Şimdi Ara

Program Yükleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • DH forumcuları benim için cevabı gerçekten önemli bir soruyla karşınızdayım.Lütfen konu hakkında bilgisi az olanlar biliyorda söylüyormuş gibi cevap vermesin.Zaten bilenler açıklamalı cevabı vereceklerdir.

Yanlız belirteyim metintekin bu mesajıma çok kızabilir çünkü dün gece skyfirela başını fena halde ağrıttım.Ama sormadan edemeyeceğim.

Dün 1.5 hafta önce bir N78 aldım.Bilirsiniz ki işletim sistemi Symbiam.Dolayısıyla bir bilgisayar gibi yavaşlıyor,virüs kapıyor vb...

Sorunda burada kaynaklanıyor.Telefonum düne kadar baya hızlıydı.Dün skyfire i yükledim.Ufak tefek farklar oluştu.Baştan söyleyeyim telefon kasmıyor.Diyeceksiniz ki kafana takma ama konuyu derinlemesine araştıralım.Chip test merkezi saliseleri ölçüyor onun gibi düşünün.

Örneğin gözüme çarpan skyfire i yüklemeden önce tuşkilidi yapmak için tuşa bastığımda telefon direk tuş kilidine geçer karardı.(aniden).Ama şimdi tuş kilidine basınca tuşlar kilitlendi diye bir yazı çıkıyor sonra kararıyor.Başka örnek ise menüden ayarlar gelince çok azda olsa skyfire yüklemeden önceki zamana göre sonradan geliyor.

Dün gece skyfire yükledikten sonra hız azaldıysa işlem kaydını sil demişti metintekin.Öyle yapmadım ama telefon ayarlarını fabrika ayarlarına döndürdüm birşey değişmedi.

Şimdi asıl sorular.Telefon bu kadar yeniyken,içinde 1.3 gb boş alan varken(hafıza kartında) telefon hafızası boşken, en ufak bir program yüklemede çok büyük yavaşlama olmasada neden böyle oluyor.Programda en son sürümü kendi web sitesinden indirdim skyfire in ama beta onu da belirteyim.

Şimdi ben bu programı silsem(silmeyecem aslında yoksa youtube izleyemem) bilgisayarlardaki gibi artık dosya kalır mı?
    Daha açık tabirle bir program yükledim sildim yükledim sildim(başka bir şey yüklemesek mp3,foto vb) sonra bütün programları silsek telefon ilk başta aldığımız hale dünüyor mu?(hız olarak yani artık dosyalar kalıyor mu?)

Lütfen başta belirttiğim gibi bilmeyen ya yazmasın yada bilmiyorum ama yorumum bu diye belirtsin.Bilenler zaten açıklayacaklardır.Bir de abuk subuk oo ne yapacan o kadar farkı falan demeyin.Dediğim gibi aslında başlı başına konu.İmkan olacak kontrollü deney yapacaksın.
    Saygılar, sevgiler...

• Skyfire cihazın işleyişinde değişikliklere neden olacak herhangi bir bileşen yüklemediğinden doğrudan cihazın performansını etkilemez. Cihazın işleyişini değiştirebilecek olan uygulamalar rehbere eklenti yapanlar ve benzeri uygulamalardır.

Ayrıca cihazının performansını etkileyen faktörleri bulabilmek için, cihazı boot ettikten hemen sonra hiç bir program açmadan doğrudan ActiveFile veya benzeri bir uygulama ile mevcut işlemleri (process) görüntüle. Hatta yardımcı olmamızı istersen buraya tam listeyi ekle veya tam listenin screenshot'larını koy.

Symbian temiz bir işletim sistemi, kurulum esnasında programın sistem klasörlerinde (private, resource ve sys klasörü) oluşturduğu hemen hemen tüm verileri kaldırma esnasında temizler (kayıt kodu, ne zaman hangi sürümün yüklendiği vs detaylar hariç) ancak diğer kullanıcı klasörlerinde oluşturduğu dosya/klasörleri silmez; ki bunlar da cihazının işleyişine -kaplıyorlarsa- yer kaplamaktan başka bir etkide bulunmaz, aksine programı tekrar yüklediğinde kaldığın yerden devam etmen için faydalıdır.

Ayrıca beta bir uygulamayı kurarken zaten "cihazdan olmak" dahil bir çok şartı kabul etmiş sayılıyorsun çünkü "beta", ne yapacağı bilinmez.

• Sağol GeceBekcisi sende olmasan bugün sorduğum iki soru forumun derinliklerine gidecekti cevaplanmadan.

Telefonuma sonradan yüklediğim tek program Skyfire."ActiveFile" gibi bir program yüklü olsaydı neler olduğunu koyabilirdim ama skyfiredan bile telefonu yavaşlattı diye korkan ben olduğumdan o programı yükleyeceğimi sanmıyorum.

Skyfire ın sitesinde hep beta yazıyor.sürümlerin hepsi beta olması düşünülemez heralde.Cep telefonunda da sürüme baktım beta falan diye belirtmemiş.(gerçi pc deki belirtmeyebilirlerde)

GeceBekcisi sen bir N82 kullanıcısı olarak (N serisi kardeşliği) flashlı tarayıcı ne öneriyorsun ve kullanıyorsun?

• Cihazın kendi tarayıcısı hariç şu an bildiğim hiçbir tarayıcı flash açmıyor, Skyfire ise kocaman bir aldatmacadan ibaret. Bende cihazın kendisininkine ek olarak Opera Mini ve Opera Mobile yüklü, bugün denemek için UCWEB'i indirip kuracağım.

ActiveFile telefonuna zarar vermez, gönül rahatlığıyla kurup cihazını kurcalayabilirsin
  • Kocaman aldatmaca derken ne demek istedin?Ben bu tarayıcı hakkında fazla birşey bilmiyorum da.

Aslında benim eski telefonumda da opera mini vardı ama n78 alınca haliyle mini yetmez diye düşündüm.mobile ise paralı bulamadım.

Birde n78 telefonun orijinal tarajıcısı flash açmıyor.Sizin N82 de ayar falan yaptınız mı yoksa kendiliğinden flashlı mı tarayıcı?
  • Diğer tüm tarayıcılarda tarayıcıya kodlar geliyor, tarayıcı kodları görsel verilere çeviriyor. Skyfire ise tüm sayfayı bir resim olarak indiriyor (zaten jpeg bozulmaları gözle görülebiliniyor), linklerin nerede olduğuna dair de ek veri geliyor.

Opera Mini inanılmaz kullanışlı bir tarayıcı, hala 3G yokken ve EDGE pahalıyken olmazsa olmaz, bence kur son sürümünü

Telefonun kendi tarayıcısında Ayarlar > Sayfa > İçeriği Yükle kısmında Tümü mü seçili?
  • Evet dün skyfire ile bir youtube a gireyim dedim dedidiğin gibi resim (gibi) indiriyor.Sonra zoom yapıyor.

Opera miniyi version 2 den beri kullandım gerçekten normal tarayıcıya göre çok ucuzdu.Sıkıştırma teknolojisi var galiba opera mini de.

Telefonnun kendi tarayıcısında dediğini yaptım ama deneyemedim heralde olur artık.(dün skyfire i deneyim derken youtube ile 50 kontür gitti ondan kontür yok sonra denerim şifresiz kablosuzda yok etrafta).

Keşke şu kendi tarayıcıda flash desteğini açmayı daha önce sorsayımdım sana.N78 ana başlıkta biri flash yok galiba dedi bende skyfire indireyim dedim.

Son olarak bir şey daha sorayım.Bugün çok zahmet verdik sana sorularla kusuruma bakmasın artık.
    Symbiamda da yeni olduğumdan.Java çok kolaydı sil diyince siliyordu.Skyfire i kaldırmak için uygulamının üzerine gelip kaldır demek yeterli mi?Artık dosyaları varsa silinebilir mi?Komple kurtulayım istiyorum da.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Menüde doğrudan simgenin üzerine gelip C tuşuna basmak yeterli
  • Yardımların için çok teşekkür ederim GeceBekcisi.
  • Rica ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.