Samsung 980 Pro, 500gb'lık modeli yaklaşık 1 yıldır C sürücüsü olarak kullanmaktayım. Satış sayfalarında sırasıyla 6.900/5.000 okuma/yazma hızları olduğu söyleniyor (mb/sn). Bu değerleri ilk aldığım zamanlarda veriyordu. 1 yıl kullanım sonucu oluşan değerleri ise aşağıda testte göstereceğim. Kioxia Exceri Pro, 1TB'lik modeli ise henüz yeni aldım, D sürücüsü olarak bilgisayara taktım, üzerine 1kb bile veri yazılmadı, tertemizdir. Satış sayfalarında sırasıyla 7.300/6.400 okuma/yazma hızları olduğu söyleniyor (mb/sn). Bu değerlerin uzaktan yakından yanından geçemedim. Testlerde 2 uygulama kullandım; Crystal Diskmark ve Samsung Magician Test MSI Mag X570 Tomahawk WIFI anakart ile yapıldı, bu anakartın hem birinci hem de ikinci M.2 ssd yuvaları Gen4 x4'tür ve her iki yuvada da kendi özel soğutma bloğu bulunmaktadır. 1. TEST: (Over Provisioning bölümlemesi yapmadan yani %0 O.P.) 2. TEST: (Yüzde 10 Over Provisioning bölümlemesi yapılarak yani %10 O.P. ... ) Görüldüğü gibi Samsung 980 Pro öngördüğü değerleri verebiliyorken Kioxia Exceria Pro sunduğu değerlerin yakınından bile geçemiyor. Oysa Kioxia, Exceria Pro modelinin Samsung'un 980 Pro modelinden okuma ve yazma hızları bakımından daha iyi olduğunu söylüyor! Ben de buna aldanarak incehesap'tan aldığım Kioxia Exceria Pro modelini geri vereceğim ve Samsung 990 Pro, 1TB modelini alacağım. Sıcaklıklar ise Kioxia tarafında 37 derece civarı iken Samsung tarafında ise 45 derece civarında ama unutmamak gerekir ki C sürücüsü olarak Samsung'u kullanmaktayım, yani haliyle daha fazla ısınıyor. Ayrıca test tarihim 14 Mart, yani kış sayılır. Bu da Kioxia'nın kendi programında kendi ürününün sonuçları. Kendi programında bile öngördüğü değerleri veremiyor; < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoTemKiN_02 -- 14 Mart 2023; 18:30:0 > |
Samsung 980 Pro vs Kioxia Exceria Pro (İNCELEME ve TEST)
-
-
Gerçek hayat testleri yapmadınız mı ?
Dosya yazma vs gibi.
-
Hayır hocam yapmadım Kioxia Exceria Pro için çünkü üzerine bilgi yazarsam ürünü belki iade almazlar diye düşündüm. Neden sordunuz? Üzerine dosya yazınca bu hızları verir mi? Bunun olma olasılığı pek yok gibi çünkü kendi yazılımında bile öngörülen okuma yazma değerlerinden 1-1.5 gb daha yavaş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoTemKiN_02 -- 14 Mart 2023; 12:4:43 > -
Gerçek hayat testleri daha önemli diye düşünüyorum
Ondan
-
GELİŞME: Ürünü incehesap'a 14 gün cayma süresi içerisinde yolladım ama paramı iade etmeyip ürünü teknik servise yollamışlar.
Para iadesi yapmaları gerekmiyor muydu? Bilgisi olan varsa ve aydınlatırsa sevinirim.
-
Benim bildiğim m.2 ssdlerin soğutucusuz kullanılmaması gerektiği.Isı her bileşende sorun çıkarır ki konu ssd ve veri olunca bence diskler daha hassas bu konuda.Benim düşüncem soğutuculu M.2 ssdlerin yükte & oyun esnasında bile 60 dereceyi geçmemesi.. Bende 2 adet takılı ikisinede extra soğutucu taktım.Oyun esnasında afterburner ile gözlemliyorum pek ısınmıyor :) 60 dereceyi geçerse mutlaka bi sorun vardır (kasa havalandırma,soğutucu / termal pad temasssızlığı vs...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 28 Mart 2023; 19:9:56 >
-
Hocam, benim her iki M.2 ssd yuvasında da soğutucu var. MSI Anakartın kendi orjinal soğutucuları. Bana gönderilen Kioxia Exceria Pro, 1TB sorunluymuş. Servis sorunu onayladı ve ücret iademi yaptılar. Ben de Exceria G2 1TB modelinden aldım, zaten depolama ve oyun amaçlı kullanacaktım D sürücüsünü.
-
X570'de 1 adet direkt CPU'dan hat alan pcie express m.2 slotu var .Diğer slotlar chipsetten bağlı.
Test edilen SSD CPU'dan mı yoksa x570 chipsetten mi gen 4 x4 slotuna bağlı olduğu bench skorlarını değştiriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor Arhentir -- 13 Nisan 2023; 21:51:45 > -
Şöyle açıklayayım yanıtımı: Dik kasada takılı halde bulunan anakartın alt tarafındaki Gen4 slotuna bağlayıp test etmiştim (Anakartımda 2 tane Gen4 slotu var, hem üstteki hem de alttaki Gen4).
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoTemKiN_02 -- 26 Kasım 2023; 1:51:11 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X