Şimdi Ara

Profilo CMK1000TR den gelen garip ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • https://vocaroo.com/19f0YC0i6JjR ses kaydı burdan dinlenebilir

1,5 senelik makine

son 2 aydır garip bir ses gelmeye başladı, sanki birşey bir yere sürtüyor gibi ama emin de değilim. sıkma işleminde veya tambur hızlanmaya başladığında ise bu ses hiç gelmiyor

servis çağırmadan önce tecrübeli arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var, acaba bu sesin kaynağı ne olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 7 Kasım 2020; 15:49:18 >

• pc de ses yok dinleyemedim ama benzer şikayeti bende yaşadım arçelik makinemde . yıkarken cızırtı gibi bir ses sürtme gibi ama sıkmada falan yok.

çok basit bir derdi varmış. kazanın kayışı zarar görmüş o ses yapıyormuş. servis geldi değişti gitti.

gelen tekniker kapasite üstünde yük yüklendiği için oldu demişti.

• Arkadaşın dediği gibi kayış patinaj çekiyor. Ciddi bir problem değil sadece böyle ses yapar. En fazla da kopar yenisini alıp yakarsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplar için çok teşekkkürler.. 5 kilo kapasiteli italyan malı ariston makine 20 sene çalıştığı halde ne kayışı koptu, ne de böyle sesler çıkardı.. 1,5 sene içinde kayışının su koyvermesi sizce normal mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: dekareme

Cevaplar için çok teşekkkürler.. 5 kilo kapasiteli italyan malı ariston makine 20 sene çalıştığı halde ne kayışı koptu, ne de böyle sesler çıkardı.. 1,5 sene içinde kayışının su koyvermesi sizce normal mi?

Aslında buna sukoyvermek denmez. Kayış kasnak sistemi aşırı yüklenme durumlarında patinaj çekerek güç aktarma sistemini koruma görevi de üstlenir. Yani aslında kayış burda görevini yapıyor. Çok takmayın kafaya.

• dekareme kullanıcısına yanıt

Yukarıda yazdım bizimki aşırı yükten oldu. yorgan yıkama özelliği yok ama ben genede kocaman yorgan attım ondan oldu.

muhtemelen sizin durumda aynı. kapasite üstünde bir yüklenme oldu.

eski makineler gibi değil yeniler. kılavuzu okuyunuz. her programın yük kapasitesi farklıdır.

• Yanlışlıkla bulaşık makinesinin modelini yazmışım..Profilo CMK1000TR olacak.. 2 senelik garantisinin bitmesine bikaç ay kaldı, o zaman bitmeden şu kayışı değiştirteyim en iyisi.

maalesef 9 kiloluk ağırlığa sadece 3-4 saatlik pamuklular programında izin veriyor, geriye kalan programlar ise 1-5kg arasında değişiyor. bir tek 1 saatllik hızlı program 5 kiloya izin veriyor ,,,ve bu yüzden sıklıkla bu programı kullanıyoruz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

Aslında buna sukoyvermek denmez. Kayış kasnak sistemi aşırı yüklenme durumlarında patinaj çekerek güç aktarma sistemini koruma görevi de üstlenir. Yani aslında kayış burda görevini yapıyor. Çok takmayın kafaya.

Alıntıları Göster

Böye patinaj çekmeye başlaması, satın alındıktan 1,5 sene sonra oluyor.. Demek ki kayış zarar gördü

• quote:

Orijinalden alıntı: dekareme

Böye patinaj çekmeye başlaması, satın alındıktan 1,5 sene sonra oluyor.. Demek ki kayış zarar gördü

Alıntıları Göster

Bey efendi kayış her zaman patinaj çeker bunu daha önce de söylemiştim. Aşındıkça, aşırı yüklerde, titreşimde, vs durumlarda böyle ses te yapabilir. Eski makinenize motorun gürültüsünden duymuyor olabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.