Şimdi Ara

Programlama ile başlamak.. Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kolay gelsin arkadaşlar.. Benim bi sorum olacaktı.

Programlama mezunuyum üniversitede .. Fakat ben okulda hiç bir şey öğrenmediğim kaanatindeyim.( Suan DGS ile geçen arkadaşlarımın söylediği söz ) :)

Suan mesleğime yönelmek stiyorum fakat hangi programlama dili ile başlayacağım konusunda bi fikrim yok. Okulda C++ gösterdiler . Mantığını biliyorum ama şuan piyasa şartlarına bakıldığında genel olarak Java programlama dili için daha fazla yazılımcı aranıyor. Netten araştırmalarım Java direk öğrenmesi zor bir dilmiş. Peki benim asıl sorum. Ben ne ile başlamalıyım ? Hangi programlama dili ile bu işe başlamalıyım. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum ! :)

• Okulda c++ gösterdiler demişsin yani en azından olsa biraz syntaxına hakimsin benim düşünmen biraz daha c++'a yogunlaşıp en azından object oriented mantıgını ogrenene kadar bakman sonrasında javada zorlanıcagı dusunmuyorum ki zaten java c++'tan türemiştir(yanlış hatırlamıyosam %60-70 oranında benzer) bu yuzden c++ bilirsen javaya gectiğinde hatta başka bir dile geçtiğinde zorlanmıcaksın önemli olan mantıgı anlamak @reyes2
  • Hocam mantık konusunda problem yok. Fakat benim anlamadığım ben C++ da sadece siyah ekranda çalışıyorum hani ortada görsel birşey yok. C++ nın calısma prensibi siyah ekranmıdır sadece. C++ ile ben ne yapabilirim onu anlayamadığımdan dolayı c++ ya yüklenmiyorum. Bilgi verirseniz bu konuyla alakalı teşekkürler :)
  • c++ ın Qt adında bir kütüphanesi var bunu kullanarak siyah ekranda çıkıp GUI tasarlayabilirsin.bi araştır derim Qt yi oldukça bilgi mevcut internette
  • netten araştırınca kendimi bi an c++ yi kötülerlerken buluyorum ve bu yeni başlamaya hazır programcıyı soğutuyorlar. demek istediğim bu. c++ dan devam etmeliyim diyosun yani hiç java veya öbür visual studioya bulasmiyim diyosun. peki teşekkürler o zamna. başka fikirleri olan arkadaşlarda varsa yardımcı olurlarsa şimdiden teşekkürler :)
  • tam olarak öle demedim c++tan devam et tabi ama javayı öğrenmek istediğini sölemiştin c++'tan sonra javaya bakmanı tavsiye etmiştim
    he sen sıkıldım siyah ekrandan saçma dersen tabiki javaya geçebilirsin yada .nete(visual studio) geçebilirsin visualın arayüz daha basit daha kolaydır onu bi deneyebilirsin java GUI lar daha sıkıcı olabilir
  • c++ yerine visual studioya mı geceyimm ? o daha kolay ve daha basit doğru mu anladığım ?
  • kolaylıgına bişiy diyemem bu göreceli bi kavram ama grafik işlemleri evet çok daha kolay sürükle bırak mantığı
  • Anladım kardeşim , çok teşekkür ederim ilginiz ve alakaniz için:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Java dada var surukle birak seyleri (tabi direk kullanma ilk once mantigini anla istersen). (Eclipse ve swing framework) tabi ozaman desktop app e yoneliyorsun.
    Benim tavsiyem Java olur cunku Java 3 platform da kullanilir ve maas olarak 1 numara (ayrica is arayanlar icin java herzaman bir + )

Java direk ogrenebilir. Arkadasin dedigi gibi c++ temelini biliyorsan yeterlidir.

Java mukemel bir dil OOP ogrenmek icin (baska caren yok ogrenmek ve kullanmak zorundasin).

Ayrica biraz desktop app yaptiktan sonra android SDK e yonelirsin ve mobil icin app yaparsin (bundada cok istek var)

• Abi ben daha javada kod yazma yerini bulamadım programlarda anlayamadım yani. C# öğrendikten sonra javaya gecsem nasıl olur??

• Yanlış anlama ama gerçekten 2 yıllık programlama mezunu musun? Tüm mezunlarınız mı böyle yoksa sen mi ilgilenmedin?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet 2 yıllık mezunum ve diploma puanım 2.98 :) 1 tane bile FF gelmedi. Fakat okulda öğretilmeyince olmuyor be kardeşim. PRogramlama derslerim BA en düşük gelendi. :)
  • ama evet hiç durmadım ve şuan kafama dank ediyor. ilerisi çok acık bi meslek ama boş boş geziniyoruz. neden bi ucundan tutayım demedim ve benden daha tecrübeli arkadaslardan yardım alıyorum suan saolsunlar :)
  • Nasil yani bulamadin?
    Hic birsey fark etmiyor
    C# java c c++
    Onemli olan sen yakin zamanda ne yapmak istiyorsun?
    Bu soyledigim dillerde genel bisey yapabilmen icin asa yukari 1 seneni alir.
    Eger 1 senen varsa ve ingilizcen varsa gir o dillerden birine.
    C# tr de cok tutuluyor cunku turkiyede cogu millet windows uzerine kurulu sistemler kullaniyorlar fakat yavas yavas donus yapiyorlar. Ileriyi dusunerek bak. Jobs.com vs yurtdisinda en cok ne tur diller istiyorlar sonra yurticine bak.
    Genelde tr de acik pozisyonlar 1-2 sene geriden geliyor yani. Suan yurtdisinda java isteniyorsa turkiyede 1-2 seneye asiri bir istek olcak (3 senedir bu arastirmayi yapiyorum, zaten 3 senedir tr deyim :-)).

Ama mobil isine girmeni tavsiye ederim.

Haaa yok ilk once ufak bir dil ile giris yapim sonra gerisi gelir diyorsan. Asagdaki dillere bi bakiver.

Javascript, jquery, ajax, php, mysql.
    Ve olmaz olmazlari html/css.
    Ustekki diller hepsi internet sitesi uzerinden ve hepsi kolaydir yeterli istek ile 2-4 ay icinde guzel seyler yapabilirsin.

Bundan sonra kendine bakarsin ve dersin ben internet yazilimcisi olcam ve ozaman internet uzerine yogunlanirsin. Yok ben masaustu ve mobil e yonelcem dersen baska baba dillere yonelirsin.
    Ama ilk once bu kolay dilleri ogren, ogrendikten sonra calisirsin biyerde hic olmazsa maasin olur.

• Kardesm bu HTML MySQL JavaScript internet yazilimciligi sınıfına girmiyor mu? Bunlar websitesi kurmak için geçerli olan diller değil mi? Şuan web tasarımı herkes yapıyı amacm sadece yazılım konusunda bilgi sahibi olmak. Bu dediğin dillerde yazılım işinde ilerleme kaydedebilir miyim , programcılık adına?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.