< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozturk.b -- 11 Ekim 2024; 17:36:14 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartından 750 lira Savunma Sanayi Fonu ücreti alınacak (2. sayfa)
-
-
Eee bu mantıkla vergi vermekte mantıklı değil. Ben gider ödersem öderim. Onun dışında kimse iznim olmadan benden para kesemez. Biraz makul düşünelim!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozturk.b -- 11 Ekim 2024; 17:22:53 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Vergi vermek vatandaşlık borcu. Kredi kartımdan 750TL komisyon keser gibi para kesmek başka bir olay. Ben gerçekleşeceğini düşünmüyorum. Yakında yalanlama gelir. Bekleyip görelim.
edit: Diyelim ki çıktı böyle bir olay. Ödemek istemeyen limitini 90.000'e çeker olur biter. Ama dediğim gibi bence olmayacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nk061 -- 11 Ekim 2024; 17:24:43 > -
Cidden 750₺'yi senden harcama gösterip alacaklarını mı düşünüyorsun? Hatta telefonuna 3D doğrulama kodu gelecek onu devlete bildirmen gerekecek (!)
Zaten 750₺'yi senden vergi olarak alacaklar. O zaman o da vatandaşlık borcu olacak. Limit düşürme olayı da kısa süreliğine yapılabilir ama birkaç yıla 100.000 ₺ 10.000₺ gibi olacağından herkesin limiti 100.000 ₺ üzerinde olacak
Ben yukarıdaki mesajımda belirttiğim gibi adı lazım değil bazı kurumların ödeneklerinin de savunma sanayiine aktarılması şartıyla gelmesini sonuna kadar desteklerim. Vatana can feda ama vatan millet adı altında da kendimi gondikletmek istemiyorum.
Hocam sen Türkiye'de yaşamıyor olabilir misin? Son 10-15 yıldır mantıklı olan ne gördün bu topraklarda da şimdi buna mantıksız inanmayın diyorsun? Türkiye'de mantık aranmaz, hükumet yeteri kadar tepki görmeyeceğini düşünürse yapar, bitti.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kesin uygulanacak mı, ona göre düşürelim. Yoksa geri artırmak isteyince bankalar reddediyor
Düzeltme: 2025'te uygulanacak sanırım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buracat -- 11 Ekim 2024; 17:49:50 > -
Bekleyip görelim hocam. Ben gerçekleşmeyeceğini düşünüyorum.
-
Arkadaşın içinden dediği her şeye katılıyorum.
-
İki bankadan toplam 700k civarı limitim var. Bunu 7 bankaya 100’er k olacak şekilde yayarsam bu işten yırtıyor muyum? Bunlara 1 lira bile haraç vermem bu ne ya iyice saçmaladılar. Bana ne kardeşim ben bu Eyt gibi saçmalıkların, camideki imamın bilmem nenin bedelini ödemek zorunda değilim. Yeter artık yav
Mevzunun 750₺ olmadığının farkında değil misiniz? Deprem için alınan vergiler depremde mı kullanıldı? Savunma sanayii için alınacak vergiler savunma sanayiinde mi kullanılacak? Vatandaş artık güvenmiyor. Her şeyin altında bir art niyet arıyor ki o art niyet eninde sonunda ortaya çıkıyor zaten. Kimse vatan savunması için 3'ün 5'in lafını yapmaz, yapmamalı da zaten. Ama işte dediğim gibi mevzu vatan savunmasıysa.
Savunma sanayiine 1000₺ bağışta bulunanlar bu vergiden muaf tutulacak diye karar alında kaçınız 1000₺ bağış yapar kaçınız 750₺ vergi öder?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozturk.b -- 11 Ekim 2024; 17:52:22 >
Tabi tabi bende sen ve senin gibi vatansızlara güvenmiyorum ne olacak. Verilenlerin hesabını sorarsın bakarsın edersin ama gelmiş burada yılda 750 TL savuma sanayisine kesilecek diye kudurmazsın.
gezideki mesele ağaç mı sandınız modun da ki kafalarsınız sizler. O zihniyeti biliyoruz Savunma sanayisinde yapılan her şeye itiraz edip yapılanları kötüleyip karalayan zihniyet. Şahsını tanımam ne dedin ne ettin bilmem ama 750 TL ye itiraz edenin bu vatanda durmasının anlamı yok.
-
Bu ülkede bir amaç uğruna toplanan paralar daima başka açıkları kapatmıştır. Geçici diye alınan vergiler kalıcı olmuştur. Kredi kartı limitlerini düşürmek zorunda kalacağım.
Ne gezide bulundum ne savunma sanayiini eleştirdim. Emin ol bu vatan için senden çok çalıştım ve çalışmaya devam ediyorum. Bizim vatan sevgimiz lafta değil ki burada sağı solu hainlikle suçlayalım. Yazık cidden yazık. Cevap veremeyince hain de geç kafası. Ama hiçbir şeyi sorgulama.
Daha önceki mesajlarımda da dediğim gibi bilerek savunma sanayii adı altında alınıyor ki kimse sorgulamasın sorgulayanlara da hain yaftası takılsın.
Ben lafımın arkasındayım. Savunma sanayiine 1000₺ bağış yapanlar muaf tutulacak dense burada bizi hainlikle suçlayanlar 750₺ vergiyi kabul eder
Reise, çocuklarına, damadına, torunlarına vs para lazım. Saray sünger gibi emiyor. Pamuk eller cebe.
Resmen masal anlatıyorsun. Altay tankını yapsın diye BMC'ye verdiler, Katar ortaklı, ne oldu tank? Nerede motoru, hani seri üretim?
Devleti iflas ettirdiler, o paraların savunma sanayine gideceği ne malum? Nasıl denetlenecek? Zamanında Mehmet Şimşek demedi mi " biz deprem paraları ile yol yaptık " diye? Kimse baştakilere güvenmiyor bu ortamda.
Hala para muhabbeti yapıyorsun, sen de çok iyi biliyorsun ama işine böylesi geliyor maalesef.
-
Bunlara anlatamıyorsun işte. Hâlâ bizim 750₺ bağıştan kaçtığımızı, savunma sanayiinin başarılarını eleştirdiğimizi düşünüyorlar. Ordunun büyük çoğunluğunun kendileriyle zıt görüşlü olduğunu öğrense orduyu da vatan hainliğiyle suçlar bunlar. Güya vatanperverler. Ama sadece kendi çıkarlarını düşünürler
BATU motoruna bak, o işi otokar ile BMC ihaleye girdi otokarda almanyadan alacaktı bmc de almanya motor vermedi sonra koreden alınma işine girildi ilk part alındı onalr ile test yapılacak geçen günlerde BATU motoru teslim edildi.
hala katar diye kuduruyorlar. Bunca zaman ingilzi almanı fransızı abd siz bu ülkede iş yaparken kılcal damarlarına kadar girerken sesi çıkmaz. abd ingiliz fransız okul hastaneleri ile dolarken sesi çıkmaz hala kadar diyor.
batıda katar sermayesini çekmek içni takla atıyor herşeyi yapıyor gelmiş burada katar diye kuduruyor.
İşte bende onu diyorum öyle kolay olmuyor geçmişte montajcılık ile bu ülkeyi sömürenler montajın yanında yaptıkalrı arabaların motorunuda yapsalardı ARGE geliştirselerdi şimdi böyle dertlerimiz olmazdı.
Bu kadar kısa zamanda ne uçak motoru nede tank motoru kolay yapılmıyor ama buna rağmen uğraşılıyor. GEçmişte yapılmayanalra sesi çıkmayanlar şimdi yapılanlara laf ediyor hadsizce
Para muhabbeti yapanlar belli 750 TL için kudurmuş gidiyorlar.
tolgaozbek.comBMC Power Ankara fabrikası ilk motoru teslim etti – Tolga Özbekhttps://tolgaozbek.com/uncategorized/bmc-power-ankara-fabrikasi-ilk-motoru-teslim-etti
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAKACI -- 11 Ekim 2024; 18:25:13 >
-
Kolay değilse 2018 yılında olacak diye tarih vermeyeceksin seçim için. Zor olduğunu bildiğimiz için zaten kızıyoruz.
Gaz ne oldu gaz, Gabar'daki petrol ne oldu ? Doğalgaz mı ucuzladı yoksa benzin mi? Sürekli seçim vaatleri ama vatandaşı rahatlatacak hiçbir şey yok. Sürekli zam geliyor.
Söyledikleri şeylerin tamamına yakınını yapamadılar (2023 hedefleri) . Artık bu halk neden inansın ki hükümete?
Yılda 750 TL para değil ama nereye , kime gittiği önemli.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X