalım da ısrail bize saldırsın istiyosunuz galiba… neyle iha siha alacaz bütçede para mı kalıyo da gerekirse soğan yerim ama iha sihasız asla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi he_man -- 11 Ekim 2024; 16:46:18 >
  • bu millete ne kitleyebilirsen kitle dilediğin kadar

• Savunma sanayi için olduğuna asla inanmıyorum. Kim bilir neye harcayacaklar savunma bahane.

• Önüne geleni emekli ettiler şimdi kaynak arıyolar. Milletide ayaklandırmamak için vatan millet edebiyatının arkasına sığınmışlar savunma sanayi için yersen

• ne kadar yemelerine müsaade edersen, 10 katını daha yemeyi talep ediyolar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • EYT ye, diğer yap işlet devretlere, Suriyeli - Afgan kardeşlerimize para lazım tabi ki ödeyeceksiniz.

• Her ay alınmalı bence.

• Köprüyü her geçişte almalıdır, hatta …. demek istiyorum, burada bırakıyorum.
    Bu arada limiti hemen düşürsem vergi alır mı bademler?

herbisey tvyoutube
    Hep yek|Gürkan bizi sikecekler #hepyek
    https://www.youtube.com/watch?si=rZl67f_LAZJp91Hb&v=HfbSyh_QtB4&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evil2302 -- 11 Ekim 2024; 17:14:6 >

• Gene bir deli attı ortaya bir şey. 40 akıllı çıkartmaya çalışıyor. Böyle bir şeyin gerçekleşmesi mümkün değil.

• Limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartından 750 lira Savunma Sanayi Fonu ücreti alınacak

• nk061 kullanıcısına yanıt

Bu ülkede neye o kadarda değil dendiyse hepsi oldu

• ozturk.b O kullanıcısına yanıt

Yahu kredi kartından savunma sanayi için para kesilmesi sizce mantıklı mı ? Ben gider ödersem öderim. Onun dışında benim iznim olmadan kimse benim kartımdan bir şey çekemez. Biraz makul düşünelim. Algımızı yönettirmeyelim.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.