Şimdi Ara

Programlama Öğrenmek.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ya dellendim ben yahu nedir bu programcı olucam nereden başlayacağım muhabbetleridnen. forumda açılmış 4897987698579 tane topic var bu konuda. insanlar gelmiş kafası karışıp gidiyo. yahu hiç mi aklınız yok yazılımcı olmak istiyosunuz ? para isteyen kaptan olsun rahat etmek isteyen memur. ne işiniz var yazılımla. yürüyün. adam gibi okul okuyun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

ya dellendim ben yahu nedir bu programcı olucam nereden başlayacağım muhabbetleridnen. forumda açılmış 4897987698579 tane topic var bu konuda. insanlar gelmiş kafası karışıp gidiyo. yahu hiç mi aklınız yok yazılımcı olmak istiyosunuz ? para isteyen kaptan olsun rahat etmek isteyen memur. ne işiniz var yazılımla. yürüyün. adam gibi okul okuyun

Arkadaşım, benim okuduğum iş de bu zaten. kafa karışıklığı falan yok yavaş yavaş bilgi topluyorum. snn kafanla gidersek zaten bu ülke hiç bi zaman gelişmez. rahat etmek için memur olmak falan. snn gibi kafalar yüzünden şu ülke şu an bu halde işte. snn gibi düşünenlerin de nasıl okuduğunu gayet iyi biliyorum..
  • evet benım gibi zihniyetler yüzünden bu ülke böylemiş. aha 89 yıllık suçlu bulundu. sen adam gibi oku okulunu bitir. sen okulu bitirene kadar neler değişir dünyada. bu gun z# para kazandırsa onu oğrenirim yaparom p++ çıksa oğrenir yaparım. dilin bi önemi yok. okulunu oku ne oğretiyorlarsa oğren. diplomanı al eline. sonra bakarsın bu işlere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suntoday

Merhaba sorularına karşılık birkaç açıklama ve tavsiyede bulunayım;
    Öncelikle ne yapmak istediğine karar vermelisin ve "temel adımlarla" başlamalısın.Mesela web tabanlımı yoksa masaüstü uygulamaları içinmi yazılım öğreneceksin? Programlamanın hangi alanında ilerlemek istiyorsun? gibi sorular sormalısın kendine.Masaüstü yazılım geliştirme konusunda gerek algoritma mantığını kavraman gerekse yazılım mimarilerine başlaman açısından C programlama dilini tavsiye ederim.Sistem ve sürücü programlama gibi hız ve keskinlik gereken ortamlarda kullanılır ayrıca algoritma mantığının temel taşlarındandır.Başlangıçta çok zor gibi görülebilir mavi ekranlarda kod yazmalar yada anlamsız sözcükler vs. karşılaşabilirsin ama onunda üstesinden gelebilirsin şöyleki; yazılımın temel dilleriyle başlamanın yanısıra karar verdiğin dilinde temelinden başla ,hakkında bilgiler topla geliştirme süreçlerini,sürümlerini ,farklılıklarını,onunla neler yapıldığını araştır birnevi yazılım magazini diyebiliriz bu iyi bir başlangıç olabilir.Sonra yavaş yavaş dilin yapısına girersin yapı temelleride kabaca şöyledir örneğin değişkenler,döngü deyimleri,kontrol ifadeleri, deyim ve ifadelerin işlem blokları ve kuralları,fonksiyonlar(methodlar),fonksiyon türleri ve oluşturma kuralları varsa sınıf yapıları,olaylar(events),algoritma tasarımı ve hafıza kullanımı gibi.

Yani asıl önemli olan sana uygun dili seçip en temelinden başlamandır,hiçbir zaman birşeyleri atlamanı tavsiye etmem,örneğin kullandığın bir if ifadesi türkçede ne anlama gelir gibi önemsiz görünen olaylar aslında sana ileride tecrübe ve o dile olan yatkınlığı kazandıracak şeylerdendir.

Umarım faydalı olmuştur,şimdiden başarılar...

Hocam gerçekten çok teşekkür ederim bilgiler için. Emeğine sağlık

Şöyle söyliym, ben algoritma dersi aldım, php gördüm. programlama mantığına dair birşeyler elde ettim açıkçası. sıfırdan başlamak demeyelim aslında. yeni bir programlama dili olacağından ewt sıfırdan başlamış gibi fakat mantığına sahip olduğumdan çok zorlanmayacağımı düşünüyorum. ayrıca seviyorum öğrenmek istediğim şeyleri. Java ya da C# a başlamış olsam durum ne olur sence? Bi zorluk, sıkıntı yaşar mıyım? Çünkü oyun sektörüyle de ilgilenmeyi çok istiyorum ve elimden geldiğince o sektöre kendimi yitmeye çalışıyorum. Bunları da göz önünde bulundurmam gerekiyor biraz.

• quote:

evet benım gibi zihniyetler yüzünden bu ülke böylemiş. aha 89 yıllık suçlu bulundu. sen adam gibi oku okulunu bitir. sen okulu bitirene kadar neler değişir dünyada. bu gun z# para kazandırsa onu oğrenirim yaparom p++ çıksa oğrenir yaparım. dilin bi önemi yok. okulunu oku ne oğretiyorlarsa oğren. diplomanı al eline. sonra bakarsın bu işlere.

Okulda ne öğretiyolar zannediyosun acaba çok merak ediyorum. Okulla kalırsak çok geride kalırız sen neyden bahsediyosun hocam. Bi yandan kendimizi geliştirmemiz lazım bizim. teknoloji sen daha Z# öğrenirken snn öğrendiğinin 10 katı kadar gelişiyo. nasıl yakalamayı dşünüyosun acaba. sanki kendini geliştiren adam okulunu düzgün okumayacak mı. okulda ne öğretiyolarsaymış. ben 20 yaşındayım. kaç yıldır bilişim okuyorum liseden bu yana. bi b.k öğrettikleri yok malesef. millet 5-6 yılda neler öğreniyo. bzim ömrümüzden zaman çaldılar sen daha neyden bahsediyosun bana.

• onu diyorum. diplomanı al sen eline. bakarsın. iş hayatında 1 ayda oğrendiğini okulda 1 senede oğrenemezsin. o yuzden tekrar soylyuorum once diplomanı al sonra bakarsın
  • quote:

onu diyorum. diplomanı al sen eline. bakarsın. iş hayatında 1 ayda oğrendiğini okulda 1 senede oğrenemezsin. o yuzden tekrar soylyuorum once diplomanı al sonra bakarsın

Güzel abicim eline diplomanı aldın mı öööyle ortalıkta kalırsın okuldan öğrendiklerinle. ayrıca ben yazları çalışıcam para kazanıcam aynı zamanda kendimi geliştiricem. para bi tek mezun olunca kazanılmıyo. ondan öncesini de düşünmek gerekiyo. Kusura bakma ama bizim ülkemizde teknolojiyle ilgilenen tipik insanlardan biri olarak gördüm şu an seni. İşte bu yüzden bu ülkenin kendine ait doğru düzgün hiç bişeyi yok. Tembellik tembellik tembellik..Neyse konu çok sapıyo. ben burda bilgi alıyorum lütfen !
  • tamam o zaman sen yazılımcı ol. php falan da biliyormuşşsun zaten. ssk lı bir iş bul 7400 gününü doldur emekli ol.
  • quote:

tamam o zaman sen yazılımcı ol. php falan da biliyormuşşsun zaten. ssk lı bir iş bul 7400 gününü doldur emekli ol.

Sen merak etme abicim, bunlar snn düşündüğün gibi olmayacak..
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkan_metu

quote:

Öncelikle ne yapmak istediğine karar vermelisin ve "temel adımlarla" başlamalısın.Mesela web tabanlımı yoksa masaüstü uygulamaları içinmi yazılım öğreneceksin? Programlamanın hangi alanında ilerlemek istiyorsun? gibi sorular sormalısın kendine.Masaüstü yazılım geliştirme konusunda gerek algoritma mantığını kavraman gerekse yazılım mimarilerine başlaman açısından C programlama dilini tavsiye ederim.Sistem ve sürücü programlama gibi hız ve keskinlik gereken ortamlarda kullanılır ayrıca algoritma mantığının temel taşlarındandır.Başlangıçta çok zor gibi görülebilir mavi ekranlarda kod yazmalar yada anlamsız sözcükler vs. karşılaşabilirsin ama onunda üstesinden gelebilirsin şöyleki; yazılımın temel dilleriyle başlamanın yanısıra karar verdiğin dilinde temelinden başla ,hakkında bilgiler topla geliştirme süreçlerini,sürümlerini ,farklılıklarını,onunla neler yapıldığını araştır birnevi yazılım magazini diyebiliriz bu iyi bir başlangıç olabilir.Sonra yavaş yavaş dilin yapısına girersin yapı temelleride kabaca şöyledir örneğin değişkenler,döngü deyimleri,kontrol ifadeleri, deyim ve ifadelerin işlem blokları ve kuralları,fonksiyonlar(methodlar),fonksiyon türleri ve oluşturma kuralları varsa sınıf yapıları,olaylar(events),algoritma tasarımı ve hafıza kullanımı gibi.

Yani asıl önemli olan sana uygun dili seçip en temelinden başlamandır,hiçbir zaman birşeyleri atlamanı tavsiye etmem,örneğin kullandığın bir if ifadesi türkçede ne anlama gelir gibi önemsiz görünen olaylar aslında sana ileride tecrübe ve o dile olan yatkınlığı kazandıracak şeylerdendir.

Şöyle söyliym, ben algoritma dersi aldım, php gördüm. programlama mantığına dair birşeyler elde ettim açıkçası. sıfırdan başlamak demeyelim aslında. yeni bir programlama dili olacağından ewt sıfırdan başlamış gibi fakat mantığına sahip olduğumdan çok zorlanmayacağımı düşünüyorum. ayrıca seviyorum öğrenmek istediğim şeyleri. Java ya da C# a başlamış olsam durum ne olur sence? Bi zorluk, sıkıntı yaşar mıyım? Çünkü oyun sektörüyle de ilgilenmeyi çok istiyorum ve elimden geldiğince o sektöre kendimi yitmeye çalışıyorum. Bunları da göz önünde bulundurmam gerekiyor biraz.

Java ve C#'ı kuzen olarak tanımlayabiliriz söz dizilimi bakımından çok fazla benzerlik taşırlar,hızlıdırlar,güvenlidirler,yaygındırlar yazılım sektöründe bilinmesi gereken dillerdendirler ancak oyun programlama için Java yada C#'dan bahsedersen sözler biraz havada kalır,yani abes bir durumdur neden dersen bu dillerin kötü olduğundan falan değil gayet gereklidirler ancak bu iş için daha uygun diller var ,adeta donanımı avucunun içine alıp müdahale etmek varken sadece tutmak pek işlevsel olmayacaktır.C,C++,OpenGL araştırman daha yararlı olacaktır.Tekrar söyleyeyim Java yada C#'da oyun programlanmaz diye birşey yok yazılır,çizilir şahsende araba yarışı,pinpon vs hazırladım ama tatminkar olmaz!

Diğer ilgini çekeceğini düşündüğüm bazı programlama dilleri ve platformları yazayım fikir verebilir;
    -Darkbasic
    -FpsCreator
    -CryEngine

Ayrıca ufak bir tavsiye daha seninde bildiğin gibi yazılım işi emek işidir uzun zamanlar verilmesi gereklidir ama yinede önceliğin üniversiten olup ikinci planda yazılım olduğu sürece senin adına daha yararlı olacaktır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erkan_metu

quote:

Java ve C#'ı kuzen olarak tanımlayabiliriz söz dizilimi bakımından çok fazla benzerlik taşırlar,hızlıdırlar,güvenlidirler,yaygındırlar yazılım sektöründe bilinmesi gereken dillerdendirler ancak oyun programlama için Java yada C#'dan bahsedersen sözler biraz havada kalır,yani abes bir durumdur neden dersen bu dillerin kötü olduğundan falan değil gayet gereklidirler ancak bu iş için daha uygun diller var ,adeta donanımı avucunun içine alıp müdahale etmek varken sadece tutmak pek işlevsel olmayacaktır.C,C++,OpenGL araştırman daha yararlı olacaktır.Tekrar söyleyeyim Java yada C#'da oyun programlanmaz diye birşey yok yazılır,çizilir şahsende araba yarışı,pinpon vs hazırladım ama tatminkar olmaz!

Diğer ilgini çekeceğini düşündüğüm bazı programlama dilleri ve platformları yazayım fikir verebilir;
    -Darkbasic
    -FpsCreator
    -CryEngine

Ayrıca ufak bir tavsiye daha seninde bildiğin gibi yazılım işi emek işidir uzun zamanlar verilmesi gereklidir ama yinede önceliğin üniversiten olup ikinci planda yazılım olduğu sürece senin adına daha yararlı olacaktır.

Okuldaki derslerde sıkıntı çekmem. şimdiye kadar da bi problem olmadı. bölümüm zor bi bölüm de değil zaten. ama biyerlerden başlayıp birşeyler yapmam gerektiğini düşünüyorum açıkçası. Zaten bölümümde de seneye programlama dersi alacağım. bu sene veritabanı ve XHTML dersi alıyorum.

• nothing

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kirky -- 29 Ekim 2016; 23:52:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazıları bana kızabilir ama programlamada yeniysen autoit ile başla basit program yazma mantığını oturtur kafana birkaç ay uğraş sonra diğer ana dillere geçersin

http://www.autoitscript.com/site/autoit/
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.