MSI GeForce RTX 4070 VENTUS 2X E - 20.717 TL - Vatan Bilgisayar
Bir suredir 4060 ekran karti arastiriken denk geldim ve kendim de siparis verdim bence iyi fiyat:
Eski ryzen 5 1600x için ekran kartı tavsiyesi
Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 7 yıl önce topladığım aşağıdaki sistemin ekran kartı bozuldu. Şuan için fazla dar boğaz olmadan götürecek ileride de gerekirse daha sonra sadece işlemciyi değiştirerek daha iyi de performans alabileceğim çok eski olmayan Ekran kartı öneriniz nedir?
Işlemci: ryzen 5 1600x
Anakart: asus prime b350-plus (PCI express 3.0 var gibi görünüyor)
Ram: g skill 2 x 16 gb 3200mhz (dönemine göre fazla oldu 2933 üstünü göremedim sıcak fırsatlardan bulunca alıp diğer aldığım sıfır Rami buradan bir Arkadaşa satmıştım)
Bozulan ekran kartı: rx580
PSU: Corsair 550 watt gold (ek olarak sistem çalışmayınca test için açtığım sıfır Corsair 650w var ama o bronze olması lazım 550 modüler bu kablolu verimliliği alt seviye ama gücü yüksek)
Elektrikli araç karşılaştırma tablosu
Arkadaşlar merhaba bir süredir elektrikli araçları inceliyorum ve türkiyedeki versiyonlarını karşılaştırdığım bir tablo yaptım. Faydalı olabilir diye burada paylaşmak istedim. Fiyatların büyük kısmı güncel değildir.
Benim kişisel tercihim %10 ötv dilimini geçmeyen, ısı pompası bulunan, doğuştan elektrikli olarak üretilen bir araç edinmekti ve ionıq 6 yı tercih ettim. Bütçeyi dert etmeyenler için en iyi tercih Tesla olabilir çünkü fiyatında çok fazla indirim yapıldı. 2.350.000 tllerden başlayan fiyatlara long range oldukça cazip.
diğer araçlar hakkında çok kısa görüşlerim ise:
Mercedes EQA/EQB: 5bin tl zam yapılarak %40 lık ötv dilimine sokulmuş olması direk elememe neden oldu. Mercedes gibi alıgısı çok iyi bir marka olmasa o rakamların altında tesla varken alan olmazdı sanırım.
Megane E-Tech: Almayı planladığım araçlardan biriydi. Sağolsun bayiler ilk başta son kullanıcılara pek satmamışlar. Bu süreçte trye gelen paketlerden ısı pompasının ve android yazılımın çıkartıldığını ögrendik bu ikisi vazgeçme sebebim oldu. Bunları önemsemeyecekler için hala iyi araçlardan biri.
Citroen e-C4/X: Online satış araştırdığım dönemde açık olsa sipariş verebilirdim. Doğuştan elektrikli olarak üretilen bir araç yerine tercih sebebi olabilir ama fiyat olarak iyi seviyelerde. Edit: Isı pompası ülkemizdeki araçlarda yokmuş.
Opel Astra Elektrik: Çok araştırma fırsatım olmadı. Megane, Citroen ve Peugeot dan çok bir farkını göremedim.
Peugeot E-308: Peugeot e-2008: Çok araştırma fırsatım olmadı. Megane, Citroen ve Opel den çok bir farkını göremedim.
Jeep Avenger: Marka ve fiyat ilgi çekici fakat araçla ilgili Jeep markasının çok iyi olan algısını kullanıyor şeklinde çok yorum gördüm. Sadece markası dolasıyla tercih edenler olabilir.
Kia Niro EV: Özellikle fiyatına göre en iyi menzile sahip araçlardan biri ama ben aracı beğenemedim. Aynı grup çatısı altında hyundainin araçlarıyla kıyaslayınca tipi hiç hoşuma gitmedi.
Hyundai IONIQ 5: 2002 yılın aracı seçilmiş fakat 6 nın tasarımı çok daha hoşuma gitti. Bir de genelde yurtdışında 6 bir kaç yüz dolar daha pahalı burada tam tersi.
Subaru Solterra: En iyi menzil ve %10 ötv dilimindeki tek 4x4 araç. toyota nın bz-x modelinin büyük oranda aynısı.
BYD Atto 3: Fiyat performans olarak dünyada çok övülen bir araç ama ne yazık ki %40lık çine özel vergi fıyatını yukarı çekiyor.
Son olarak hem 3 kategoride yılın aracı seçilmesi, 0.21-0.22 sürtünme katsayısı, %97lik 5 yıldız ncap, araçtaki hayalet gösterge hariç kayda değer bir özelliğin kısılmamış olması son olarak da porscheye benzer spor tasarımı ile diğer araçlardan farklılaştığı için benim tercihim ioniq 6 oldu. %50-60 ötv diliminde olmasa ve y modeli tasarım olarak az daha hoşuma gitse tesla varken araştırma bile yapmazdım.
Arkadaşım bilgisayar topladı fakat açılmıyor
|
Dreamshard Roguelike Kart Oyunu
|
Sennheiser CX 200 Street II 99 tl
|
İnternetin kesilmesi ve hızın 4mpbs görünmesi
|
Redmi 5A arama sonrası bildirim sesi kapatma
|
Avcılardan lüleburgaza nasıl gidebilirim
|
Google'a birşeyler oldu
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.732
İkinci El Bölümü Mesajları: 13
Konularının görüntülenme sayısı: 30.997 (Bu ay: 1.123)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 207 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar