Esenlikler arkadaşlar,
HP Omen Citadel oyuncu koltuğum var ama bir türlü bu koltuğa uyumlu kılıf, koltuk örtüsü bulamadım. Koltuğun ölçüleri yüklediğim görselde yer almaktadır.
Bu koltuğa sahip olup koltuk kılıfı kullanan ve kullandığı koltuk kılıfından hoşnut olanlar varsa bilgi paylaşımlarını ve önerilerini bekliyorum.
Saygılar...
Samsung 980 Pro, 500gb'lık modeli yaklaşık 1 yıldır C sürücüsü olarak kullanmaktayım. Satış sayfalarında sırasıyla 6.900/5.000 okuma/yazma hızları olduğu söyleniyor (mb/sn). Bu değerleri ilk aldığım zamanlarda veriyordu. 1 yıl kullanım sonucu oluşan değerleri ise aşağıda testte göstereceğim.
Kioxia Exceri Pro, 1TB'lik modeli ise henüz yeni aldım, D sürücüsü olarak bilgisayara taktım, üzerine 1kb bile veri yazılmadı, tertemizdir. Satış sayfalarında sırasıyla 7.300/6.400 okuma/yazma hızları olduğu söyleniyor (mb/sn). Bu değerlerin uzaktan yakından yanından geçemedim.
Testlerde 2 uygulama kullandım; Crystal Diskmark ve Samsung Magician
Test MSI Mag X570 Tomahawk WIFI anakart ile yapıldı, bu anakartın hem birinci hem de ikinci M.2 ssd yuvaları Gen4 x4'tür ve her iki yuvada da kendi özel soğutma bloğu bulunmaktadır.
1. TEST: (Over Provisioning bölümlemesi yapmadan yani %0 O.P.)
2. TEST: (Yüzde 10 Over Provisioning bölümlemesi yapılarak yani %10 O.P. ... )
Görüldüğü gibi Samsung 980 Pro öngördüğü değerleri verebiliyorken Kioxia Exceria Pro sunduğu değerlerin yakınından bile geçemiyor. Oysa Kioxia, Exceria Pro modelinin Samsung'un 980 Pro modelinden okuma ve yazma hızları bakımından daha iyi olduğunu söylüyor! Ben de buna aldanarak incehesap'tan aldığım Kioxia Exceria Pro modelini geri vereceğim ve Samsung 990 Pro, 1TB modelini alacağım.
Sıcaklıklar ise Kioxia tarafında 37 derece civarı iken Samsung tarafında ise 45 derece civarında ama unutmamak gerekir ki C sürücüsü olarak Samsung'u kullanmaktayım, yani haliyle daha fazla ısınıyor. Ayrıca test tarihim 14 Mart, yani kış sayılır.
Bu da Kioxia'nın kendi programında kendi ürününün sonuçları. Kendi programında bile öngördüğü değerleri veremiyor;
www.hpstore.com.tr (Tungsten teknoloji) 'den 1 Şubat tarihinde firmayı neredeyse yarı fiyata yani uygun fiyata satışa koyduğu bir ürün için (Hyperx Cloud ıı Wireless kulaklık) aradım. Firma bahsini ettiğim ürün sayfasında kablosuz kulaklık resimlerini koyup ürün adını da wireless yani kablosuz olarak yazmıştı ama ürün kodunda ise kablolu modelin model numarasını yazmıştı. Müşteri hizmetlerini arayarak bu durumu anlattım ve ürünün kablosuz olduğunu ısrarla söylediler ve siparişi (Sipariş no: HP01028290) verdim. 1 gün sonra yani 2 Şubat'ta kargo bilgilerini kontrol etmek için sayfaya girdiğimde ise ürünün adını ve fotoğraflarını değiştirip kablolu olan modeli yazdıklarını gördüm ve müşteri hizmetlerini arayarak siparişi iptal ettim. Bugün 15 Şubat ve para iademi hala yapmadılar. Telefonlarıma da yanıt vermiyorlar, 20'den fazla kez aramışımdır. hpstore.com.tr - Tungsten teknoloji güvenilmezdir, uygun fiyatlarla ürün listeleyip siz ödemeyi yaptıktan sonra iadenizi yapmıyorlar.
Yurtiçinde ve yurtdışında yaşayan arkadaşlar;
- Spor salonu,
- Beslenme,
- Steroid dışındaki besin takviye (Supplement)
masraflarının toplamının ne kadar tuttuğunu yazabilir mi?
Esenlikler arkadaşlar, yabancı dil öğretimi gördüğüm için bana şu şekilde bir medya oynatıcı gerekiyor:
Örneğin öğretmenin konuştuğu bir yeri anlamadım ama medya oynatıcı araç çubuğunda sürükleme yapmak istemiyorum, bunun yerine tuş takımımdaki medya oynatma düğmelerinden "geri" düğmesine basarak izletiyi birkaç saniye geri alıp anlayabilmek için yine dinlemek istiyorum. Ayrıca bu geriye alınacak süreyi de saniye cinsinden kendim ayarlamak istiyorum (3 sn. geri al, 5 sn. geri al gibi).
Bildiğiniz böyle bir medya oynatıcı var mıdır?
Steam dolandırıcısı Lynex
Dolandırıcının Steam'de kullandığı adı: 𝐋𝑦ɳ𝐞✗꧂
Dolandırıcının steam profili: Dolandırıcı steam profili: https://steamcommunity.com/profiles/76561198998330574
Bu dolandırıcının CS:GO rütbesi global, kartal ya da tek yıldız arasında gidip geliyor. Türkçesi de son derece düzgün, inandırıcı bir ses tonu var. Profilinde de 30-35 sayfa hep +rep, övgü, kral adamsın, adamın dibisin gibi şeyler yazılı. Kendisini Muhammet olarak tanıtıyor.
10 Aralık 2021 Cuma akşamı bana Discord'dan ekran görüntüsü açarak dedi ki: "Ben bilgisayar sistemimi ve profilimdeki bıçak ile eldiveni CS:GO'da Stockholm turnuva bileti, jetonları ve hatıra paketlerinden keşfettiğim bir yöntem ile aldım. 2-2.5 saatte 3.000 liralık bir bıçak alacak kadar para kasıyorum. O yöntem de şöyle: Bir Stockholm turnuva bileti alıp, sonra 10 jeton alıp o jetonlarla da hatıra paketi alıyorum. Belirli maçlar var (Yani bu maçları ben biliyorum, bunun için birlikte oynamamız gerek demeye getirdi), o maçları izleyince sana değerli kasalar düşüyor ve her kasa harcadığın jetonlardan 7-8 lira daha değerli. Kısa sürede çok kar etmek için de jetonları 10'lu 10'lu almak gerekiyor. Bu yöntemin bitmesine 2 gün kaldı, sen de kâr et. Yalnız bende oynayacak para kalmadı. Senin skinler ise para eder, istersen onları satalım kat kat fazlasını çıkaralım ve istediğin envanteri dizersin.". Ben de uzun süredir almak isteyip alamadığım bıçak, awp ve eldiven eksiğim olduğu için olur dedim. Sonra benim silah skinlerinin 4'te 3'ünü buna 1-2 liralık dandik itemler karşılığında takas yaptım. O bu skinleri satacak, bakiye oluşturacak o bakiyeyi büyütecek, değerli silah skinleri alıp bana takas yollayacaktı sonra ben onları satıp kredi yapacak ve değerli silah skinleri alıp ona yollayacaktım ve bu döngü 2 gün boyunca devam edecekti. 2 günün sonunda bir de benden hediye olarak "Dying Light 2 oyununu da artık bana satın alırsın" dedi. Ben Lynx'e tüm envanterimin 3'te 2'sini takas yaptıktan sonra o discord bağlantısını kesti ve arkadaş listesinden de sildi beni. Yani açık şekilde dolandırıldım. Ben bu işlerden pek anlamam, bir de o gün yaklaşık 30 saat uykusuz olduğum için dolandırıldım. 3-4 yıl önce bu kaybettiğim envanteri dizmek için 1 aylık maaşımın tamamını harcamıştım.
Bana anlatıldığı kadarıyla bu dolandırıcının bir başka yöntemi ise şöyleymiş: Rekabetçi ya da Yoldaş maçı arayanlardan gözüne kestirdiği envanteri sağlam bir ya da birkaç kişiyi lobiye davet ediyormuş. Sonra lobiye gelenlerden birine "Sen hilesin, bende hileleri gören program var, defol git, senin yüzünden rütbe düştüm" diyerek hile diye itham ettiği kişiyi lobiden atıp, o gözüne kestirdiği kişi ya da kişilerin gözünde dürüst, sözüne güvenilir izlenimi yaratıp o kişiye bu programı göndermeyi teklif edip Steam hesabını çalmaya çalışıyormuş.
Bu dolandırıcıyı şikayet edip. Şikayet bölümüne "insanları dolandırıyor, dolandırmaya çalışıyor, hesap çalmaya çalışıyor" şeklinde yazarsanız sevinirim.
Hepsiburada'dan 25 Kasım 2020'de MSI marka bir monitör siparişi verdim (satıcısı doğrudan Hepsiburada'nın kendisidir). Monitör geldi ve kutu üzerindeki seri numaranın (Sonu .....244 ile bitiyor) faturadaki seri numarasından (Sonu .....042 ile bitiyor) farklı olduğunu gördüm. Hemen müşteri hizmetlerini aradım ve bana ürünün üzerindeki seri noya bakmamı söyledi. Ben de kutuyu açtım ve monitör üzerindeki seri no ile faturadaki seri no yine farklı idi. Müşteri hizmetlerini yine aradım ve bana 14 günlük cayma sürecinden bahsettiler ve kurulum yapmadıysam bana ürünü değiştirebileceklerini ya da paramı hemen iade edebileceklerini söylediler. Bu yapılandan midem bulandığı için para iadesi istedim. Bu işte bir bit yeniği olmalı dedim ve kurulum yapmadan kendi monitörümün adaptörünü ve display port kablosunu kullanarak ölü piksel testi yaptım ve ne göreyim. Kırmızı ekranda 3 adet ölü piksel kümesi (her bir kümede birkaç ölü pikselin yan Yana-üst üste oluşu) ve siyah ekranda 1 adet ölü piksel bulunuyordu. Hemen monitörü kendilerine yolladım. Paramı doğrudan iade edeceklerine ürünün kutusunu açtığım için (oysa kendileri açmamı söylemişti) ürünü servise yollayacaklarını ve incelemeden sonra para iademin olup olmayacağını söylediler. Bugün 17 Ocak 2021 ve paramı hala iade etmediler! Sözün özü ayıplı ürünü bana faturaya farklı seri no yazarak vermeye çalıştılar. Neyse ki 14 günlük cayma süreci içerisinde fark ettim ama bu kez de 3 bin liranın üzerindeki paramı ödemeyi geciktirdikçe geciktiriyorlar ve paramı bana gönderecekleri de meçhul.
DÜZENLEME: Fatura resimlerimi kaldırdım, çünkü kimlik no, adres, telefon vb. bilgilerimi karartmadan yüklemiştim.
|
IPOD nesli nasıl anlaşılır?
|
|
Meslek: Elektrik-Elektronik mühendisi, İGU, TMGD
CPU: Ryzen 7 5800X| GPU: Sapphire Nitro+ RX 6700 XT 12gb| RAM: Trident Z Neo 3600mhz Cl16 2x16gb| ANAKART: Msi Mag X570 Tomahawk WiFi| M.2 SSD: Samsung 980 Pro 500gb + XPG SX8200 Pro 512gb| HDD: Seagate Barracuda Pro 10tb| MONITOR: Msi MPG27CQ2 27" 1ms 144hz| PSU: MSI Mag A750GF 80+ Gold 750watt| KASA: Cooler Master MB511| CPU FAN: Cooler Master ML240L v2| KULAKLIK: Hyperx Cloud Alpha Wireless| TUŞ: MSI Vigor GK50 Elite| FARE: Zowie S1| WEBCAM: Logitech Brio 4K | YAZICI: Epson Ecotank L3251 |
CPU: RYZEN 7 5800X/ AIO: COOLER MASTER ML240L v2/ MB: MSI Mag X570 Tomahawk WIFI/ GPU: SAPPHIRE Nitro+ RX 6700 XT 12gb/ RAM: TRIDENT Z Neo 3600mhz Cl16 2x16gb/ SSD: SAMSUNG (980 Pro 500gb + 870 EVO 1tb)/ HDD: SEAGATE Baracuda Pro 10tb/ EKRAN: MSI Mag Artymis 343CQR 34" 1ms 165hz/ PSU: MSI Mag A750GF 750watt/ KASA: COOLER MASTER MB511/ KULAKLIK: HYPERX Cloud Alpha Wireless/ TUŞ: LOGITECH G915 TKL/ FARE: LOGITECH G Pro X/ CAM: LOGITECH Brio 4K/ MİK: HyperX Quadcast/ UPS: TESCOM Leo+ 2200va/ |
Son Giriş: 9 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 9 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 496
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 9.586 (Bu ay: 195)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 22 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware