Şimdi Ara

Project Night Fury - Sıvı soğutmalı Corsair 750D -

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
7
Favori
10.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yeni sistemim ve sıvı soğutma projem için adımların detaylıca yer aldığı bir konu açmak ve paylaşımda bulunmak istedim. Yaptığım adımların belli aralıklarla güncellenerek paylaşılacağı bir konu olacak. Ülkemizde henüz satışa sunulmayan Corsair Obsidian serisinin son üyesi 450D'ye kurulacak olan ve siyah rengin baskın olacağı projemin adı; Night Fury. Bazı noktalarda beyaz renkle hareket ve canlılık kazandırmak dışında tasarıma siyah rengin hakim olacağını söyleyebiliriz. Şeffaf hortumlar, beyaz led şerit, beyaz led fanlar ile birlikte sade ama şık bir görünüm elde etmeyi umuyorum. Kasada yer alacak bütün kablolar (pompa hariç) siyah sleeveli olacak. Psu kabloları için Corsair Gen 2 Siyah Sleeve seti kullanacağım.

Daha önceki sistemimde tercihim ve favorim olan Alphacool radyatörler bu defa tahtını birkaç hafta önce çıkan Hardware Labs Black Ice Nemesis serisine bıraktı. Performansının yanı sıra, estetik yönden de çok başarılı bir seri üretmişler. Üretim ve malzeme kalitesi yönünden harika bir iş ortaya çıkmış, ömür boyu garantisi de cabası. Üst radyatör bölmesinde Nemesis GTS 240 (alan sıkıntısı yaşamazsam 360'a çevireceğim) ve ön bölmede ise Nemesis GTX 240 kullanacağım. Rezervuar olarak daha temiz ve boş alanın fazla olduğu görünümü elde etmek için Monsoon yeni seri Dual Bay rezervuarını kullanacağım. Eğer istediğim görünümü elde edemezsem Aquacomputer Aqualis 450ML rezervuarı tercih edeceğim.

Projenin Son Hali

Eksik parçaların da temini ile birlikte kurulum başlayacak

...: Sistem Bileşenleri :...
    Kasa: Corsair 450D - teslim edildi -......... 750D ile değişti
    Anakart: Asus Rampage IV Black Edition - teslim edildi -
    İşlemci: Intel i7 4930K - teslim edildi -
    Ekran Kartı: Evga GTX 780 Ti Classified K|NGP|N Edition x2 SLI - siparişi verildi, bekleniyor -
    Fan: Corsair SP 120 Quiet Edition & AF120 Quiet Edition White Led - teslim edildi -
    Ram: Corsair Dominator Platinum 2400Mhz 8x4 32GB - hazır -
    Ssd: Samsung 840 Pro Ssd 256GB x3 - hazır -
    Güç Kaynağı: Corsair AX1200i - siparişi verildi, bekleniyor -
    Ses Kartı: Creative Sound Blaster ZxR - hazır -

...: Sıvı Soğutma Parçaları :...
    Radyatörler: Hardware Labs Nemesis GTS 240 ve GTX 240 - teslim edildi -...... Nemesis Gtx 360 ve Nemesis Gtx 240 ile değişti...
    Rezervuar: Monsoon Series Two Premium D5/MCP655 Dual Bay Res - teslim edildi -
    Pompa: Swiftech MCP655, kabloları sleevelenecek - teslim edildi -
    Rakor: Siyah renk Monsoon Free Center Compression - teslim edildi -
    Hortum: Şeffaf renk PrimoChill PrimoFlex Advanced LRT - teslim edildi -
    Cpu bloğu: Koolance 380I - teslim edildi -
    Gpu bloğu: Evga Classified 780 ti Hydro Copper - siparişi verildi, bekleniyor -
    Vana: Bitspower G1/4" Mini Valve - Carbon Black - siparişi verildi, bekleniyor -

Project Night Fury - Sıvı soğutmalı Corsair 750D -  Project Night Fury - Sıvı soğutmalı Corsair 750D -

Parçalara yakından bakalım...

Project Night Fury - Sıvı soğutmalı Corsair 750D -  Project Night Fury - Sıvı soğutmalı Corsair 750D -

Şimdilik bu kadar.. Adımlar atıldıkça güncellemeler gelmeye devam edecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nessarien -- 6 Eylül 2014; 22:03:39 >

• ...: Güncellemeler :...

* 23 Mayıs *

- Eksik rakor ve hortum siparişleri verildi.
    - Ekran kartı değişikliği yapıldı.
    - 2. ekran kartı için blok siparişi verildi.
    - Corsair Ax860i yeterli olmayacağı için Ax1200i siparişi verildi.

* 25 Mayıs *

- Eksik siparişlerin bir kısmı teslim edildi.
    - Temizleme loopu kuruldu ve radyatörlerin saf su + beyaz sirke karışımıyla temizliğine başlandı.

* 27 Mayıs *

- Akrilik boru siparişleri verildi. E22 12/10 & EK 12mm akrilik borular ile beraber Bitspower akrilik rakorlar kullanılacak.
    - 1 Evga Gtx 780 ti Classified K|NGP|N Edition teslimatı yapıldı, diğerleri yolda.

* 29 Mayıs *

- Kalan Evga Gtx 780 ti Classified K|NGP|N Editionların teslimatı yapıldı.

* 31 Mayıs *

- Corsair AX1200i teslimatı yapıldı.
    - 4 adet Corsair White Led Quiet Edition AF140 & AF120 teslimatı yapıldı.

* 10 Haziran *

- Monsoon Dual Bay rezervuar kullanmaktan vazgeçildi.
    - Bitspower Water Tank Z-Multi 150 rezervuar
    - Bitspower D5 Mod Top V2 - Acetal
    - Bitspower D5 Pump Mod Kit - Matte Black
    - Bitspower Deluxe Siyah Sleeve kiti
    - EK Classified 780 ti Sıvı Soğutma Bloğu

sipariş edildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nessarien -- 14 Haziran 2014; 18:42:28 >

• Şuraya kıvrılalım Siyahın asilliğini sonuna kadar barındıracak bir tasarım ayrıca 780 TI'ların birisi fazla galiba gazete kağıdına sar yolla
  • Bakalim nasil olacak, parcalar super zaten birlesince koty olma olasiligi yok resmen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun.
    Siz guncelledikce, biz takipte olacağız.
    Ortaya çok güzel birşey çıkacağı kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi er36po -- 14 Mayıs 2014; 8:56:32 >
  • Maşallah, nazar değmesin.....

• Çok güzel bir çalışma olacağını düşünüyorum kolay gelsin.

• Şuraya bos yere gecelim :)
    Genelde görsel bakımdan uyumlu sistemler yapıyorsunuz :)

• araya kaynayıp yerimizi alalım..
    takipteyim..
    güle güle kullan dostum..
  • Teşekkürler herkese.

Anakart bugün teslim edildi ama yaşadığımız acı olay sonrası insanların halini, kaybolan yaşamları, bir donanıma verdiğimiz tutarı evine aylık olarak getirmek için yaşamını riske atan insanları ve onların hikayesini gördükçe tadı tuzu kalmıyor insanın. Paketin yüzüne bakıp açmak bile istemedim öylece koydum kenara. Yurt dışı seyahatinden sonra bakacağım.
  • Takip hayırlı olsun.
  • Çok güzel olacak gibi.
  • Yeni bir yıldız doğuyor.Gelişmeleri sabırsızlıkla bekliyoruz hocam
  • Harika duruyor hayirli olsun

Ekran kartlarim evga gel bi sarilalim la

Sogutmam custom seni gorunce kactim

• Nessarien kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun ben de yapıyorum zaten biliyorsun tel den başını ağrıtmam artık buradan bakayım nasıl yaptığına ona göre bende yaparım

• Bugün itibariyle biraz güncelleme yapmak istedim.

Öncelikle hali hazırda Rampage IV Gene kullanmama rağmen neden Black Edition seçtiğimi özel bir nedeni var mı diye pm ile soran birkaç arkadaşa genel bir cevap vereyim. İlk başta SLI sebebiyle ve ses kartı da kullandığım için yeterli slot olmamasından ötürü geçmeyi düşünüyordum lakin daha sonra estetik kaygılarda işin içine girdi ve bu yönde karar verdim. Zira Gene 350D'de çok şık durmasına rağmen 450D'de bebek gibi kalıyor. Son birkaç ay içerisinde önce Rampage IV Extreme satıp Gene kullanmaya başlamak sonra da Gene'i satıp Black Edition almak biraz tuhaf bir iş oldu ama yapacak bir şey yok

Bu resmi de temsili olarak ekleyeyim ki dediğim net şekilde anlaşılsın.

Gelelim atılacak adımlara.

Su filtresi, su altı pompası ve bunlara uygun rakor siparişini verdim. Bunların kullanım amacı sadece radyatörleri temizlemek olacak. Peki neden klasik çalkala boşalt ve sirkeli su yöntemi yerine daha masraflı bir şeye ihtiyaç duyduğuma gelince..

Her ne kadar dikkatli şekilde radyatörleri defalarca temizlesek de dışarı atamadığımız çok ufak partiküller radyatör içerisinde kalır ve sistem içerisinde dolaşmaya başlar; bu zaman içerisinde uzun süreli kullanımlarda sıkıntı yaratabilir. Bu işlemi daha sağlıklı ve sorunsuz şekilde yapmak için su filtresi ile temizlik amaçlı bir loop kurulmasına ihtiyaç duyulur.

Bu iş için gerekli olan malzemelerimize yakından bakalım.. 1 adet kaliteli su filtresi, 1 adet saatte 1500 litre su pompalama kapasitesine sahip su altı pompası ve uygun rakorlar.

Nasıl yapılacağına gelince.. Bunun için kasa dışında temizleme amaçlı bir loop kurulur. Su altı pompası uygun ölçekte bir kovanın içerisine yerleştirilip üstünü kapatacak şekilde su ile doldurulur.

Loop akışı ve kurulumu Pompa -> Radyatör -> Filtre -> Pompa/Kova düzeninde hazırlanır ve birkaç saat boyunca çalışır vaziyette bırakılır. Su olarak saf su kullanılır. Birkaç saat sonra radyatör kova ve hortumlardaki su boşaltılarak yenisiyle değiştirilir. Bu kez içerisine beyaz sirke* de eklenir ve tekrardan çalışır vaziyette bırakılır. Bu işlemin sonunda radyatörlerimiz artık tamamen temizlenmiş olur

* Bilgi => Beyaz sirke elma sirkesi değildir buna dikkat edelim.. Elma sirkesi az miktarda da olsa şeker ihtiva ettiğinden ileride sıvı soğutma parçalarında bir takım sıkıntıların baş göstermesine sebebiyet verebilir. Beyaz sirke mısırdan yapılan bir sirke türüdür. Ülkemizde büyük süpermarketlerde Heinz markası tarafından satılmaktadır, bulması biraz zordur.

Bu, WestCoastMods tarafından düşünülmüş ve uygulamaya alınmış bir temizleme sistemi olduğu için kendisinin videosunu da paylaşmak istiyorum. Hepsini izlemek istemeyenler dakikayı 6:30'a getirip radyatörden ne kadar pislik çıktığına bakabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nessarien

Filtre ve pompayı Nereden temin ettiniz ve maliyetini ogrenebilir miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seffa -- 19 Mayıs 2014; 20:05:33 >
  • seffa S kullanıcısına yanıt
    Muadilleri Türkiye'de de satılıyor sanırım lakin ben yurt dışından aldım. Amazon/Ebay üzerinden de sipariş verebilirsiniz. İki ürünün toplamı 60-70 dolar aralığında.
  • Nessarien kullanıcısına yanıt
    Uygun rakorlari nasil ayarladiniz sanayiden sanirim?

• seffa S kullanıcısına yanıt
    Hayır Filtre ile gelen hortum 1/4″ ID - 3/8″ OD olduğu için buna uygun rakor sipariş ettim frozencpu'dan.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.