Şimdi Ara

Proje Tasarım Ofisim İçin Sistem Tavsiye 6000 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle şu an kullandığım bilgisayarı forumdaki arkadaşların önerileri ile toplamıştım ve şu anda çok memnun olduğumu belirtmek isterim. Yaklaşık 4 sene oldu ve sistem hala çok uyumlu çalışıyor. Sizlerin tecrübesi ve deneyimlerine dayanarak bir bilgisayar için daha yardım talebinde bulunuyorum.

Yeni kurduğum işim için proje tasarımı yapacağım, autocad, revit, 3dmax tarzı programları rahatlıkla çalıştıracak, oyun odaklı olmayan, 6000 TL bütçelik bir sistem arıyorum.
    Oyun oynamayacağım için ekran kartının mükemmel olmasına gerek yok sanırım.
    Günlük yaklaşık 10 saatimi bilgisayar başında geçireceğim için kaliteli ve büyük ebatlı bir monitöre ihtiyacım var.
    program arayüzlerinde takılma yapmayacak stabil çalışacak ve özellikle içerisinde ssd bulunan bir sistem için önerilerinizi rica ederim.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler,

• r7 1700 işlemci

x370 prime anakart

corsair vengeance lpx 16gb ram

monitör olarak lg 29um68p ultrawide ips

buraya kadar olan kısım 3800 4000tl civarı tutuyor.

kasa psu depolama gibi ürünler satın almanız için gerekli bütçe boşluğu mevcut. zaten önerdiğim işlemci iş görür bir soğutucu ile gelmekte. modelleri akakçe.com üzerinden aratıp satın alabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brokengineer kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ilginize.

r7 işlemciyi çok bilmiyorum ama intel i7 ile kıyaslarsak farkı nedir acaba. birde ekran kartı olarak ne önerisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gur_Cell

Teşekkür ederim ilginize.

r7 işlemciyi çok bilmiyorum ama intel i7 ile kıyaslarsak farkı nedir acaba. birde ekran kartı olarak ne önerisiniz.

16 çekirdekli ryzen modeli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gur_Cell kullanıcısına yanıt
    i7 işlemci 4cekirdek 8 izlek, r7 işlemci 8 çekirdek 16 izlekten oluşur. render gibi işlemlerde 2 kata yakın daha hızlıdır. oyunlarda ise aralarında yüzde 15fark okur olmaz. Ekran kartı olarak geriye kalan bütçeyle ikinci el gtx 1080 tarzı bir model kovalayabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.