Şimdi Ara

Programlama Öğrenmek..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bi kaç soru sorarak bilgili tecrübeli kişilerden öneri almak istiyorum; (Konuyu hangi bölümde açacağımı bilemediğim için burada açmak zorunda kaldım)

Ben ODTÜ'de Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümü 1. sınıfta okuyorum ve kendimi programlama konusunda geliştirmek istiyorum. İnternet programcılığı olarak PHP konusunda temelim var. HTML konusunda da fena sayılmam. Bunları zaten ilerletmeyi düşünüyorum ama C++ ya da Java gibi bir programlama dilini de öğrenmek istiyorum fakat hangisinden başlayacağımı bilmiyorum. Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. İnternet üzerinden eğitimlerle, bilgilerle ilerleyebilirim aynı zamanda üniversitenin kütüphanesinden de yararlanıcam. Ne önerirsiniz bu başlangıç için ????

(Aynı zamanda oyun sektörüne de kendimi atmak istiyorum bi an önce, pek bilgim yok sıfırdan başlıycam. Bu konuda da bilginiz varsa ve yardımcı olursanız çok sevinirim)

Şimdiden Teşekkürler

• benim fikrim C# .net,zaten javayla benzerlikleri var ayrica oyun yazilimi icin c# xna eklentisi var xbox,windows mobile oyunu yazabilirsin,ama javayida ilerletmeni tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: frcst

benim fikrim C# .net,zaten javayla benzerlikleri var ayrica oyun yazilimi icin c# xna eklentisi var xbox,windows mobile oyunu yazabilirsin,ama javayida ilerletmeni tavsiye ederim

Çok teşekkür ederim frcst :) burada yazılan herşeyi dikkate alıcam. söylediklerini öğrendiğim iyi oldu bilmiyordum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkan_metu

quote:

benim fikrim C# .net,zaten javayla benzerlikleri var ayrica oyun yazilimi icin c# xna eklentisi var xbox,windows mobile oyunu yazabilirsin,ama javayida ilerletmeni tavsiye ederim

Çok teşekkür ederim frcst :) burada yazılan herşeyi dikkate alıcam. söylediklerini öğrendiğim iyi oldu bilmiyordum :)

C# ile Java %80 aynı,oyun için xna ve directx i araştırmanı öneririm kolay gelsin
  • birçok kişi C++ diyebilir ama bence C# yinede kendinde araştır karar verirken hatta aynı anda hem C++ hemde C# kullanmayı dene farkı görüceksin
  • quote:

Merhaba arkadaşlar bi kaç soru sorarak bilgili tecrübeli kişilerden öneri almak istiyorum; (Konuyu hangi bölümde açacağımı bilemediğim için burada açmak zorunda kaldım)

Ben ODTÜ'de Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümü 1. sınıfta okuyorum ve kendimi programlama konusunda geliştirmek istiyorum. İnternet programcılığı olarak PHP konusunda temelim var. HTML konusunda da fena sayılmam. Bunları zaten ilerletmeyi düşünüyorum ama C++ ya da Java gibi bir programlama dilini de öğrenmek istiyorum fakat hangisinden başlayacağımı bilmiyorum. Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. İnternet üzerinden eğitimlerle, bilgilerle ilerleyebilirim aynı zamanda üniversitenin kütüphanesinden de yararlanıcam. Ne önerirsiniz bu başlangıç için ????

(Aynı zamanda oyun sektörüne de kendimi atmak istiyorum bi an önce, pek bilgim yok sıfırdan başlıycam. Bu konuda da bilginiz varsa ve yardımcı olursanız çok sevinirim)

Şimdiden Teşekkürler

Merhaba,

Açık kaynak kodlu, işletim sistemi bağımsız, kaynak sıkıntısı çekmeyeceğiniz, hem bir platform hem de bir programlama dili olarak Java 'yı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalbayraktar -- 17 Mart 2012; 14:11:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kemalbayraktar

quote:

Merhaba arkadaşlar bi kaç soru sorarak bilgili tecrübeli kişilerden öneri almak istiyorum; (Konuyu hangi bölümde açacağımı bilemediğim için burada açmak zorunda kaldım)

Şimdiden Teşekkürler

Merhaba,

Açık kaynak kodlu, işletim sistemi bağımsız, kaynak sıkıntısı çekmeyeceğiniz, hem bir platform hem de bir programlama dili olarak Java 'yı öneririm.

Peki C# ile ilgili bilginiz varmı? Yani ikisini karşılaştırıp mı Java'yı söylediniz?

• quote:

birçok kişi C++ diyebilir ama bence C# yinede kendinde araştır karar verirken hatta aynı anda hem C++ hemde C# kullanmayı dene farkı görüceksin

Evet C++ diyen çok oluyo. ama dediğim gibi oyun sektörüne de atılmak istediğimden snn dedklerine göre C# daha uygun duruyo benim için.
  • emeklemeden koşmak ? çok utopik geliyor.
  • Eğer yazılım öğrenmek istiyorsan şöyle söyliyim. c# ile yazdığın kod kaliteli olur, kolay yazarsın iyi optimize etmessen yavaş çalışır. Php ile angarya işlerle çok uğraşırsın ve hızlı çalışır. Benim tavsiyem bi konuda en iyi olmaya çalışman.
  • quote:

quote:

quote:

Şimdiden Teşekkürler

Merhaba,

Peki C# ile ilgili bilginiz varmı? Yani ikisini karşılaştırıp mı Java'yı söylediniz?

Alıntıları Göster
    quote:

Bunu bir başlangıç için öneri olarak söyledim. Bir fikir vermesi açısından: Java 'yı hemen şimdi indirip yazmaya başlayabilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalbayraktar -- 19 Mart 2012; 19:23:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

emeklemeden koşmak ? çok utopik geliyor.

Emeklemek için ne yapmam gerek peki? O kısım neyi içeriyor yani ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: resitgalip

Eğer yazılım öğrenmek istiyorsan şöyle söyliyim. c# ile yazdığın kod kaliteli olur, kolay yazarsın iyi optimize etmessen yavaş çalışır. Php ile angarya işlerle çok uğraşırsın ve hızlı çalışır. Benim tavsiyem bi konuda en iyi olmaya çalışman.

İşte onun için uğraşıyorum. Ama o "bir konu" yu iyi seçmek lazım işte :)
  • quote:

quote:

Bunu bir başlangıç için öneri olarak söyledim. Bir fikir vermesi açısından: Java 'yı hemen şimdi indirip yazmaya başlayabilirsiniz...

Tamam onu anladım bnm sormak istediğim şu ikisinin arasındaki farkları gözeterek mi söylediniz bunu? Çünkü bir arkadaş C# öneriyor, siz Java öneriyorsunuz. ama siz C# hakkında bilgi sahibi değilseniz eğer (bunu öğrenmek için sordum) , o zaman değerlendirme açısından fikrim değişecek? Umarım anlatabilmişimdir :D
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: resitgalip

Eğer yazılım öğrenmek istiyorsan şöyle söyliyim. c# ile yazdığın kod kaliteli olur, kolay yazarsın iyi optimize etmessen yavaş çalışır. Php ile angarya işlerle çok uğraşırsın ve hızlı çalışır. Benim tavsiyem bi konuda en iyi olmaya çalışman.

İşte onun için uğraşıyorum. Ama o "bir konu" yu iyi seçmek lazım işte :)

ben 4 sene php yazdım şimdi .net yazıyorum. ikisinden de memnundum. neden .net e geçtin dersen .net daha tutarlı geldi bana göre.
  • beyler benimde nacizane önerim sıra ile c/c++/java/php/javascript/c# öğrenmektir çünkü alt seviye bir dil olan c/c++/java dan biri öğrenilmeden php yazmak hele hele c# çok uygun değil. neden çünkü c# hazır koddur ve hızlıca öğrenir programlama mantığına uzak kalırsın ki algoritma öğrenmen zordur ama dediğim bu 3 dilde biraz gelişip c# yaparsan farkı anlarsın iyi çalışmalar bu arada bu 3 dilin birbirine üstünlüğü olmadığını hepsinin + - leri vardır önemli olan ihtiyaçları belirleyip en uygunu yazmak
  • quote:

quote:

quote:

Tamam onu anladım bnm sormak istediğim şu ikisinin arasındaki farkları gözeterek mi söylediniz bunu? Çünkü bir arkadaş C# öneriyor, siz Java öneriyorsunuz. ama siz C# hakkında bilgi sahibi değilseniz eğer (bunu öğrenmek için sordum) , o zaman değerlendirme açısından fikrim değişecek? Umarım anlatabilmişimdir :D

Merhaba Hocam,

Hemen sorunuzu yanıtlayayım. C# hakkında bilgi sahibiyim. 1989 yılından beri bir çok programlama dilini kullandım. Son 10 yıldır da Java ile yazıyorum.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalbayraktar -- 19 Mart 2012; 21:28:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mehdin81

beyler benimde nacizane önerim sıra ile c/c++/java/php/javascript/c# öğrenmektir çünkü alt seviye bir dil olan c/c++/java dan biri öğrenilmeden php yazmak hele hele c# çok uygun değil. neden çünkü c# hazır koddur ve hızlıca öğrenir programlama mantığına uzak kalırsın ki algoritma öğrenmen zordur ama dediğim bu 3 dilde biraz gelişip c# yaparsan farkı anlarsın iyi çalışmalar bu arada bu 3 dilin birbirine üstünlüğü olmadığını hepsinin + - leri vardır önemli olan ihtiyaçları belirleyip en uygunu yazmak

hocam az bir süre de olsa php ile uğraştım. aşırı zorlandığımı söyleyemem. programlama mantığını kavramak için uğraştım ve bunu az da olsa kaptığımı düşünüyorum. şu anda java veya C# arasında kaldım sadece. bunların altından kalkabileceğimi düşünüyorum zamanla.bir tanesini çok iyi geliştirmeyi düşünüyorum. kursa falan gidecek imkanım yok. üniversitemin imkanlarıyla internetin imkanlarıyla kitaplarla falan desteklemeye çalışcam bilgilerimi. bunları da düşünmek gerekiyo. Bilgiler için çok teşekkür ederim. ama kafam karışık yani

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba Hocam,

Hemen sorunuzu yanıtlayayım. C# hakkında bilgi sahibiyim. 1989 yılından beri bir çok programlama dilini kullandım. Son 10 yıldır da Java ile yazıyorum.

Selamlar.

Saygılar abicim :)

Başlangıç için ve ileride kullabilmem açısından Java iyidir diyosun yani.

• Merhaba sorularına karşılık birkaç açıklama ve tavsiyede bulunayım;
    Öncelikle ne yapmak istediğine karar vermelisin ve "temel adımlarla" başlamalısın.Mesela web tabanlımı yoksa masaüstü uygulamaları içinmi yazılım öğreneceksin? Programlamanın hangi alanında ilerlemek istiyorsun? gibi sorular sormalısın kendine.Masaüstü yazılım geliştirme konusunda gerek algoritma mantığını kavraman gerekse yazılım mimarilerine başlaman açısından C programlama dilini tavsiye ederim.Sistem ve sürücü programlama gibi hız ve keskinlik gereken ortamlarda kullanılır ayrıca algoritma mantığının temel taşlarındandır.Başlangıçta çok zor gibi görülebilir mavi ekranlarda kod yazmalar yada anlamsız sözcükler vs. karşılaşabilirsin ama onunda üstesinden gelebilirsin şöyleki; yazılımın temel dilleriyle başlamanın yanısıra karar verdiğin dilinde temelinden başla ,hakkında bilgiler topla geliştirme süreçlerini,sürümlerini ,farklılıklarını,onunla neler yapıldığını araştır birnevi yazılım magazini diyebiliriz bu iyi bir başlangıç olabilir.Sonra yavaş yavaş dilin yapısına girersin yapı temelleride kabaca şöyledir örneğin değişkenler,döngü deyimleri,kontrol ifadeleri, deyim ve ifadelerin işlem blokları ve kuralları,fonksiyonlar(methodlar),fonksiyon türleri ve oluşturma kuralları varsa sınıf yapıları,olaylar(events),algoritma tasarımı ve hafıza kullanımı gibi.

Yani asıl önemli olan sana uygun dili seçip en temelinden başlamandır,hiçbir zaman birşeyleri atlamanı tavsiye etmem,örneğin kullandığın bir if ifadesi türkçede ne anlama gelir gibi önemsiz görünen olaylar aslında sana ileride tecrübe ve o dile olan yatkınlığı kazandıracak şeylerdendir.

Umarım faydalı olmuştur,şimdiden başarılar...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.