SSD Çok Düşük Yazma Hızı Sorunu
Arkadaşlar Samsung 870 evo 250gb SSD aldım. Laptopumun SATA3 HDD yuvasına taktım. HDD'yi ise DVD-ROM yuvasına taktım. Temiz bir kurulum ile windowsu SSD'ye kurdum. Sistem açılış hızı vs gayet güzel ama SSD yi hız testine sokunca acı gerçek ile karşılaştım. Okuma hızı güzel "551 MB/s" ama yazma hızı "18 MB/s" .
BIOS güncel ve UEFI modunda, AHCI modu açık, SSD GPT formatında, Firmware güncel, Trim modu açık, Rapid modu açık, Chipset - AHCI driverları güncel. Ne yaptıysam düzelmedi. Bir de bazen SSD Diskin performans yüzdesi %100 gözüküyor bu normal mi?
Laptop Lenovo ideapad z500 sistem uyumluluk sorunu mu vardır nedir? Garantiye göndersem düzeltilmeden geri yollama ihtimalleri var üstelik bu 1 ay sürebilir, 1 ay sonunda da ürünü geri iade etme sürem bitiyor.
Sistem Özellikleri:
Intel Core i7-3632QM
6 GB RAM
Intel HD Graphics 4000 - Nvidia Geforce 645m 2GB
SSD hız testini, sağlık durumunu resimlerini ekledim.
SSD ve HDD'yi Birlikte Kullanma
Arkadaşlar şu an Lenovo z500 laptopumda sadece HDD var. Aldığım SSD'yi hdd yuvasına takıp, hdd'yi de dvd yuvasına takıp depolama alanı olarak kullanmak istiyorum.
SSD'yi tam performans alabilmek için UEFI olarak kuracağım ama hdd UEFI yi desteklemiyor yani Legacy(MBR) olarak kalacak. Boot Menu'den Boot Mode'u UEFI olarak ayarladığımda bilgisayar HDD'yi görmüyor. Bu şekilde sdd ve hdd takılı iken ve Boot Mode UEFI konumundayken SSD'ye format atıp sistemi kursam, bilgisayar ilk başta hdd'yi görmese bile windows açıkldıktan sonra hdd'ye erişebilir miyim? Yoksa başka bir yol mu izlemeliyim?
Bunun dışında Boot Menu'de Boot Mode : Legacy konumundayken Boot Priority kısmında "Legacy First" ve "UEFI First" diye iki tane seçenek çıkıyor. Bunlar tam olarak ne anlama geliyor bilmiyorum.
|
|
12V Güç Kaynağı devresi
|
|
Laptop Klavyesi bazen çalışmıyor
|
Tarayıcı Virüs
|
Laptop Batarya Sorunu
|
|
Meslek: Öğrenci
|
Son Giriş: 10 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 10 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 526
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 10.516 (Bu ay: 93)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 55 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic