Şimdi Ara

Programlama dilleri konusunda kafam karışık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu sene programlama işine C dilini öğrenerek başlayayım dedim. Şu ana kadar c konusunda temel bilgileri öğrendim. Fakat öğrendiğim bu bilgilerin programlama konusunda yeterli olmadığının farkındayım. Biraz araştırma yaptım ve ileri düzey c konuları olduğunu gördüm bu konuda kendimi geliştirmem gerekir mi ya da geliştirmem bir avantaj sağlar mı? Yani günümüzde Java ve C# gibi nesneye yönelik programlama dilleri daha popüler olduğu için onlara mı yönelmeliyim? Hangi yönde devam etmeliyim çok kararsızım. Düşüncelerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxcore -- 30 Temmuz 2013; 17:21:36 >

• maxcore kullanıcısına yanıt
    bende merak ediyorum ya. Hangi programlama dili ile başlanmalıdır. Küçük oyunlar yapmak istiyorum 3d.
  • C düşük seviye bir dil. Temeli aldıysanız C# gibi daha yüksek seviyeli bir dile geçiş yapabilirsiniz.
  • Bu dil seçimi meselesi neden bu kadar sorun anlamıyorum.

Kişisel görüşüm şöyle ki;

Türkçe dili ile "Merhaba Dünya" yazabilirsiniz,

İngilizce dili ile bunu "Hello World" olarak yazabilirsiniz,

sonuçta hangi dili kullandığınız pek önemli değil,

önemli olan seçtiğiniz dili gerçekten bilmeniz.

Bir dili iyi bilmenin formülü ise basittir,

zaman + merak + sabır + azim

bunlardan herhangi birine sahip değilseniz hangi dili seçtiğinizin hiç bir önemi yok.

Diyelim ki her birine sahipsiniz bu sefer kafanızdan o an geçen dili belirleyin ve bu dili öğreneceğinize karar verin.

Diğer dil seçeneklerini o saatten sonra unutun.

Ve çalışmaya başlayın..
  • Cevaplarınız için teşekkürler. Bir de bu programlama dilleri hakkında biraz bilgi alabilir miyim herkes bir şey söylüyor çok kafam karışıyor. Ben biraz araştırma yaptım. C ve C++ ile program yazmanın zor olduğunu öğrendim. Avantaj olarak ise bilgisayarın donanımsal özelliklerini daha verimli kullanabiliyormuşuz. Böylece daha verimli programlar yazabiliyormuşuz. Java ve C# da ise üstte çalışan programlar yazılıyormuş. Bu konuda biraz bilgi alabilir miyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxcore -- 31 Temmuz 2013; 17:24:17 >
  • Aslında sorun belli. Herkes kendi kullandığı dili öneriyor. Kendince avantajları olduğunu söylüyor. Haklılar da ama hiç bilmeyen öğrenici kişi önce onları anlamaya çalışıyor mesela yeni başlayan kişiye;

C seçersen memory managament konusunda hakim olursun

gibi bir cümle kuruyorlar önce kişi onu araştırıyor yine de anlamlandıramıyor uzuyo gidiyo böyle. sonra biri de diyo ki

Y dilini seç. Ama bunda o C'deki olay yok. Fakat her şey daha basit. E o kişinin kafası yine karışıyor.
  • Yazı tura at. Yazı gelirse c#'ı, tura gelirse java'yı seç
  • Paranın dik gelme ihtimaline karşı C++ da listede olsun. Programlamada her tür olasılığı düşünmek lazım .
  • hocam herkesin iyi ya da kötü kendi düşüncesi. ben de görüşümü belirtmek istiyorum. eskiden bunların hiç biri nedir ne değildir bilmezdim. ama şimdi bilgisayar mühendisliği okuyorum az çok işin içindeyim biraz bilgim var. eğer şimdi k aklım olsaydı kesinlikle java öğrenirdim daha önce. sana da tavsiyem direkt java olurdu ki sen c ile başlamışsın artık c# yada java takıl bence. ama sana tavsiyem javadır her türlü
  • Mobile App Developer olmak istersen JavaScript seç , kafan rahat olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.