Klavye Önerisi
Herkese selamlar,
Kasım indirimlerinde bir klavye almayı düşünüyorum. Kullanım amacı; programlama ve oyun olacak. Kesin olarak aradığım özellik kablosuz olması. İş için ve kişisel bilgisayarım ayrı olduğundan tek klavyeyle ikisini kullanmak istiyorum. Bağlantı türü bluetooth ya da wireless olabilir.
Birkaç öneri okudum forumda ama birçoğu stoklarda yok. 30€ sınırını aşmayan bir öneriniz varsa y.dışından da alabilirim. Şu an stoklarda olan ve önerilen sadece ajazz ak820 pro modelini gördüm. Bu modeli alayım mı yoksa onun yerine şunu al diyeceğiniz model var mı?
Switch olarak tok sesli olanları tercih ederim. Red bile bana biraz tiz geliyor. Mümkün olsa full boyutlu bir klavye tercih ederim ama bir kıstas değil. Tkl de olur daha küçük de olur.
Şimdiden teşekkürler :)
Bütçete max:4000 diyebiliriz
Klima Ağız Çıkış Sıcaklığı
Merhabalar,
Geçen günlerde LG DUAL COOL PLUS 12000 BTU klimamın montajı yapıldı. Montaj olan oda 18 m2, tek cephesi dışarıya bakıyor ve günde 3 saat kadar güneş alıyor. Bu klimanın fazlasıyla yeteceğini düşünerek almıştım. Fakat odayı bir türlü soğutamadı. İnternette ağız çıkış sıcaklığı ölçülmesi gerektiğini görünce ölçüm yaptım. 18 derecede düşük fan hızında yarım saat kadar dijital termometreyi ağız kısmına sabitledim. Yarım saat sonunda 17.1 derecede kaldı sıcaklık. Bildiğim kadarıyla bu ısı olması gerekenden çok yüksek değil mi?
Ek bilgi olarak: 21 derecede orta fan hızında gece 00:00 sabah 10:30 arası çalışan klima odayı ancak 27.5 dereceye getirebildi. Burada bir anormallik var değil mi?
Ek bilgi 2: Montaj sırasında 5 dakikalık bir vakum işlemi yapıldı
Kendi ihtiyacım için kiracıyı çıkarmak
Selamlar herkese,
Bir kiracım var 01.09.2020 tarihinden beri evimde oturuyor. Ben de ailemle yaşıyordum ama ailem daha küçük bir eve taşınacak ve ben de kendi evime taşınmaya karar verdim. Başka bir evim falan yok üzerime tek tapu kiradaki ev.
Kiracıyı aradım en geç 6 ay içinde evimden çıkmasını rica ettim. Kendim oturacağım çünkü ailem de başka eve taşınıyor dedim. O da bozuldu ama itiraz etmedi. Fakat sonra içime kurt düştü bu adam 6 ay sonunda ben çıkmıyorum kardeşim derse aramızda resmi bir anlaşma yok.
İnternetten araştırdım noterden ihtarname gönderin diyor fakat örnek formlara baktığımda sözleşme süresi bitmeden 6 ay önce gönderilmeli diyor. Bu kural mıdır? Bizim sözleşme 01.09.2024te yenilenecek ben ancak martta mı bu ihtarnameyi gönderebilirim? Yoksa 6 ay süre tanıdıktan sonra herhangi bir zamanda gönderebilir miyim?
İşimi riske atmak istemiyorum çünkü o tarihe mobilya ve beyaz eşya siparişlerimi vericem evden çıkmazsa problem olacak çok. Bu konuda tecrübeli biri var mı aramızda?
Phanteks Eclipse G500A DRG
Arkadaşlar bu kasayla ilgili bi sorum var. Dahili RGB entegrasyonundan bahsediliyor fakat hiçbir videoda rgb bağlantısını göremedim.
Şimdi bu model önde 3 adet fanla geliyor. Ben arkaya bir egzoz fan üste de aio için radyatör fanlarını taksam hepsinin rgb ayarının birlikte olmasını nasıl sağlayacağım? Anakartlarda rgb kontrolcüsü tek olmuyor mu?
Not: Anakartım MSI B650 Carbon
Beyaz Kasa Seçimi
Arkadaşlar herkese selam. Beyaz bir sistem topluyorum ATX beyaz bir kasa arayışı içindeyim ama çevremde bunları gidip canlı inceleyebileceğim yerler yok.
Önü mesh olsa daha iyi olur diyeceksiniz biliyorum ama estetik açıdan bu tarz kasaları beğeniyorum sizce pişman olur muyum?
Sizce bu iki kasadan hangisi kalite olarak üst seviyede? Lian li indirimliyken bile daha pahalı ama aradaki farka değer mi bilmiyorum yorumlarınızı alabilir miyim?
Phanteks NV5
https://www.qp.com.tr/phanteks-nv5-temperli-cam-drgb-beyaz-bilgisayar-kasasi
Lian Li o11 Dynamic Evo
https://www.qp.com.tr/lian-li-o11d-evo-beyaz-mid-tower-e-atx-bilgisayar-kasasi?qty=1
Yıllar Sonra Sistem Tavsiyesi
Herkese selamlar,
Uzun yıllar sonra yeniden pc toplayacağım. Kararsızlıklarımı bu kategorideki başlıkları okuyarak geçirmeye çalıştım fakat yine de fikrinize ihtiyacım var.
Özellikle @metin abi 65 diğer başlıklarda çok yardımcı olmuş umarım bana da destek olur :)
Amacım fiyat olarak 35-40k aralığını geçmemek. Bütçeti aşan çok önemli bir ekleme gerekirse de o parçaları sonradan alabilirim yine de önerebilirsiniz.
Sistemin amacı oyun oynamak. DDR5 olmasını istiyorum. Tercihen sistemi bembeyaz yapmak isterdim ama bütçeme göre çok fantezi yapılamıyor anladığım kadarıyla :)
İşlemci: Ryzen 5 7600x (Ryzen 7 7700 için bütçe zorlamaya değer mi?)
Anakart: MSI PRO B650-P WIFI AMD B650 düşünüyorum. Diğer başlıklardan aldığım bilgilerle bu fikre kapıldım.
Ram: Mümkünse 5600 Mhz üzeri 32GB ram tercih edeceğim. Bütçem yetmezse 16GB alarak sonra ekleme de yapabilirim.
SSD: Samsung 980 Pro 1TB (aldım duruyor.)
Ekran Kartı: 7800 XT ve 4070 arasında gidip geliyorum. Gelecek güncellemeler ile 7800 xt atak yapabilir diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
Kasa: Beyaz RGB bir kasa hayal ediyorum ama ATX olarak ne önerirsiniz bilemiyorum (anakart atx olduğu için)
Power: Powerda ne özellik aramam gerek bilmiyorum. Bu da beyaz olursa sistem daha güzel durabilir sanırım.
Fikirleriniz benim için gerçekten önemli. Şimdiden herkese teşekkür ederim.
Acil Sistem Tavsiyesi (hemen alınacak)
Arkadaşlar selam herkese,
Bütçeme uyan aşağıdaki bilgisayarı bulabildim. Kişiselleştirme olarak ekran kartını 6650XT ve SSD de kingston SNV2S modelini seçtim.
Özellikler ve link aşağıda sizce bu fiyata bu sistem iyi mi alınır mı? Ya da yerine ne önerirsiniz? Bütçe maksimum bu kadar.
İŞLEMCİ: AMD RYZEN 5 5500
ANAKART: BIOSTAR A520MH
EKRAN KARTI: POWERCOLOR FIGHTER RX6650XT
RAM: XPG GAMMIX D30 16GB(2X8)
SSD: KINGSTON SNV2S 500 GB 3500/2100
KASA+PSU: 650W 80+ BRONZ
TOPLAM: 13.389 TL
MSI GP73 KULLANANLAR
MSI LAPTOP EKRAN SORUNU
|
MSI Upgrade
|
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 5 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 69
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 5.599 (Bu ay: 99)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 82 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Taşınabilir Bilgisayarlar