Mülteci İstilası Tamamlanıyor
Bu yazıyı kendi ülkesinin vatandaşları açlık sınırında yaşayan, görmediği sağlık hizmeti için borçlandırılan ve borcuna hala faiz yüklenen ama ülkeye doldurulan toplamı 10 milyonu bulmuş mültecilere her türlü ayrıcalığı tanıyanlardan, askerini yakarak öldürenlere vatandaşlık verenlerden, dağdan indirdiklerini en iyi okullarımıza hiçbir şart istemeden yerleştirenlerden, kısacası kansız bir avuç insandan korkmadığım için yazıyorum.
Artık boşalan her eve, kapanan her dükkana mülteciler yerleşiyor. Sokakta, markette, Avm'de, çocuk parklarında, meydanlarda, toplu taşımada, nüfus müdürlüklerinde, yani her yerde fazlasıyla mülteci görüyorum ve kansız, kahpe, onursuz kişiler tarafından değersiz bir kağıt parçasına çevirilmiş Türk vatandaşlığı, evinizde bile rahat vermeyen gürültü topluluğu mülteci yığınına oy için dağıtılıyor.
Aşağıdakileri Ankara'da yaşayan bir hastane personeli olarak yazıyorum. Daha yoğun mülteci nüfusuna sahip şehirleri, orada çalışanların nelere şahit olduklarını düşünemiyorum bile...
Mülteciler bizlerin ödediği vergilerle tedavi oluyorlar ve hiçbir minnet duymuyorlar, emin olun. Hala daha fazlasının peşindeler.
Her gün belediyelerden, kaymakamlıklardan ek para alabilmek için, sağlık kurullarından engelli raporu alan/almaya çalışan binlerce mülteci var.
Diş hastaneleri, erişkin aciller, özellikle kadın doğum hastaneleri ve çocuk aciller bu insanların işgali altında. Acillerde her 3 hastadan 1'i, kadın doğum hastanelerinde her 2 hastadan 1'i mülteci.
Randevu almak isteseniz aylarca beklemeniz gerekiyor, gittiğiniz her devlet hastanesinde, acil olarak gitseniz bile saatlerce sıra bekliyorsunuz çünkü mülteciler her yerde.
Hastaneye gitseniz sizden ödeme isteyebilirler, eczaneye gitseniz ilaç veya muayene parası ödersiniz sigortalı olduğunuz halde. Her ay maaş verilen, çoğaldıkça maaşı artan, büyük şehirlere yerleşmiş, çalışıp veya dükkan açıp vergi ödemeyen, bağkur veya sigorta derdi olmayan, hala maddi yardım yapılan ve bedava tedavi olabilen bir mülteci ödemez.
Kaç kez denk geldim sigortası olmadığı için muayene olamayan, randevu alamayan vatandaşlara.
Kaç kez denk geldim ağrılar içinde dişini çektirmek isteyip sigortası olmadığı için tedavi olamayanlara.
Diş yaptırmak isteyen vatandaşlara implant için fahiş fiyatlar istenip, mültecilere implant ücretinin küçük bir kısmı veya tamamen ücretsiz yapıldığına kaç kez denk geldim.
Mültecilerden sıra gelmediği için randevu alamayan hamile kadınlara, hastanelerde nereye gitse sıra bekleyerek tüm gününü geçirenlere...
Bu insanların "genelinin" ahlak yapısından bahsetmek gerek biraz da. Çok sayıda 18 yaş altı doğum oluyor mülteci topluluğunda (14 yaşında çocuğun çocuk doğurduğunu gördüm).
Hala başlık parası, çok eşlilik gibi çağ dışı adetler geçerli durumda. Bu insanlarla aynı şehirlerde, aynı semtlerde, hatta aynı apartmanlarda yaşıyoruz.
Yaklaşık 10 yılda bu kadar çabuk çoğalmalarının sebepleri çok eşlilik, 18 yaş altı doğumlar ve çoğaldıkça artan maaşları. 18 yaş altı doğumların bir diğer sebebi aile içi istismar. Sorumluların böyle sorunlarla en başta ilgilenmesi gerektiği yerde, devlet hastanelerinde çocukların çocuk doğurmalarına izin veriliyor. Bu korkunç durum hiç de azımsanacak düzeyde değil. Zaten hergün metroda, yolda veya nereye gitseniz her gördüğü kadına aç gözlerle bakan mültecilerin ahlak yapısını ve anlayışını daha fazla anlatmama gerek yok.
Bir diğer önemli konu maliyetler. Türkiye'de doğan mülteci çocuk sayısı Türklere oranla daha fazla, hem de son birkaç yıldır böyle. Bir sezaryen ameliyatının, bir normal doğumun SGK'ya faturası tahmin edebileceğinizden de fazla. Ve mülteciler için günde onlarca sezaryen ameliyatı, yüzlerce normal doğum gerçekleştiriliyor Türkiye genelinde.
Toplamı tam olarak bilmiyorum ama doğum sayısının 1 milyonu geçtiğini rahatlıkla söyleyebilirim. 1 milyon ameliyat ve doğumun faturasının kaç milyar TL olduğunu hesaplayamam bile ve ortaya çıkan korkunç fatura yine halk olarak bize ödetiliyor.
Bu ve diğer bölümlerdeki yatak ve ilaç masrafları, muayeneler, ameliyatlar, mr'lar ve bunların maliyetleriyle yeni bir ülke kuracak paranın harcandığını ve harcanmaya devam edildiğini söylemek ne yazık ki mümkün.
Sorumlular zaten kalabalık olan ülkeyi ve kimsenin memnun olmadığı sağlık sistemini daha beter hale getiriyor, kendi insanına her yerde, her türlü eziyeti ediyor.
Konu büyük ihtimalle silinecek. Son olarak şunu söylemek istiyorum: Keşke bilinçli bireyler olarak birlikte başkaldırıp her alanda insanları bunaltan, gençliğimizi harcayan kan emici sülüklerden hesap sorup bedel ödetebilseydik...
Mikrofon hoparlörü etkiliyor
|
Steam oyun sorunu
|
Bilgisayardaki herşey gitti acil yardım
|
İnternette sorun mu var?
|
Seagate 1 TB HDD Ses Sorunu
|
1500 TL Sadece Kasa
|
Ram Mhz Sorunu - Yardım
|
Oyun amaçlı
|
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 70
İkinci El Bölümü Mesajları: 13
Konularının görüntülenme sayısı: 8.555 (Bu ay: 29)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 187 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar