Antifriz rengindeki değişim
aracımın antifriz rengini kontrol ettiğimde renginin biraz koyulaştığını ve biraz kahverengine döndüğünü fark ettim. Normal su seviyesini düzenli kontrol ederim, rengine vs de senelik bakıyorum. en son 10 bin km önce rengini kontrol etmiştim pespembe ve berraktı. Ne olduysa bu 10bin km arasında olmuş gibi. Motor yağında ve soğutma suyunda herhangi bir seviye değişimi de gözlemlemedim, hararet göstergesinde de bir değişiklik yok. Aracı ilk aldığımdan beri sıcak havayı açınca pas kokusu geliyordu biraz, ama o zaman da antifriz suyu pespembeydi. Onun dışında herhangi bir belirtisi yok sadece kontrol ettiğimde böyle olduğunu fark ettim. Aracım 2018 Yaris ve 74bin kmde. Senelik bakımı da daha bu hafta yetkili serviste yapıldı. Sizce bu değişim neyden kaynaklanıyor? Genel olarak bakım zamanlarında ne yaptıklarını bilmem ancak ben hiç müdahale etmedim suyuna, fabrika çıkışlı şekilde kullanıyorum. Şu anki rengini de resim olarak ekliyorum
Merhaba, otomatik (CVT) 2018 Toyota Yaris aracımda son zamanlarda fark ettiğim bir kaç durum var,
Aracı D 'den N 'ye alınca çok kısa ama sarsıntılı geçiyor bununla beraber de bir tak sesi geliyor.
Vites 'i D 'ye veya R 'ye alınca ve ayağım frendeyken araç sarsıntılı çalışmaya başlıyor ve grrr sesine benzer bir ses duyuyorum, tam olarak bu şekilde bir ses olmayabilir ama buna benzer. Araç gitmeye başlayınca bu sesler kesiliyor.
R 'ye alınca motor devri yarım saniyede 800 - 850 'ye çıkıp sonra rölanti devri 750 'ye düşüyor, ayağım frendeyken R 'ye takıp denediğimde bu yarım saniyelik sürede de araç hareket etmeye başlıyor ama neden devri yükseliyor anlamadım
Özellikle ilk 2 sorunumun bir parçadan kaynaklandığını düşünüyorum ama bilmiyorum. Aracın hızlanmasında şu an için gözle görülür bir fark da görmedim. Yakın zamanda bir ustaya da göstereceğim ama ondan önce sizlerin de fikrini almak istedim sorun neyden kaynaklanıyor olabilir? Aracın 3 ay önce şanzıman yağı değişti ve geçen ay senelik bakımı yapıldı ve ikisi de yetkili serviste yapıldı.
Yardımlarınız için şimdiden çok sağolun
Merhaba, geçen ay 2018 model Toyota Yaris Multidrive S aldım, araç 56 bin kmde. 40 km 'yi geçince kaputun altından olduğunu düşündüğüm derinden bir ses gelmeye başlıyor, 90 da ses çok yükseliyor ama o hızı biraz geçince azalmaya başlıyor ses. Hatta sabit hızla giderken devir 1100 civarına düşünce de yüksek bir ses oluyor. Alırken Otorapor 'dan detaylı ekspertize sokmuştum test sürüşü de yapmışlardı, onda bir şey çıkmadı. Periyodik bakımda da sesten özel olarak bahsetmedim ama kontrollerde herhangi bir sorun çıkmadı. Bu ses nereden geliyor olabilir? Normal midir? Sesin yoğun olduğu kısımları toparlayıp bir video ekledim:
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=5VggvEncxU0&feature=youtu.be
Drive: https://drive.google.com/file/d/1yeZ28VYd6hNqJJJQUC_7T_LydiTp3ehn/view?usp=sharing
Yardımlarınız için şimdiden çok sağolun
Altyapım FTTH mi FTTB mi
Merhaba arkadaşlar,
Yakın zamanda taşındım. Taşındığım binadaki altyapıyı sorguladığımda Turknet'in TT altyapısı üzerinden 100Mbps Fiber(Özgür İletişim Fiber 100) hız verdiği sonucunu aldım, yanında hizmet süresi boyunca da modem vereceklerini belirttiler, ben de internet başvurumu yaptım. Müşteri hizmetleriyle detaylı konuştuğumda eğer altyapım FTTH ise fiber kablolamadan benim sorumlu olduğumu söyledi. Şu anda daireme kadar mevcut olan bir fiber kablo da yok, cat5e'ye benzeyen bir bakır tel var sadece. Yani eğer beni FTTH'ye geçireceklerse fiber kablolama yapmam gerekecek. Ben de merak ettim ve binanın girişinde bulunan internet kutusuna baktım ancak altyapının FTTB mi yoksa FTTH mi olduğunu anlayamadım. Kutunun fotoğrafını çektim, yardımcı olur musunuz
İnternet altyapıları konusunda çok tecrübeye sahip değilim yanlış terim kullandıysam veya tam açıklayamadıysam mazur görün.
Power off or use phone
Custom Rom Sonrası Garantiye Dönme
|
Nakit Avansla ilgili arkadaşlar yardım.
|
Vize-Final hakkında
|
S3 minimi güncellicem ama
|
Soğutucu yapmayı düşünüyorum yardım
|
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 209
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 4.282 (Bu ay: 53)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar