Şimdi Ara

Profilo CMG140DTR Super 9 Serisi Çamaşır Makinesi - A+++ Enerji Sınıfı + 9 Kg + 1400 Devir (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.133
Cevap
33
Favori
130.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu modeli almam konusunda sizin yorumlarınızda etkili oldu.. Teşekkür ederim...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • demayc D kullanıcısına yanıt
    servisin cmg140 da cmg100 e göre daha fazla sıkıntıyla karşılaşmasında satış miktarlarının da etkisi vardır diye düşünüyorum iki makine arasında 50 lira filan fark olunca çoğu kişi 1400 deviri tercih ediyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kabir Ehli

Profilo yetkili bayiinin dediğini aynen söylüyorum arkadaşlar, ondan sonra bu makineyi (cmg140dtr) almak isteyenler kararını ona göre versin..
    "Abi 1400 devirlik cmg140dtr modelini kesinlikle tavsiye etmiyorum. O makineyle ilgili çok şikayet aldık. Onun yerine cmg100dtr alman en doğru karar olacaktır"

Evet yetkili bayii böyle söyledi. Ama tabi istisnalar yok mu, elbette var. Bu makineyi alıpta sorun yaşamayanlar var. Ama sorunlu makinenin size denk gelmesi ihtimalinide göz önünde bulundurmanızda fayda var... Dün makinemin kurulumu yapıldı. Çok şükür sıkmasında ses problemiyle filan karşılaşmadım...

Makineniz hayırlı olsun, sorunsuzca kullanırsınız İnşâAllah. Servis doğru demiş, ben de aynı makinenin Bosch marka ve 1200 devirli olanını kullanıyorum. Benimki de sorun çıkarmıştı videolu şikayette bulunmuştum, kayış ses yapıyordu 2 defa servis geldi sorunu nedense tespit edemediler. Şimdilik düzeldi gibi tekrarlarsa yine servis kaydı açtıracağım. Aile büyüklerimize 8kg olanını aldık o daha sessiz, plastiği daha iyi gibi ve körük lastiği daha sağlam malzemeden yapılmış. Aslında Arçelik alacaktım da Bosch'u almış bulunduk.

• enarr kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, sizinde makineniz hayırlı olsun. Özellikle 1 senedir sık sık takip ediyordum bu konuyu ve en nihayetinde 1000 devirliye karar kıldım. Yüksek devirlilerdeki şikayetleri gördükçe iyikide böyle yapmışım diyorum.. İnşaAllah sizinkide tekrar etmez aynı sorunu...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler cmg100dtr ile cmg100etr arasında ne fark var?
  • quote:

Profilo yetkili bayiinin dediğini aynen söylüyorum arkadaşlar, ondan sonra bu makineyi (cmg140dtr) almak isteyenler kararını ona göre versin..
    "Abi 1400 devirlik cmg140dtr modelini kesinlikle tavsiye etmiyorum. O makineyle ilgili çok şikayet aldık. Onun yerine cmg100dtr alman en doğru karar olacaktır"

Evet yetkili bayii böyle söyledi. Ama tabi istisnalar yok mu, elbette var. Bu makineyi alıpta sorun yaşamayanlar var. Ama sorunlu makinenin size denk gelmesi ihtimalinide göz önünde bulundurmanızda fayda var... Dün makinemin kurulumu yapıldı. Çok şükür sıkmasında ses problemiyle filan karşılaşmadım...

cmg 140 dtr yi bir buçuk yıldır kullanıyorum gayet memnunum satıcılar ve servis elamanları veya ???? ellerindekii cmg 100 etr veya dtr modellerini malı satmak için sizi yanlış yönlendiriyor. 140 dtr, cmg 100 den gayet iyidir.
    aşağıdaki CMG 104 DTR nin memnunuyet yorumlarına bak derim
    www.n11.com
    Profilo Cmg140 Dtr - n11.com
    http://www.n11.com/arama?q=profilo+cmg140+dtr

birde cmg 100 dtr ve etr çeşidinin satış sürklasyonu ve yorumlarına bak
    www.n11.com
    Profilo Cmg 100 Etr - n11.com
    http://www.n11.com/arama?q=profilo+cmg+100+etr

• quote:

Orijinalden alıntı: enarr

Güzel cihaz. Ben de Bosch olanını kullanıyorum. Ek durulama benim için önemliydi, Profilo'da ek durulama fonksiyon tuşu olmadığı için Bosch aldım, Bosch'da da kırışık azaltma tuşu yok. Makinede ilk başlada ufak bir sorun vardı epey canımızı sımıştı ama şimdi düzeldi. Umarım alan herkes sorunsuzca kullanır.

cmg 140 dtr modelinde extra durulama özelliği mevcut. linki incelerseniz görürsünüz
    http://www.profilo.com.tr/%C3%BCr%C3%BCnler/beyaz-e%C5%9Fya/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-ve-kurutma-makineleri/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-makineleri/CMG140DTR.html?source=browse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebu Zerr Gıffari -- 8 Mart 2016; 11:33:10 >

• quote:

Teşekkür ederim, sizinde makineniz hayırlı olsun. Özellikle 1 senedir sık sık takip ediyordum bu konuyu ve en nihayetinde 1000 devirliye karar kıldım. Yüksek devirlilerdeki şikayetleri gördükçe iyikide böyle yapmışım diyorum.. İnşaAllah sizinkide tekrar etmez aynı sorunu...

1400 ve 1200 devir kullanımını bildikten sonra avantaj teşgil eder. kışın kalın pamuklu elbiseler ve kazaklar yorganlar vs bunları 1000 devir ve 800 ve 600 de yıka ne kadar zamanda kuruyor gör birde 1400 devirde yıka makinadan kurumuş gibi çıktığını çamaşırı asınca ne kadar sürede kuruduğunu gör. kullanmayı bilmeyenler yazın incecik elbiseyi atarda 1400 devirde çalıştırırsa delik deşik elbiseyi görünce forum da ver yansın ediyorlar güğzelim makineye 1 buçuk yıldır kullanıyorum gayet memnunum. Kullanımı bilmedikten sonra neyey yarar makina. Avcıların bir sözü vardır. "Avı öldüren fişek avı vuran tüfeğin arkasındakidir" Cihazı kullanamadıktan sonra neye yarar makina ne yapsın!

• quote:

Orijinalden alıntı: warrior33

quote:

Güzel cihaz. Ben de Bosch olanını kullanıyorum. Ek durulama benim için önemliydi, Profilo'da ek durulama fonksiyon tuşu olmadığı için Bosch aldım, Bosch'da da kırışık azaltma tuşu yok. Makinede ilk başlada ufak bir sorun vardı epey canımızı sımıştı ama şimdi düzeldi. Umarım alan herkes sorunsuzca kullanır.

cmg 140 dtr modelinde extra durulama özelliği mevcut. linki incelerseniz görürsünüz
    http://www.profilo.com.tr/%C3%BCr%C3%BCnler/beyaz-e%C5%9Fya/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-ve-kurutma-makineleri/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-makineleri/CMG140DTR.html?source=browse

Kontrol panosunda "hassas durulama" tuşu olarak geçiyor. Benim demek istediğim buydu yanlış ifade etmişim. O tuşa basarsanız hem bir tane daha durulama ekliyor hem de bol su ile duruluyor. Yoksa yuvarlak program düğmesinde durulama seçeneği var.

• Arkadaşlar bende yeni aldım daha bir hafta olmadı, fakat 2 gündür bazı yıkamalarda yumuşatıcı gözündeki yumuşatıcıyı almıyor makine, neden olabilir?
  • Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    Su basıncı düşük olabilir. Yada yumuşatıcı çok yoğundur. Çekmeceyi çıkartın musluk altında kontrol edin

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Arkadaşlar bende yeni aldım daha bir hafta olmadı, fakat 2 gündür bazı yıkamalarda yumuşatıcı gözündeki yumuşatıcıyı almıyor makine, neden olabilir?

Bazı programlarda yumuşatıcı almaz, hangilerinde yıkıyorsunuz? Örneğin Bosch ile aynı modelinde yorgan ve spor fitness programında yumuşatıcı almıyor.
  • quote:

quote:

Arkadaşlar bende yeni aldım daha bir hafta olmadı, fakat 2 gündür bazı yıkamalarda yumuşatıcı gözündeki yumuşatıcıyı almıyor makine, neden olabilir?

Bazı programlarda yumuşatıcı almaz, hangilerinde yıkıyorsunuz? Örneğin Bosch ile aynı modelinde yorgan ve spor fitness programında yumuşatıcı almıyor.

Evet yorgan programında olmuştu, bende şüphelenmiştim ama foruma sorayım dedim. Demekki ondan. Bir de makinenin tambur ve sıkma sesi düşük ama içindeki çalkalanma sesi ve özellikle pompalarının sesi baya gürültülü. Hal böyle olunca o kağıt üstündeki desibel değerlerinin pek de manası kalmıyor. Cass cuss diye su alıyor, langur lungur çamaşır çeviriyor. Bir de yavaş dönerken vın vın vın diye kayış sesi gibi bir ses var, bunlar normal mi bilmiyorum. Değilse servis çağıracağım.

• quote:

quote:

quote:

Evet yorgan programında olmuştu, bende şüphelenmiştim ama foruma sorayım dedim. Demekki ondan. Bir de makinenin tambur ve sıkma sesi düşük ama içindeki çalkalanma sesi ve özellikle pompalarının sesi baya gürültülü. Hal böyle olunca o kağıt üstündeki desibel değerlerinin pek de manası kalmıyor. Cass cuss diye su alıyor, langur lungur çamaşır çeviriyor. Bir de yavaş dönerken vın vın vın diye kayış sesi gibi bir ses var, bunlar normal mi bilmiyorum. Değilse servis çağıracağım.

Bazı programlarda yumuşatıcı almıyor, kılavuzda sadece spor için koymayın demişler yorganda almadığını forumdan öğrenmiştim. Profiloda nasıl yazmışlar bilmiyorum. Ses konusuna gelirsek dediğinizde haklısınız. Benim Bosch'da da o sesler mevcut bir de koyulan mekan da sesi arttırıyor, ben banyoda kullanıyorum. Anneannemize de 8kg olanından aldırdık köy evinde uygun yer olmadığı için evin girişindeki geniş holde duruyor sesi benim makineden çok az çıkıyor mekan ses konusunda etkili diye düşünüyorum. O kayış sesi gibi ses benim makinemde de var yıkarken vınnnn şeklinde ses yapıyor, bir ara sıkarken ciyaklıyordu 2 defa servis geldi sorunu bir türlü bulamadılar, kayışa bakın diyorum kayış gerginliği sabit ayar yapılmıyor oradan ses gelmez dediler şimdilik kayboldu. Eğer çok rahatsız edici ise çağırın bir baksınlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bazı programlarda yumuşatıcı almıyor, kılavuzda sadece spor için koymayın demişler yorganda almadığını forumdan öğrenmiştim. Profiloda nasıl yazmışlar bilmiyorum. Ses konusuna gelirsek dediğinizde haklısınız. Benim Bosch'da da o sesler mevcut bir de koyulan mekan da sesi arttırıyor, ben banyoda kullanıyorum. Anneannemize de 8kg olanından aldırdık köy evinde uygun yer olmadığı için evin girişindeki geniş holde duruyor sesi benim makineden çok az çıkıyor mekan ses konusunda etkili diye düşünüyorum. O kayış sesi gibi ses benim makinemde de var yıkarken vınnnn şeklinde ses yapıyor, bir ara sıkarken ciyaklıyordu 2 defa servis geldi sorunu bir türlü bulamadılar, kayışa bakın diyorum kayış gerginliği sabit ayar yapılmıyor oradan ses gelmez dediler şimdilik kayboldu. Eğer çok rahatsız edici ise çağırın bir baksınlar.

Demekki tüm semptomlarımız aynı, sanki bu makine bana forumda biraz abartılmış gibi geldi gördüklerimden sonra. Eski giriş seviyesi samsung makinemde bile böyle pompa sesi olmuyordu bu kadar yüksek. Ve evet malesef konan yer sesi çok etkiliyor, makinenin sığacağı kadar ufacık odada olduğu için ses duvarlardan yansıyıp rahatsız ediyor ama o vınlama sesi, pompa sesi, az çamaşır koyunca bu kadar lambur lumbur sesi çıkması hoş değil. Ayrıca bugün çıkan çamaşırlara baktım detarjan kalıntısı gördük. Yinelerse servis çağıracağım mecburen.

Şu aşamada hiç memnun değilim makineden, ilerleyen zamanlarda görürüz ama şu an electrolüx'ü seçmediğime pişman gibiyim.

• Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    Forumda da genelde aynı şikayetler mevcut, ben de abartıldığını düşünüyorum. 24480 modelini kullanıyorum sarsıntı şikayetinden dolayı birisi youtube'a video yüklemiş ona rağmen aldık. Makinenin içinde ses yalıtımı olmadığı için ses duyuluyor, ayrıca servis gelip kapağını açtığında kabloların ince olduğunu görünce şaşırmıştım. Açıkçası biz de sonradan pişman olduk. Arçelik 8103 YCM alacaktık ama valide hanım Bosch'a da bakalım demişti gittik bayide fikri değişti Bosch aldık. Bu seri makinelerde sorunsuz cihaz Bosch 24460 modeli galiba alanlardan hiç olumsuz yorum görmedim. Deterjan kalıntısı görüyorsanız pamuklu ve hijden programında yıkamayı deneyin ve önerilen kg miktarını geçmeyin. Sorun devam ederse servis görse iyi olur. Bosch'larda panoda bulunan hassas durulama tuşu ile ek durulama yaptırılabiliyor, Profilo'da yok galiba.

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enarr -- 12 Mart 2016; 12:23:36 >
  • cmg140dtr anneme almıştık alırken biraz yorumlara bakmıştım ozaman indirim vardı 1500 tl falandı. şimdi ucuzlamış biraz daha. ürün gayet sessiz. ve yıkamasında sıkıntı yok.
  • Cmg100dtr olanini n11 uzerinden 1388 liraya siparis verdik, umarim memnun kaliriz.

• Bu makine sayesinde beyaz eşya üreticilerinin bir başka çakallığını da öğrenmiş bulundum arkadaşlar. Ses değerlerine bakıyoruz ya, adamlar makineyi boşta çalıştırıp motorunun çalışma sesini yazıyorlar. Zaten fırçasız motor olduğundan tamburun dönme sesi hiç yok gibi, aynı şekilde sıkma sesi de baya düşük.

Fakat sorun panel ve cam izolasyonlarında. Bunu hiç belirtmediklerinden ve reel test verilerin söylemediklerinden, makinenin reelde nasıl çalıştığını almadan bilemiyorsunuz. Ben şöyle söyleyeyim 2 aya yakındır kullanıyorum. Evet motorun kendisi sessiz. (cmg140dtr) ama yan panel ve cam izolasyonları rezil. Hiç abartmıyorum 4 sene evvel 600 liraya aldığım giriş seviyesi samsung makinemin panel ve cam izolasyonu bundan bariz daha iyiydi. Profilo sağolsun kağıt gibi sac kullanmış olsa gerek şangır, şungur, çap çup içindeki çamaşırın sesini duyuyorsunuz. Su çekerken, basarken deli gibi pompa, hortum sesini duyuyorsunuz. Hiç de düşük bir ses değil. İnanmayana video da çekerim. Ayrıca tamburun lastiklere sürtmesinden yıkama sonrası bir plastik kokusu da var devamlı, internette benzer şikayet çok, servis normal diyormuş.

Sıkma performansı iyi, tamburu genişçe, yıkama performansından çok da memnun kalmadım. Bazı basit yağ lekeleri iki kere yıkamama rağmen çıkmıyor, önceki makinemde bu olmazdı. Bundan sonra foruma bakarak makine almamaya karar verdim. Electrolüx alacaktım 200lira daha pahalı diye almadım ama pişman oldum. Makineden memnun değilim. 1300-1400lira edecek bir makine kesinlikle değil. Forumda iyice abartılmış, şöyle güzel, böyle donanımlı, böyle sessiz diye. Alakası yok, bir kamyon abartı. Servislik bir durum da yok makinede sıkıntı yok. Kendisi böyle üretimden.

Bunu alacağınıza aeg, electrolüx alın derim. Forumda yerin dibine sokulan ariston kullanan tanıdığımız var, makine hem mis gibi yıkıyor, hem süper sessiz. İşin özeti ben bu tür konularda foruma aldanmayın derim. Bazı şeyler çok övülürken, bazı şeyler de çok yeriliyor.

Türkiyede bsh grubunun aşırı abartıldığını düşünüyorum. Siemens bulaşık makinem var bitince kapağını aralamazsanız ıslak bırakıyor, çalışma sistemi böylemiş. Eski makinelerde kupkuru çıkardı. Bosch low frost buzdolabı aldım, fena değil memnunum ama yine forumda abartıldığı kadar değil. Kapısının menteşe yatağını plastik yapmışlar. Rafa 3 tane şişe koysanız ağırlık yapıp aşınıyor, kapı düşüyor. Orası mahsus değişir yapıda yapılmamış, kapı düşünce komple kapı değiştirmeniz lazım 700lira. Alıyorsun servis bunlar böyle abi diyor. Kapı rafına şişe koymayın diyor. Ulan böyle bir mantık var mı şişe koyamayacaksam ne diye raf yapıyorsun oraya? Yani inanılmaz abartı. Bundan sonra da işim olmaz bu grupla, hem fazla para veriyorsun, hem de ekonomi markalarındaki saçmalıklarıyla uğraşıyorsun. Tek iyi yanı servisi güzel ve yaygın.

Son kez söylüyorum kimse adına aldanıp bsh grubunun ürünlerine boşuna bir tomar fazla para verip almasın, paranıza yazık. Gidin lg, samsung, aeg, electrolüx, ariston, arçelik, vestel alın.

• shopsiemens S kullanıcısına yanıt
    Onu bilemem, aynı malın diğer modellerini test etmedim. Ama evimde her bsh grubundan farklı bir ürün var hepsinde de memnun olmadığım fiyatına yakışmayan şeyler var.

Belki kalite farkı vardır. Belki teknik donanım aynıdır ama gözle görülmeyen ince noktalarda özen daha iyidir. Sonuçta 1 tık daha iyi kullanıcı deneyimi sunuyordur. Bilemem.
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.