Şimdi Ara

Programlama ve Ultrabook

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aranızda visual studio ortamında çalışan, web programlama yapan, Java , C# , C++ ile ilgilenen bu dillerde projeler geliştiren, Android yada IOS programlamaya hevesi olan aynı zamanda da bu işleri için ultrabook kullananlar; ultrabookların genel performanslarının bu işlerinizde size sıkıntı yaratıp yaratmadığını benim ve benim gibi ikilemde kalan arkadaşlar için paylaşırsanız sevinirim.Bilgisayar Mühendisliği son sınıfı yada mezun olan arkadaşlarda deneyimlerini paylaşırsa çok mutlu olurum.

Ayrıca Notebook ve Ultrabook Tavsiyesi sayfasında da aynı isimle bi konumuz var oraya da destek olmanız dileğiyle.

• Arkadaşım var profosyonel programcı 5 ay önce flan casper ultrabook aldı memnun performansıda iyi şarjı 7 saat flan gidiyordu taşımasıda kolay, eksi tarafları notebooklara göre pahalı, piline kendiniz müdale edemiyorsunuz, numerik tuş takımı yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok sağol cihat, performans açısından sıkıntısı olmaması guzel bi haber

i5U işlemcili hd4000entegre ekran kartlı olup yazılımla uğraşan ve sıkıntisı olan yada memnunyeti olan yeni arkadaşlar da fikirlerni paylaşırsa sevinirm
  • ios varsa isin icinde macbook almaktan baska sansin yok.

ayrica ultrabook lar macbooklardan hic de ucuz degil.
  • ios programlama aceleyle hatalı olmuş kusura bkmayın macbook duşunmuyorum
  • up up yardım yardım! yok mu arkadaşlar başka ultrabooklu programcı
  • Bence programci dedigin kasa kullanmalidir

• Bilgisayarları kategorilere ayırmanın anlamı yok. Olabildiğince sessiz ve mutlaka nümerik tuş takımı olan bir makina olsun.
  • Bi soruları ben de aoruyorum. Notebook alayim rahatima bakayim diyorum. Ama upgrade edilememesi ve cok isinmasi buyuk sorun. Burasi gaziantep beyler daha dun 40 dereceydi. Pek gezen biri degilim ama bilg. Ugrastigim icin her yerde lazim olur diye düşünüyorum.
    Ama kasanin sogutma sistemi vs. Ekran klavye mouse yayila yayila kodlama yapma beni masaustune cekiyor

• daha neyi ariyosun bilemedim leptop'un incesi ısınma problemi olmaz notebook'lardan daha az ısınır aleminyum kasaları

• Yazılım kursuna gidiyorum, Bir Ultrabook her türlü işinizi görecektir. Zaten kod yazma çok fazla sistem özelliği isteyen bir olay değil. Ayrıca fazla ısınmamaları uzun şarj süreleri oldukça avantajlı.
  • meselenin ultrabooka özel bir tarafı yok.
    benim göz önüne aldığım kriterler:
    1- her şeyden önce rahat ve mümkünse nümerik tuşları olan bir klavye. bir de enter tuşunun büyük olması tercihim. (küçük enter tuşu olanlarda noktalı virgül tuşu enterın üzerinde ulaşılması güç bir noktada oluyor genelde. e her satırda da kullanıyoruz o karakteri :))
    2- büyük bir ekran. kod yazmak için kesinlikle 15'''in altında olmamalı. eski usül vi ya da notepad++ gibi şeylerle kod yazmayacaksanız tabi. bir ide açıyorsun yanında proje ekranı, öbür tarafta toolbox, beride debug ekranı derken kod yazmak için ufacık yer kalıyor. ekran önemli.
    3- ram. visual studio ve eclipse gibi ideler (özellikle son sürümleri) eklentileriyle falan beraber deli gibi ram yiyebiliyor. ram 4 GB'nin altında olmamalı.

bunları görürsem ultrabook falan dinlemem :) hangisinden vazgeçebilirsin diye sorarsan nümerik tuşlardan belki vazgeçebilirim.

• herkese çok teşekkürler tavsiyeler için;

lenovo yoga 13 (i5U) aldım.
    http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/ideapad/yoga/yoga-13/index.html

kullandıkça görüşlerimi bu amaçla alıcak arkadaşlarım faydalansın diye yoga grubunda paylaşıcam.
    Herkese iyi günler.
  • ekran küçük gelmiyor mu 13" falan pek sarmaz bence.
    şu an kullandığım laptop 17" o bile küçük geliyor ilk fırsatta masaüstü bilgisayara geri döneceğim.
  • Bende macbook pro 15" var. ekran olarak yetmemeye başlamıştı. Ek olarak 27" LED Cinema Display aldım. Birlikte kullanıyorum evde . böyle bir rahatlık olamazdı
  • lenovo yoga daha ilk kullanımımda 3. saatte ekranla ilgili bi sıkıntı oluşması sonucu perte çıktı daha sonra değişime gittiğim vatanda açtığımız yeni lenovo yoganında sd kart girişi bozuk olunca para iadesi aldım. Lenovo yoga kötüdür demiyorum kesinlikle, teknoloji biraz şans meselesi ve şansızım

Ekran boyutu konusunda haklısınız zaten eve bi adet monitörde almayı planlıyordum ekstradan rahat çalışabilmek için, fakat taşınabilen bi makina olması 13,3 inçte 1600*900 çözünürlüğünde genel manada okulda beni rahat ettireceğini düşünüyordum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.