Merhaba,
Gigabyte GA-P67A-UD3-B3 eski bir anakartım ve intel i3 2120 3.3 Ghz işlemcili bir bilgisayarım var. Ekran kartı Asus GeForce Nvidia GTX650 Ti Boost.
DDR3 2 adet Kingston 1333 MHz 4 gb ram arızalanıp mavi ekran verince mecburen 2 adet yine Kingston DDR3 ama bu sefer 8 GB 1600 MHz ram aldım. Almışken işlemciyi de i5 yapayım dedim. Intel 3470 i5 3.2 Ghz yeni işlemci aldım. İşlemciyi termal macunu güzelce sürerek yeniledim, ram’lar de takıldı. Testler yapıldı, ram’ler sorunsuz. İşlemci çalıştı ama oyun oynarken bilgisayar birden kapandı. Donanım testleri yaptım. İşlemci 100 derecelerdeymiş, bilgisayarcıya gittim fan yetersiz dendi. İ3 orijinal intel fan yerine orijinal i5 fanı koyduk, ısı sorunu gitti ve testlerde hata vermedi.
Eve geldim yine oyuna girdim bir müddet sonra yine bilgisayar kapanıp açıldı.
Bir takım güç ayarları, bir takım işlemci performans min ve maks ayarları ne varsa denedim. İnternetteki tüm çözümleri yaptım. Sorun çözülmedi. Testlerde grafik testlerinde yine kapanıyor. İşlemci ve ram hata göstermiyor. Ekran kartını da açıp temizledim, termal macununu yeniledim. Değişmedi. Ekran kartı i3 ile sorunsuz çalışıyordu, bence ekran kartı tesadüfen aynı zamanda bozulmuş olamaz. Aklıma gelen tek bir sorun var, benim anakart 2. nesil işlemcilerle uyumlu ve yeni işlemci 3. nesil ve 1155 pim her ikisi de. Sorunsuz çalışıyor ve işlemci testleri problemsiz, sizce 2.nesil işlemci mi almalıydım? Sadece grafik testlerinde ve oyunlarda sorun yaşıyorum.
Ne önerirsiniz, sorunu en hesaplı nasıl çözerim? Fanı da boşuna mı değiştirdim? Acaba eski i3 fanı iyi mi takılmadı? İ5 fanıyla arasında fark olur mu?
Merhaba,
Yurt dışından Havit marka RGB mekanik klavye, kulaklık ve bir fare hediye geldi. Fareyi ilk gün sorunsuz kullandım ancak sonraki günler farenin birden kaçtığını fark ettim. İşlem şöyle gerçekleşiyor; fareyi kaldırıp düzeltirsiniz ya, o esnada optik göz birden kaybolup imleci birden en alta veya en üste kaydırıyor. Bunu ilk CSGO oynarken fark ettim. Birden oyunda hedefi fare ile kullanırken birden yere veya yukarı bırakıyorum ve tabii ki vuruluyorum.
* Havit MS842 fare modeli, Q İngilizce klavye HB-KV432L beraber kullanıyorum
* Sürücüsünü de bu problem çıkınca kurdum ve güncel
* Eski Logitech fareyi yine takıyorum bir sorun yok
* Bilgisayarda güncelleme veya bir sorun yok
* Fareyi masadan kaldırınca hassasiyet devam ediyor gibi
* dpi ve hassasiyetleri değiştiriyorum sonuç alamadım
* pad alıp koydum, zemin değiştirdim fark etmedi
* arızalı olsa ilk gün oynamazdım diye düşünüyorum
* sistem Windows 10 pro
Benzer sorun yaşayan veya çözümü bulan var mı, yardımlarınızı rica ederim.
Teşekkürler...
Merhaba,
Geçtiğimiz ay M-Audio Air 192/4 harici USB seskartı aldım. Cihazı kullanırken 2 sorun yaşıyorum :
1. Sorun > Ses çalarken (bu Youtube ses veya midi ses olabiliyor) çıtırtı ve cızırtı gibi ara ara ses içinde çıkan ses bozukluğu yaşıyorum. Driver kaldırıldı, güncellendi, yeniden kuruldu birçok yöntem denendi. Farklı bilgisayarda da denedim. Bazen yeniden kurunca driver'ı düzelir gibi oluyor, sonra tekrar sorun ortaya çıkıyor. Normalde bilgisayar ses kartı vb. ile çalışınca böyle bir sorun yok. Kablolar test edildi, onlarda da sorun yok. Sorunu araştırdım, yapılacakları gördüğüm kadarıyla denedim sorun giderilemedi. Kulaklıkta da aynı sorun var. Sorun ses kartında mı acaba?
2. Sorun > İkinci el bir Intel Core i5 bilgisayar aldım (şirket bilgisayarları satışa çıkarıldı ve testlerden geçirilip teslim alındı). Kendim de donanım testlerini yaptım hiçbir sorun yok. M-Audio Oxygen Mini ve Alesis Vortex Wireless 2 midi klavyelerim var. Ses kartım yukarıda da yazdığım gibi M-Audio Air 192/4. Kullandığım hediye lisanslı programlarda özellikle Ableton ve MPC Beats programlarında kullanırken birden ses gidiyor. Ses M-Audio Air 192/4 ses kartımdan gidiyor (ayrıca M-Audio BX5 referans hoparlörlerim var). Birden disable yani pasif oluyor ses kartı ve programı kapatıp açınca USB kabloları çıkarıp takıncaya kadar tekrar aktif olmuyor. Ama bu sırada bilgisayar hoparlöründen ses çıkıyor. Program veya farklı bir sorun devam etmiyor. Bazen kanallardan ışık hareketleri (sese duyarlı) görüyorum ve sadece M-Audio Air üzerinden ses çıkmıyor. Bazen de tamamen kapanıyor gibi. Driver vb. testleri yaptım. Başka bilgisayarda denedim yaşamadım gibi, ancak bilgisayarda sorun olup olmadığından emin olamıyorum. Benzer bir makinede (yine Lenovo i5) denedim çok uzun deneme fırsatım olmasa da sorun yaşamadım. Bilgisayarda mı sorun var (şüphem işlemci veya USB girişleri) yoksa yanlış bir kurulum veya güncelleme gerektiren bir sorun mu anlayamıyorum. Bu sorun neden kaynaklı olabilir, sorunu yaşayıp çözen oldu mu acaba? Bir de tuhaf olan midi klavyede MPC Beats'te senkron sorunu yok, algı çok iyi. Ableton'dan biraz senkron kaçıyor gibi. Yani tuşlamada hızıma ms olarak hoparlör çıkışı yetişemiyor. Sorun bilgisayardan ise (ki testlerde sorun yok, sadece bu olayda sorun yaşıyorum) bilgisayarı acilen görüşmeli veya imkan varsa iade etmeliyim. Değilse de boşuna bilgisayardan olmadan sorunu yazılım vb. yollarla halletmeliyim.
Yardımlarınızı rica ediyorum.
Teşekkürler
Merhaba,
Bende Sony STR-DH790 7.2 ev sinema sistemi amfisi ile Sony SS-CS3 kule, Sony SS-CS10 merkez (Sony SS-CS8 Türkiye'de maalesef yok), Sony SS-H77 (Eski Japon Sony FH-B70CD hoparlörü, Sony SS-CS5 Türkiye'de maalesef yok), Sony SS-CSE atmos ve SA-CS9 Subwoofer hoparlörler mevcut. Ev sinema sistemi olarak site apartmanında oturan biri için yeterli ve çok memnunum.
Bunun dışında Sony STR-DH190 2.0 kanal stereo amfi de aldım. Aslında STR-DH790'ı 2 kanal ya da A.F.D. özelliği ile 2+1 kanal olarak da dinleyip gayet zevk alıyordum. Ancak stereo işi stereo amfinin dedim ve aldım. İyi mi yaptım bilmiyorum, fark etti mi, aynı hoparlörü dinleyemediğim için yine bilmiyorum.
Neyse sonuç olarak elimde Sony SS-D305S eski bir 3 yollu Japon hoparlör vardı, şimdilik ona bağladım ve dinliyorum. Ama ses berrak ve SS-CS3 gibi hoş, güzel gelmiyor. Zaten bu stereo amfi için de Sony SS-CS3 kule hoparlör tavsiye ediliyor. İyi güzel ama subwoofer olmayınca SS-CS3 kuleler bana bass'sız cılız geliyor, ya da subwoofer'a kulağım alıştı, belki de ondan öyle geliyor. Bir çift güzel stereo hoparlör istiyorum. Sadece müzik dinleyeceğim. Bütçe kısıtlı 5.000-10.000 TL arası tatminkar ve uyumlu bir şey istiyorum. Müzik için 2.0 stereo dinlemek doğru deniyor, nitekim de öyle ama subwoofer tamamlıyor aslında. Bir ara Dali Lektor 8 dinlemiş ve bass olarak yeterli bulmuştum. Bu ayarda bir hoparlör de olabilir. Tavsiyeleriniz ne olur?
Sony STR-DH190 > 6-16 Ohm ve 8 Ohm'da 2x100 watt güç vermektedir.
NOT: Spektrum analiz ekolayzer sevdiğim için cihaza bir de Technics SH-GE90 DSP ekolayzer bağladım. Bunun için de yorum rica ederim.
Teşekkürler
Seagate Expansion Harici Disk
Merhaba,
Yaklaşık 10 yıl önce aldığım 2 TB 3,5" Seagate Expansion Harici diskimle ilgili çözüm bulamadığım bir sorun yaşıyorum. Diski ilk aldığımda kullanmayınca birden kapanıyor diye sorun yaşıyorum zannediyordum. Oysa kullanılmadığı zaman stand by konumuna alan ayarı varmış. Bunu da programla o zaman kapatmıştım. Aradan yıllar geçti. Win10 kullanmaya başladım. Diski de şu an gereksiz durumlarda ısınmasın ve çalışmasın diye kapatmak istiyorum. Çünkü kapatma düğmesi olmayan bir kutuya sahip. Fişten sürekli çıkarıp takmak hem sağlıklı değil hem de mümkün değil. Önerilen programı kurdum ve denedim. Disk kendini kapatıyor ama bir müddet sonra yine açıyor ve öyle açık kalıyor saatlerce. Sorun ne olabilir acaba? Win10 sorun çıkartıp uyumsuzluk mu yapıyor? Norton kullanıyorum, bunun da etki yaptığını sanmıyorum.
Yardımlarınızı rica ederim.
Bu site dahil benzer konuları inceledim ve baktım. Ancak tam olarak çözümünü ya ben bulamadım, ya da yok.
Sorun şu : Youtube'da 5.1, 7.1, Dolby, DTS, Dolby Atmos gibi birçok format video ve ses testleri mevcut. Ancak yayına baktığımızda çeşitli cihazlardan da çalıştırsam ve uyumlu ses sistemine bağlı da olsa PCM 2.0 Stereo yayın yapıyor.
Elimde bulunan cihazlar :
Huawei Turkcell TV+
Xiaomi Mi TV Box S 4K
Sony BDP-S6700 Bluray Player
Ses sistemim Dolby Atmos'a kadar destekleyen, amfi, hoparlör, HDMI kablo ve ayarlara hakim. Bu konuda bir sorun yok.
Cihazlardaki ayarları da denedin sonuç alamadım. HDMI ile bağlıyken istiyorum, ama optik ile de bağlayınca sonuç alamadım.
Çözümü var mı? Varsa nedir? Oynatıcı cihazla alakalı mı? Kullandığım cihazlardaki ayarları yaptığım halde ben mi beceremedim?
Youtube'da Firefox filan kullanmadan gerçek 5.1 ve 7.1 (Dolby, Dolby Digital Plus, Dolby Atmos, DTS vs vs) ses alan oldu mu?
Dolby Atmos Oynatıcı Cihaz
Merhaba,
Amfiden, hoparlöre; HDMI 2.0 ghz 4K destekli kablodan, Dolby Atmos içerikli videoya kadar her şeye sahibim. Ancak Dolby Atmos oynatıcım olmadığı için Dolby Atmos ses alamıyorum.
Amfi > Sony STR-DH790
Hoparlör > SS-CSE Dolby Atmos hoparlör (5.1 ses sistemin ilave olarak doğru bağlantı da 5.1.2 kanal ayarı (height) açık
Netflix > Ultra HD abonelik ve Dolby Atmos izlenen (mesela Proje filmi) mevcut
Player olarak elimdeki cihazlar :
Sony Bluray BDP-S6700 (Dolby Atmos desteği yokmuş ama bazıları yurt dışında olumlu sonuç aldığını söylese de ben başaramadım)
Xiaomi TV Box S 4K (Dolby Atmos desteği yokmuş ama bazıları yurt dışında olumlu sonuç aldığını söylese de ben başaramadım)
Televizyonum Full HD Led TV, 4K değil ama istediğim 4K yayın değil. Sony KDL-NX700. Kullandığım kablolar da 4K 2.0 Ghz destekli HDMI kablolar.
Yeni bir cihaz almadan mevcut sistemle çözen oldu mu? Mesela bu olay decode olayı ve lisansla alakalı. Kodi ile vs. çözen olabilir. Cihazlara root atmadan orijinalliğini bozmadan kullanmak istiyorum.
Uygun fiyatlı ilave cihaz Amazon Firestick 4K gözüküyor. Ama bu kadar cihaz varken sadece Dolby Atmos için 650 TL civarında para vermek istemiyorum. Diğer cihazlara hele ki Apple TV 3 katı para nerdeyse. Ayrıca Android'çi olarak Apple kullanmayan biri olarak çok tercih etmiyorum. Diğer birkaç cihaz da Türkiye'de yok ya da 5000 TL fiyatına Sony Dolby Atmos destekli Bluray'ler de bu iş için verilecek para değil.
Amazon Firestick 4K en kolay çözüm gibi ama olumsuz yanları beni uzak tutuyor :
- Türkçe dil desteği yok, sesli komut bile İngilizce algılıyor.
- Android değil FireOS işletim sistemine sahip, her şey basit kurulmuyor.
- Xiaomi cihazı ile kıyaslamalarda Ram vs düşük olduğundan performans olarak başarılı değil, arkadan geliyor.
- Stick cihaz olduğu için bağlantısı, çıkışı az.
Bu iş için çözüm, tavsiye ve yorumlarınızı rica ediyorum.
Sony SS-CS3 kule hoparlörü beslemek
|
HDMI to VGA görüntü ayarı
|
Optik çıkıştan 5+1 ses çıkışı (Çözüldü)
|
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 145
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 11.714 (Bu ay: 287)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware