Şimdi Ara

Programlama veya Kodlama İçin İngilizce Bir Gereklilikte YA MATEMATİK ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar programlama ve kodlama konularına başlamak istiyorum, bilgisayarlardan, telefonlardan son teknolojilerden , telefonlarda rom root işlerinden anlarım, sorun çözmeyi severim bu yüzden bu yıl 5-6 aylık dönemde müsait olacağım ve programlama gibi konularda bişeyler öğrenmek istiyorum, ingilizce bi gereklilik peki ya matematik ? ben matematiği lisede eğitim alamadım, o yüzden matematikte diziler, limit vs bilmiyorum ama bazı yerlerde gerekli oldugu yazılmış bende soracak bi yer bulamadım buraya sormak istedim, ben matematik bilmedende programlanama dilleri öğrenip kendimi geliştirebilirmiyim ??

• Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yapmak istediğine bağlı biraz da aslında. Hazır kütüphaneleri kullanarak elle tutulur çalışmalar ortaya çıkarabilirsin. Bu durumda bile temel mantık, diziler, ayrık matematik hakkında ucundan bilmen işine yarayacaktır.

Ama çok daha farklı şeyler yapmak istiyorum, örneğin kendi scientific computing kütüphanemi yazayım, yapay zekayla uğraşayım filan dersen ciddi calculus bilgisine ihtiyacın var. Örneğin Boğaziçi'nden Ethem hocanın yazdığı şöyle bir kitap var; machine learning gibi bilgisayar biliminin sınırları içerisinde olan bir konu üzerisine yazılmasına rağmen içinde tek satır kod yok, kitabın her sayfasında ayrı bir integral çözüyor Ethem hoca.

Sonuç olarak, ileride akademiye girmek istiyorum, büyük şirketlerin ar&ge departmanlarında çalışmak istiyorum dersen evet matematiğe çok ihtiyacın var. Aksi takdirde yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onepl -- 10 Şubat 2016; 0:21:52 >

• onepl O kullanıcısına yanıt
    hocam cevabın icin cok tesekkur ederim. ben farklı bi meslekten devam edeceğim ama bu konuyu da bırakmak istemem fakat öyle akademisyenlik gibi veya dediginiz gibi yüksek matematik bilgisi gerektirecek konulara kadar cikabilecegimi düşünmüyorum çünkü herhangi bi eğitim almadim , 1 ay sonra başlayacağım 6 tamamen boşum bu dönemde kavrarsam üniversitedede kendimi geliştirmeye devam edeceğim. sizce bu şartlarda biri için gerekli mıdır ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başla bir şekilde zaten kervan yolda düzülür, lisede alınan matematik eğitimi çoğu zaman yeterli zaten. Üniversitede ders alabilirsin. Bizim okul bilişsel psikoloji üzerine çalışan bir psikoloji bölümüne sahipti mesela, o alanla bilgisayar bilimlerinin baya dirsek teması olduğu için psikoloji bölümünden programlama dersi alan birkaç arkadaş vardı.

Bana kalırsa programlama herkesin en azından fikir sahibi olması gereken bir disiplin; zaten dünyada da genel kanı o yönde. Örneğin Amerikalı çocuklar matematik, fizikten sınava girdikleri gibi isterlerse bilgisayar üzerine de sınavlara girebiliyorlar, hatta üniversitelere başvurunca buna göre kabul alabiliyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.