Şimdi Ara

Program Hakkında Yorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Spora başlayalı 2,5 ay oldu ve şu an yeni geçtiğim programım şu şekilde. Birçok farklı yorum alıyorum. Kimileri hocamın verdiği programı doğru buluyor kimileri ise yanlış. Özellikle ön kol için hatalı deniyor. Hocam z bar ile geniş ve dar tutuşun kolun farklı kısımlarını etkilediğini ve aynı gün çalışılabileceğini söylüyor, farklı bir hoca ise aynı gün çalışılmayacağını söylüyor. Ben de anlayabilecek olan buradan birine danışmak istedim. Sizce programda bir hata ya da eksik fazla var mıdır ? Aşağıda 3 günlük programımı yazdım ve 4.günümde de kanat baldır, karın çalışıyorum. Yardımcı olursanız eğer çok memnun olurum çünkü insan yanlış mı acaba diye tedirgin olabiliyor farklı hocalar yanlış deyince.

1.GÜN
    GÖĞÜS BENCH PRESS 4 SET
    INCLINE MACHINE PRESS 4 SET
    DUMBELL PULLOVER 4 SET
    DUMBELL FLY 4 SET
    ÖN KOL
    Z BAR DAR DÜZ KOL 4 SET
    HUMMER CURL 4 SET
    Z BAR GENİŞ DÜZ KOL 4 SET
    REVERSE CURL 4 SET

2.GÜN
    SIRT LAT PULLDOWN 4 SET
    REVERSE GRİP PULLDOWN 4 SET
    CABLE ROW 4 SET
    BENT ROW 4 SET
    DUMBELL ROW 4 SET
    ARKA KOL TRICEP PUSHDOWN 4 SET
    ROPE PUSHDOWN 4 SET
    TRICEP UZATMA(BAR) 4 SET
    OVERHEAD DUMBELL EX. 4 SET

3.GÜN
    OMUZ MACHINE SHOULDER PRESS 4 SET
    DUMBELL FRONT RAİSE 4 SET
    DUMBELL SİDE LATERAL RAİSE 4 SET
    REAR DELT RAİSE 4 SET
    TRAPEZ 4 SET
    BACAK SQUAD 4 SET
    LEG EXTENTION 4 SET
    OMUZ HALTERLİ BACAK 4 SET

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spiritüel -- 30 Kasım 2016; 11:14:40 >

• Cok yorum yapilacak bir sey yok.Özellikle büyuk kas gruplarını çalıştırırken dropset ve supersetler yapmayı ihmal etme.Göğüste de bence sıralama bench press dumbell press fly ve pullover olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brosiplit

Full Body
  • Cok fazla. Bu kadar volume icin testosterone enanthate veya Trenbolone gereklidir .

Ilk baslayanlar 2 setten fazla yapmamali. Kaslar alisik degil, aninda mikroskopik yirtilmalar oluyor, iyilesmesi daha fazla zaman aliyor. Zamanla bu yirtilmalar azaliyor ve ancak 6 ay sonra volume arttirilabilir.

1 kas grubu icin 2-3 egzesiz ve en fazla 2-3er set yeterli, neden? Arastirmalar gosteriyor ki 2 set, 4 set ile ayni protein sentezini sagliyor, ama 4 sette protein breakdown yani parcalanma 2 sete gore daha fazla oldugu icin toplam protein sentezi dusuyor. Kasin buyumesi icin verilecek zarar sentezden az olmalidi, boylece Positive net protein balance olusur.

Onun disinda bu kadar fazla hareketle antreman cok uzun oluyor, tecrubemden 90-120dk. 45-60dk maksimum suresi olmali ki 45dk sonra yukselen kortisol (stres hormonu) olumsuz etki yaratmasin diye. Inanin, az, oz ve intense antremanlar, uzun sure dambil sallamaktan daha fazla sonuc getirir.

Bence bu sekilde daha optimum olacak.

Sirt one alinmali, boylece kollarin iyilesmesi icin zaman olusacak

Sirt:
    Deadlift 2x3-5 RPT
    Agirlikli Chin up 3x4-6 RPT
    Cable row: 3x6-8
    Dar chin up 1x8-10
    Baska harekete gerek yok, bu hareketlerin sagladigi hormonal degisiklik tum vucudu etkiler. Ayrica biseps chin up ve cable row ile daha iyi calisir.

Gogus:
    Bench 3x4-6 RPT
    Incline dumbbell 3x6-8
    Pullover ve fly degismeli yapilabilir, 2x8-10 tekrar
    Kol zaten komplekslerde iyi calistigi icin 1er hareket yeterlidir.
    Ez bar: 2x8-10
    Scullcrushers: 2x8-10

Bacak ve omuz:
    Barbell squat 3x6-8 (gercek barbell, smith falan veya leg press degil)
    Extensions: 2x8-10
    Leg curls: 2x8-10

Over head barbell press 3x6-8 RPT
    Face pull: 3x8-10
    Lateral rises: 2x10-12

Tum antremanlar isinma haric 45dk. Cok daha iyi sonuc alacaksin.

Drop set ve superset? 1 sene sonra belki dusunebilirsin.

Karin mi? Squat yaparken oyle bir calisiyor ki.

Muhtesem uclu ile Arnold bile ilk yillarda calisiyordu: Bench, Squat, Deadlift

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cevabınız için çok teşekkür ederim. Hem önerilerinizi hem de programda önerdiğiniz hareketleri hocamla paylaştım. Böyle bir antrenman programının benim için daha uygun olduğunu dile getirdim. Daha uygun bir program yazdırdım. Çok sağ olun..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.