Şimdi Ara

Klima Ağız Çıkış Sıcaklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçen günlerde LG DUAL COOL PLUS 12000 BTU klimamın montajı yapıldı. Montaj olan oda 18 m2, tek cephesi dışarıya bakıyor ve günde 3 saat kadar güneş alıyor. Bu klimanın fazlasıyla yeteceğini düşünerek almıştım. Fakat odayı bir türlü soğutamadı. İnternette ağız çıkış sıcaklığı ölçülmesi gerektiğini görünce ölçüm yaptım. 18 derecede düşük fan hızında yarım saat kadar dijital termometreyi ağız kısmına sabitledim. Yarım saat sonunda 17.1 derecede kaldı sıcaklık. Bildiğim kadarıyla bu ısı olması gerekenden çok yüksek değil mi?

Ek bilgi olarak: 21 derecede orta fan hızında gece 00:00 sabah 10:30 arası çalışan klima odayı ancak 27.5 dereceye getirebildi. Burada bir anormallik var değil mi?

Ek bilgi 2: Montaj sırasında 5 dakikalık bir vakum işlemi yapıldı

• Merhaba hocam

Valla bu yeni klimalar eski klimalar gibi değil cok nazlı soğutuyor anlamadığım şekilde başka evlere gidiyorum 1 klima eski model tüm evi buz gibi yapmış benim 2 tane var tek bulunduğu yeri serinletiyor.

• AMC A kullanıcısına yanıt
    Benimki bulunduğu yeri de serinletemiyor bu senaryoda :)
  • Bende de 18 liği var. 30 m2 odayı soğutmuyor, hiç memnun değilim. En kısa sürede bunu başka odaya aktarıp bu odaya bir japon alacam. Bende geçen sene ağız ısısını falan ölçmüştüm 16 civarıydı. Odayı 27 getirmek için tüm gün çırpınıyor. Servis çağırdım normal dediler.Komple söktürdüm temizlettim gene aynı. Bu mal böyle

• Yeni nesil inverter klimalar çok değişik algoritma ile kompresörü yönetiyor. dış hava sıcaklığı, iç hava sıcaklığı ve set ettiğin değere göre motoru ya az açıyor ya çok açıyor. Eski on off klima gibi var gücü neyse onu vermiyor iç ünite ağzından ya da nadiren veriyor.

Bende mitsubishi Electric noviro var. Dışarı 44, ev içi 33 falan iken 16 derecede en yüksek fan iın bir alt hızında çalıştırmaya başladığım ilk 8 10 dakikada ağzından çıkan hava 3 4 derece sonra 8 10 12 falan oluyor bir daha 3 4 görmüyorum.

Bunu elektrik enerjisi verimliliği için yapıyor üreticiler bence.
  • SARIMSAKLI MAYONEZ kullanıcısına yanıt

Hocam 8-10 u görsek yeter. 3-4 ü aramayız,kurcalamayız. Ama yeni nesil dediğin gibi kısıyor kendini. Firmalar kompresör kapasitesini aynı tutup verimlilik yarışındalar

• Usluco kullanıcısına yanıt
    Keşke turbo diye mod ekleseler. Bu nod kompresörü var gücüyle çalıştırsa anında soğutsak odayı. Mesuliyet bizde olsa. Mitsubishi Electric de yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.