Profilo CM1201 CTR 7 Kg 1200 Devir Çamaşır Makinesi 950 veya 1000 TL arası
Profilo CM1221CGTR 1200 Devir 7 kg Çamaşır Makinesi 1100 TL yr bırakıyolar
Profilo CM1000 PTR 8 Kg 1000 Devir Çamaşır Makinesi 1000 TL ye bırakıyorlar
Normalde YKM den LG F1447TD 8 Kg 1400 Devir Çamaşır Makinesi ni alıcaktım. 1300 tl idi ama doğum günü indirimi ile 1170 e gelicek diye hesaplamıştım ama ordaki yetkili bana YKM den ayrı olduklarını söylediler. Bu yüzden vazgeçmek zorunda kaldım. Ve Candoğan arkadaşın önerdiği ç.makinelerine yöneldim. Ve sormak istediğim bu profilo modellerinden hangisini tavsiye edersiniz. Kaç Kg. olduğu farketmiyo önemli olan özellikleri ve performansı.
Candoğan arkadaşım Profilo CM1000 STR 8 yi önerdiğini biliyorum ama bayii deki arkadaş cm1000 STR modelinin artık üretmediklerini onun yerine cm1000 PTR modelini çıkarttığını söyledi. Ve tamamen alman malı olduğunu söyledi. Şimdi ben hangisini almalıyım yukarıdaki profilo modellerinden Sanki 7kg lıklar daha iyi gibi geliyor özelliklerinde. Ama son söz sizlerin Yardım lütfen. Özellikle candoğan arkadaşım sen profiloda uzman sın. Hangi modelini almalıyım. Ve son olarak doğru seçim midir profilo. Saygılar.
quote:
Orijinalden alıntı: magical99
Normalde YKM den LG F1447TD 8 Kg 1400 Devir Çamaşır Makinesi ni alıcaktım. 1300 tl idi ama doğum günü indirimi ile 1170 e gelicek diye hesaplamıştım ama ordaki yetkili bana YKM den ayrı olduklarını söylediler. Bu yüzden vazgeçmek zorunda kaldım. Ve Candoğan arkadaşın önerdiği ç.makinelerine yöneldim. Ve sormak istediğim bu profilo modellerinden hangisini tavsiye edersiniz. Kaç Kg. olduğu farketmiyo önemli olan özellikleri ve performansı.
Candoğan arkadaşım Profilo CM1000 STR 8 yi önerdiğini biliyorum ama bayii deki arkadaş cm1000 STR modelinin artık üretmediklerini onun yerine cm1000 PTR modelini çıkarttığını söyledi. Ve tamamen alman malı olduğunu söyledi. Şimdi ben hangisini almalıyım yukarıdaki profilo modellerinden Sanki 7kg lıklar daha iyi gibi geliyor özelliklerinde. Ama son söz sizlerin Yardım lütfen. Özellikle candoğan arkadaşım sen profiloda uzman sın. Hangi modelini almalıyım. Ve son olarak doğru seçim midir profilo. Saygılar.
Kilogram önemli değilse, CM1001CTR modeline kesinlikle bakın. Özellikleri çok iyi. Bosch-Siemens grubu üretiyor. Bazı modelleri ile birebir aynı. Parçalar servis aynı.
Dediğiniz gibi artık STR kaldırıldı ve yerine manasız bir şekilde daha az program alternatifi olan modelden getirdiler.
1100TL bütçeniz varsa bence LG F1247TD modelinin fiyatını araştırın. 1200-1100TL arasında bulabilirsiniz. Fırçasız motorlu olduğundan sessiz çalışır, kalitesi ve performansı da fiyatını kesinlikel hakeder.
CM1001CTR 750-800TL civarı bütçesi olanlar için çok iyi bir tercihtir. Ancak sizin bütçeniz daha müsait olduğundan daha iyisini alabiliyorsunuz.
CM1000PTR'nin sıcaklık seçme alternatifleri az, onun dışında 950TL bütçeyle 8kg mekanik aksamı sağlam makine isteyenler için ideal.
quote:
Orijinalden alıntı: candogan62
1100TL bütçeniz varsa bence LG F1247TD modelinin fiyatını araştırın. 1200-1100TL arasında bulabilirsiniz. Fırçasız motorlu olduğundan sessiz çalışır, kalitesi ve performansı da fiyatını kesinlikel hakeder.
Merhabalar, ayrı başlık açmadan devam edeyim. WAS 20763 zorlanmalı mı yoksa F1247TD yeterli mi? Yada 1500 TL civarı başka öneri varmı? Küçük çocuğumuz var, bende de maalesef alerjik rahatsızlık mevcut. Birde ben Samsun'da oturuyorum. WAS için peşin 1500, taksit ertelemeli 7 taksit 1550, 12 taksit 1600 TL fiyat aldım. Fiyatlar nasıllar sizce? Ayrıca Tekçarşı da 1500/12, internet tercih edilebilir mi? Özellikle allerji durumunuda düşünerek önerilerinizi bekliyorum. Umarım evdeki makinam tamamen bozulmadan cevaplarsınız. Saygılar...
Forumun ve candoğan ın tavsiyesiyle profilo cm1001ctr aldım, çok memnunum. yaklaşık3-4 ay oldu. herkese teşekkürler.
Candoğan arkadaşın süprizini açıklamasını bekliyorum şu anda. Eğer süpriz bize uyum sağlamaz ise LG F1447TD de karar kıldım.. Teşekkürler Candoğan :)
quote:
Orijinalden alıntı: magical99
Candoğan arkadaşın süprizini açıklamasını bekliyorum şu anda. Eğer süpriz bize uyum sağlamaz ise LG F1447TD de karar kıldım.. Teşekkürler Candoğan :)
Uzun zaman araştırma yaptıktan sonra, LG F1247TD almaya karar vermiş iken son dakikada kararımı LG F1406TDSP6 olarak değiştirdim ve bu makinayı aldım.F1447 den ilave olarak buharla yıkama ve tazeleme fonksiyonu mevcut ve donanım olarak aynı görünüyor.İlk izlenimim verdiğim parayı kesinlikle hakettiğidir....
Uzun zaman araştırma yaptıktan sonra, LG F1247TD almaya karar vermiş iken son dakikada kararımı LG F1406TDSP6 olarak değiştirdim ve bu makinayı aldım.F1447 den ilave olarak buharla yıkama ve tazeleme fonksiyonu mevcut ve donanım olarak aynı görünüyor.İlk izlenimim verdiğim parayı kesinlikle hakettiğidir....
Teşekkürler bilginiz için. Bende sizin aldığınız modeli çok beğeniyorum ve istiyorum ama malesef bütçemi aşıyor. LG ile ilgili yorumları duyunca içim rahatlıyor.
can doğan bey Profilo CM1221CGTR bu makineyi öneriyormusunuz..
quote:
Orijinalden alıntı: sukut57
can doğan bey Profilo CM1221CGTR bu makineyi öneriyormusunuz..
Gri almanız şartsa düşünülebilir ama beyaz alma şansınız varsa yakın bütçeyle LG F1247TD modeline yönelmek daha doğru olur.
evet gri olsun istiyorum ama herkes elinde bezle dolaşırsın hep parmak izi oluyo diyolar endişeliyim ne yapmalıyım :) samsung rt59ebpn profilo bm4293 ve CM1221CGTR acaba bunlar iz yapıyor mu bi bilginiz varmı... ya sizede çok soru soruyorum ama hazirana kadar iyi araştırıp doğru karar vermek istiyorum
quote:
Orijinalden alıntı: sukut57
evet gri olsun istiyorum ama herkes elinde bezle dolaşırsın hep parmak izi oluyo diyolar endişeliyim ne yapmalıyım :) samsung rt59ebpn profilo bm4293 ve CM1221CGTR acaba bunlar iz yapıyor mu bi bilginiz varmı... ya sizede çok soru soruyorum ama hazirana kadar iyi araştırıp doğru karar vermek istiyorum
Parmak izi problemi inox cihazlarda görülür, seçtiğiniz bulaşık ve çamaşır makinesi gümüş renklidir. Buzdolabında parmak izi olmaz ama ıslak bezle sildikten sonra kurulamazsanız su izi kalır. Bulaşık ve çamaşır makinesinde böyle bir sıkıntı olmaz.
quote:
Merhabalar, ayrı başlık açmadan devam edeyim. WAS 20763 zorlanmalı mı yoksa F1247TD yeterli mi? Yada 1500 TL civarı başka öneri varmı? Küçük çocuğumuz var, bende de maalesef alerjik rahatsızlık mevcut. Birde ben Samsun'da oturuyorum. WAS için peşin 1500, taksit ertelemeli 7 taksit 1550, 12 taksit 1600 TL fiyat aldım. Fiyatlar nasıllar sizce? Ayrıca Tekçarşı da 1500/12, internet tercih edilebilir mi? Özellikle allerji durumunuda düşünerek önerilerinizi bekliyorum. Umarım evdeki makinam tamamen bozulmadan cevaplarsınız. Saygılar...
Çabucak karar vermem lazım, lütfen yardım edin. 1800 - 2000 e kadar çıkabilirim. Allerji durumumu da hesaba katarak yardım ederseniz minnettar olurum. Yoksa WAS 20763 alacağım, bir sürü para dökeceğiz, sonra keşke demeyeyim diye uğraşıyorum.
almış olabilirsiniz de bilemiyorum ama bende uzun araştırmalarım sonucunda cm 1000PTR modelini aldım ve cm1000 STR den daha ucuz ve LG samsung electrolux gibi markalara göre bariz garanti(3+4yıl) ve servis üstünlüğü var. Örneğin samsung alıyorsun uzatsanda garantisi 5 yıl ve aynı uzatma parasına profiloda 7 yıl.. servisi anlatmaya gerek yok. Ariston örneği ortada. Bu arada 950 TL ye aldım 10 taksitle. Piyasada bu fiyata bu sessizlikte alabileceğiniz makina? Müşteri hizmetlerini aradım aynı makinenin BOSCH daki modeli ile motor ve program karşılaştırması dahil herşeyi sordum hiç bir fark yok dediler. İkiside Alman patentli. Ama Bosch da 1200TL. Ses desibeli bile aynı 54 desibel... Güle güle kullanın..
bu seçeneklerin içinde bence CM1001CTR derim
Candoğan Bey, marka olarak genel tavsiyeniz hemen hemen LG ve Profilo da sadeleştiği için sırf görgüye dayalı beğenilerimle sizi meşgul etmek istemiyorum. Ayrıca çamaşır makinesi konusunda yeterince başlık olduğundan başka bir başlık açmayı da gereksiz görüyorum. Sizden istirhamım şu; performansı, dayanıklılığı, 8 kg'dan aşağı olmayacak yük kapasitesi ve sessizliğiyle bizi uzun yıllar idare edecek fazla pahalı olmayan (mümkünse 1.500 Lirayı geçmesin, hatta bulmasın bile) bir çamaşır makinesi önerir misiniz?
NOT1:Bir arkadaşım Siemens'in IQ 700 serisinden 1200 devirli, 8 kg kapasiteli orijinal Alman üretimi makine almış, şiddetle tavsiye ediyor. Ancak benim şu an için, makineye 1.900 Lira civarında bütçe ayırma olanağım yok. NOT2: Hanım, Ariston'un yeni görünümlü makinelerini çok beğeniyor. Sizin yorumlarınızdan sonra ilk makinem Ariston Dialog olmasına rağmen (bizi 10 yıl idare etti) bu markanın yeni ürünlerine kuşkuyla yaklaşıyorum. NOT3: Makinemiz, geçtiğimiz Cuma günü (5 Ağustos) hizmettini tamamladı. Aynı gün Merter Media Markt'ta Hoover'in Dyn 10146 model makinası 1.000 Liradan satılıyordu. Özelliklerini görünce acele davranmadığıma pişman oldum. Çünkü aynı makina, adı geçen firmanın Beşiktaş mağazasında 1.300 Liradan satılıyor.
Salla iyiki almamışsın ne kadar ucuza satarsa satsın ilerde problem çıkma ihtimali yüksek ki kimse tavsiye etmiyor..Alırsın bir adet profilo 8 kilo ptr gül gibi.Bildiğin DAşşşş..Benmki vadesini tamamlasın alacağım makina o olurdu
quote:
Orijinalden alıntı: ponponius
Candoğan Bey, marka olarak genel tavsiyeniz hemen hemen LG ve Profilo da sadeleştiği için sırf görgüye dayalı beğenilerimle sizi meşgul etmek istemiyorum. Ayrıca çamaşır makinesi konusunda yeterince başlık olduğundan başka bir başlık açmayı da gereksiz görüyorum. Sizden istirhamım şu; performansı, dayanıklılığı, 8 kg'dan aşağı olmayacak yük kapasitesi ve sessizliğiyle bizi uzun yıllar idare edecek fazla pahalı olmayan (mümkünse 1.500 Lirayı geçmesin, hatta bulmasın bile) bir çamaşır makinesi önerir misiniz?
NOT1:Bir arkadaşım Siemens'in IQ 700 serisinden 1200 devirli, 8 kg kapasiteli orijinal Alman üretimi makine almış, şiddetle tavsiye ediyor. Ancak benim şu an için, makineye 1.900 Lira civarında bütçe ayırma olanağım yok. NOT2: Hanım, Ariston'un yeni görünümlü makinelerini çok beğeniyor. Sizin yorumlarınızdan sonra ilk makinem Ariston Dialog olmasına rağmen (bizi 10 yıl idare etti) bu markanın yeni ürünlerine kuşkuyla yaklaşıyorum. NOT3: Makinemiz, geçtiğimiz Cuma günü (5 Ağustos) hizmettini tamamladı. Aynı gün Merter Media Markt'ta Hoover'in Dyn 10146 model makinası 1.000 Liradan satılıyordu. Özelliklerini görünce acele davranmadığıma pişman oldum. Çünkü aynı makina, adı geçen firmanın Beşiktaş mağazasında 1.300 Liradan satılıyor.
Merhabalar.
LG'nin yeni 6 yıkama modlu F1248QDP modeli var. Tambur hacmi oldukça geniş (58lt), oldukça şık ve kullanışlı bir cihaz. 1200-1300TL arasına bulabilirsiniz. Yine 1500TL altına 8kg F1281TD modeli de mevcut.
Bosch grubundan bu bütçeyle yine orijinal Almanya üretimi ve sessiz motor teknolojisine sahip modeller var. WAS20461TR ve WM10S461TR modellerini 1350TL civarına bulabilirsiniz.
Dialogic Ariston'un bugüne kadar ürettiği en iyi makinesiydi, zaten epey pahalı bir modeliydi. Şimdikileri kesinlikle önermem.
Hoover'i asla tavsiye etmem. Oldukça kalitesiz malzemeden üretilmiş, ayrıca kazan kaynak yeri hatalı, geçmiş sayfalara bakarsanız kendini parçalayan bir çok Hoover var.
Fikir veren tüm arkadaşlara (özellikle de Candoğan Bey'e) sonsuz teşekkürler. Açıkçası çamaşır makinesi alma sürecinde çok da araştırmacı ve seçici olamadım. Mevcut makine gerçekten pert olduğu için, bizim hanımın aceleciliği asıl belirleyici unsur oldu. O yüzden burada yazılanları okuyup değerlendirme şansım da olmadı. Üstelik alışverişi, pek te hoşnut olmadığım bir yerden Electro World'den yaptım. Ödeme işlemi de tam bir rezalet oldu zaten. Meğer Vakıfbank, daha önce yaptığımız alışverişlerden dolayı biriken taksitlerimizle o ayki harcamalarınmzın toplamını, mevcut kredi kartı limiti içinde değerlendiriyormuş. Bu yüzden yetersiz bakiye sorunuyla yüzyüze geldik. Yanımda bir miktar nakit vardı. Onu da yanlış sayıp 500 lirayı, kasiyere 600 lira diye vermişim. O andan itibaren adamın suratı ve tavrı değişti. Sanki ben, bilerek adamı kazıklamak istemişim gibi. Zaten yersiz bakiyeden dolayı bir mahcubiyet var. Bunu yüzümden ve her halimden anlamak mümkün aslında. Bu tür mağazalar neden sabırlı, hoşgörülü, anlayışlı eleman istihdam etme konusunda titizlik göstermezler, anlamıyorum. Özellikle nemrut suratlıları tercih ediyorlarmış gibi bir kanaat hasıl oldu bende.
Hasılı LG'nin F1447 TD modelini aldık. Bir dostum altı ay önce WD 12391 modelini almış, çok memnun kalmış; şiddetle tavsiye etmişti. Onun da etkisi oldu. Ancak Darty'nin internet mağazasında 949 lira olan bu model, E.World'de sanırım 1.100 liraydı. Gene de hanım beğense, onu alacaktım (İnternetten tabii). Ancak arkadaşımın eşi her ne kadar "ben makinemde yorgan da yıkıyorum" dediyse de, daha hacimli makine isteği ve tabii F1447 TD'in bir derece daha üstün teknolojik görüntüsü bizim hanımın tercihini F1447 TD'den yana kullanmasına sebep oldu. Umarım uzun ömürlü, verimli ve kullanışlı bir makine almış olalım. Tekrar katkısı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Seçtiğiniz makine gayet güzel, hayırlı uğurlu olsun.