Şimdi Ara

Programlamaya Java ile başlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Programlamaya başlamak istiyorum java ile başlamak doğru olur mu?

• Ben C ile başladım, aslında ondan önce Visual Basic ile başladım fakat gerçek programcı dili sayılmadığı için onu dahil etmiyorum. Java ile başlamak fena olmaz. Çok yaygın kullanılan programları hep Java ile geliştirdi, örneğin Google 'ın web endeksleme ve arama motorunu örnek alarak yapılan Lucene ve Nutch, büyük veri alanındaki en önemli uygulama Hadoop , veri çekme konusunda en iyi framework'lerden Selenium Java ile geliştirildi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: revivo72

Ben C ile başladım, aslında ondan önce Visual Basic ile başladım fakat gerçek programcı dili sayılmadığı için onu dahil etmiyorum. Java ile başlamak fena olmaz. Çok yaygın kullanılan programları hep Java ile geliştirdi, örneğin Google 'ın web endeksleme ve arama motorunu örnek alarak yapılan Lucene ve Nutch, büyük veri alanındaki en önemli uygulama Hadoop , veri çekme konusunda en iyi framework'lerden Selenium Java ile geliştirildi.

Türkçe kaynak öneriniz var mı hocam
  • Java'yı HeadFirst Java kitabından öğrendiğim için onun dışında İngilizce kitap dahi öneremem, cunku okumadığım birşeyi önermiş olurdum.

İllaki bir kitap önermem gerekirse Önder Teker'in Derinlemesine Java kitabını (http://www.kitapyurdu.com/kitap/derinlemesine-java/241214.html) önerirdim cunku Godoro yayıncılık çok reklam yapmak ve kitap satmaktan cok içeriğe dikkat eden bir kitabevi.

• Dostum önce java dan başlamak çok zor olacaktır ve asıl önemli olan mantığı kavrama olayında da sıkıntı çekip programlamadan soğumanız ihtimal. Phyton ile başlamanı öneririm, syntax ı kolay ve yeni başlayanlar için döngüleri algoritmayı vs kavramak için en basit dildir. Java nın syntaxını görünce anlarsınız zaten neden yeni başlayanlara phyton önerildiğini.
  • Bende şuan da javaya çalışıyorum. Kodlab yayın evinden kitabını aldım fakat hiçbir bilgin olmadan bu kitaba bakınca anlamak zor oluyor. İnternetten de derslerini izlemeni tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: revivo72

Java'yı HeadFirst Java kitabından öğrendiğim için onun dışında İngilizce kitap dahi öneremem, cunku okumadığım birşeyi önermiş olurdum.

İllaki bir kitap önermem gerekirse Önder Teker'in Derinlemesine Java kitabını (http://www.kitapyurdu.com/kitap/derinlemesine-java/241214.html) önerirdim cunku Godoro yayıncılık çok reklam yapmak ve kitap satmaktan cok içeriğe dikkat eden bir kitabevi.

Kitaptan ziyade video anlatım daha iyi oluyor video öneriniz var mı? bir de programlamaya ilk java'dan başlamak doğru bir tercih olur mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    fpga ya başlamak
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Video sadece video olduğu için iyi olamaz. Bahsettiğim HeadFirst kitabında birçok çizim ve resim var. Yani video ile kitap arası birşey. Video bence kitapta anlatılamayacak şeyler anlatıldığı zaman güzel örneğin Eclipse'e yeni java SDK nasıl kurulur, bir projeye yeni bir paket nasıl eklenir gibi fakat onlar youtube ta kısa video olarak zaten var.

Java birçok durumda kullanılması gereken bir dil o yüzden programcılığa Javadan başlamasan da ilerde öğrenmenin gerekebileceği bir dil o yüzden baştan öğrenmek mantıklı.Ben hiç Java kullanmayacağım PHP, Python vs ile her işleri yürüteceğim diyorsan o ayrı : )

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.