Şimdi Ara

Program Ekle/Kaldır ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
5.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kurulu olan bir programın, kurlu olduğu halde ismini ekle /kaldır listesinden kaldırmak mümkünmü ? mesala uzaktan erişim programı yüklü bir bilgisayar var yanlışlıkla programın kaldırılmasını önlemek için ismini ekle kadırdan kaldırmak mümkünmüdür ?? Tabi program kurulu kalacak........!!!

• bildiğim kadarıyla bu mümkün değil exe tarzı küçük programcıklar liste de gözükmüyor ama bilgisayar sürücülerine yüklenen programlar liste de gözüküyor bunun için benim bildiğim kadarıyla bi yol yok şimdilik tabi ki
  • bunu yapan 3rd party programlar mevcut. Gözüme yanlış çarpmadıysa Tuneup Utulities bunu yapıyor. Ayrıca yine yanlış bilmiyorsam registry den
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall bölümünden kaldırabilirsin (isim olarak sadece)
  • bu acıcık zor bi olay...
  • sen kaldırmadıkça yanlışlıkla kalkacağını sanmıyorum
  • bi dene istersen
  • sana iki yol söyleyim.
    1. Programı tekrar kur, ve ekle/kaldır dan sil.
    2. İsmini hatırlamıyorum ama 6 ay kadar öncewww.inndir.com sitesinden bilgisayardaki gereksiz dosyaları silmek için bir program indirmiştim. Masa üstündeki kısayolunda süpürge resmi vardı. o programı bulabilirsen ekle/kaldır ve Internet Explorer Adres çubuğundaki silemediğin adresleri silebilirsin. keşke daha fazla yardımcı olabilseydim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • THESHIVER EN İYİ CEVABI VERMİŞ ASLINDA.EĞER EKLE/KALDIRDA LİSTE HİÇ GÖZÜKMESİN İSTERSEN;
    ÇALIŞTIRDAN GPEDIT.MSC KOMUTUNU ÇALIŞTIR.
    KULLANICI YAPILANDIRMASI>YÖNETİCİ ŞABLONLARI>DENETİM MASASI ALTINDA 2. SATIRI GİZLE OLARAK YAPILANDIR.
    BURADAN DEĞİŞİK AYARLAR DA YAPABİLİRSİN.
  • quote:

Orjinalden alıntı: theshiver

bunu yapan 3rd party programlar mevcut. Gözüme yanlış çarpmadıysa Tuneup Utulities bunu yapıyor. Ayrıca yine yanlış bilmiyorsam registry den
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall bölümünden kaldırabilirsin (isim olarak sadece)

arkadaşım benim bildiğim kadarıyla tuneup o işe yaramıyor ve gene benim bildiğim kadarıyla program ekle kaldırdan herhangi bir programı kaldırmadığın sürece ismini silemiyorsun!!!

ama ilginç tuneup ı iyice bir araştırıp eğer öyle bişe varsa bulmaya çalışacağım kullandım ama öyle bir özelliği olduğunu bilmiyorum!!!!!
  • maalesef olmaz ama bazı programlar var kurulunca oraya yansımıyo
  • regcleaner diye bi program var. tavsiye ederim. o programı kullanarak silebilirsin ayrıca diğer sildiklerin için yedekleme vs vs yapabilirsin
  • NT sisteminde bunun caresi acik:

Admin haklarini kullanicidan aliyorsun, ve sistem kullanicinin acemiliginden etkilenmiyor...
  • arkadaşlar bu çok basit:

Söz konusu programı kurarsın .sonra da o programın kurulu olduğu klasörün bir kopyasını başka biryere kopyalarsın sonra gidip Program ekle kaldırdan programı kaldırırsın .
    sonrada kopyaladığğın klasörü eski yerine koyarsın

İşte bukadar basit ...................

bişey daha var : bütün programları bu şekilde çalıştıramazsınız
    önce denemeniz lazım
  • yanlışlıkla silinmesini istemiyorsan userı administrator yapmazsın sorun olmaz.
  • Böyle bir program mevcut değil ancak hakları kısıtlayarak senden başkasının program eklemesine yada kaldırmasına izin vermezsen sorun ortadan kalkar.
  • arkadaşlar.ben regeditteki ayarlardan yaptım gayet güzel oldu. tavsiye ederim
  • arkadaşlar THESHIVER verdiği cevap aynen doğru ben denedim çok başarılı garanti olsun diye hepsini s,ilmeyin display name var sadece onu silin o program ekle kaldırdan ismini siliyor. istersenız program ekle kaldırdaki ismi başka gözüksün istiyorsanız sadece isminide değiştirebilirsiniz ...
  • Neden bu kadar uzatıldı konu anlamadım, @thesilver da demiş işte çalıştır>regeditten HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall anahtarını açıp progr.ekl/kld'da görünmemesini istediğin programın anahtarını siliyorsun. anahtara sağ-tık ver dersen de anahtarı yedeklemiş olursun ihtiyacın olduğunda yedeği açar, programı listeye geri eklersin. Bu kadar basit.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TripsinojeN

Neden bu kadar uzatıldı konu anlamadım, @thesilver da demiş işte çalıştır>regeditten HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall anahtarını açıp progr.ekl/kld'da görünmemesini istediğin programın anahtarını siliyorsun. anahtara sağ-tık ver dersen de anahtarı yedeklemiş olursun ihtiyacın olduğunda yedeği açar, programı listeye geri eklersin. Bu kadar basit.

Arkadaşım, söylediğiniz gibi yaptım. Program Ekle/Kaldır'daki programların simgeleri hâlâ gözüküyor. Tek değişen şey ''kaldır'' gibi simgelerin yok olmuş olması. Program, program ekle/kaldır'dan silinemez hale geldi. Fakat programın ismi hâlâ orda. Tamamen yok etmemin bir yolu yok mu acaba? İşletim Sistemim: Windows Vista Ultimate.

(Bu arada dikkat ettim de, uninstall dosyasındakileri sildiğimde bu sorun hepsinde oluşmuyor. Bazı programlar tamamen yok oluyorlar. Ama benim istediğim programlar hâlâ gözüküyorlar. Ve gözüken programlar ''uninstall'' klasörü içinde kendi isimleriyle gözükmüyorlar. Kısacası kendi ismiyle gözükmeyen bütün programlarda bu sorunu yaşıyorum. Örneğin; ''Adobe Photoshop'' adlı program orada ''{22B775O7-6C12-4FC5-5E10-9A12E3257BD94}'' şeklinde gözüküyor.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fiend -- 17 Ocak 2009; 19:33:59 >

• Program Files'teki dosyalardan bazılarını silmek istiyorsanız "CCleaner" yükleyin. Orada kaldırmak için bir özellik konulmuş. Denedim, işe yaradı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.