Şimdi Ara

Projeksiyon montaj mesafesi ve perde ölçüsü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
2
Favori
29.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kaba taslak benim sistem bu şekilde, ama tam bitmedi. Gayet mennunum ben cihazdan fakat cam tozlu perdeye ihtiyacım var nereden temin edebilirim.
    Bezi olsa yeterli birde şuan kullanmakta olduğum vitrin satılıktır izmir de ihtiyacı olan varsa görüşelim.
    Forumda bana yardımcı olan Artemes, El Guapo ve Ahmettunc2323, Princess of kings isimli arkadaşlara teşşekkürümü unutmak istemiyorum. Sağolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halitkurdular -- 17 Şubat 2014; 3:54:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: halitkurdular

Arkadaşlar kaba taslak benim sistem bu şekilde, ama tam bitmedi. Gayet mennunum ben cihazdan fakat cam tozlu perdeye ihtiyacım var nereden temin edebilirim.
    Bezi olsa yeterli birde şuan kullanmakta olduğum vitrin satılıktır izmir de ihtiyacı olan varsa görüşelim.
    Forumda bana yardımcı olan Artemes, El Guapo ve Ahmettunc2323, Princess of kings isimli arkadaşlara teşşekkürümü unutmak istemiyorum. Sağolun.

Güle güle kullanın sisteminizi. Görüntüler o kadar gerçekçi ki bir de yakışıklı fırlamış ekrandan :)

Şu resimlerde gördüğüm kadarı ile cam tozlu perdeye ihtiyacınız yok. Normal mat beyaz bir perde ya da gri perde işiniz çok rahat görecektir. Cam tozlu perdede, ışık kırılması, parlama, cam tozlarının dökülmesi gibi sorunlar oluşabiliyor. Ansilümeni düşük cihazlar için belki önceleri gerekli olabilirmiş ama bu görüntüler ihtiyacınız olmadığını gösteriyor.

• arkadaşlar merhaba önerilerinizi bekliyorum f/p ürünü aradığım şartlarda varmı öneriniz

Arkadaşlar merhaba; lg pa70g ye siyah çerçeveli 180*180 ölçüsünde duvara asacam storlu dalgalanma yapmiyacak perde önerirmisiniz max 100-150 TL civari karanlik sorunum yok özel perde yaptirdim istediğim an salon karanlık oluyor bu cam tozlu falan perdeler var bu cihaza şöyle renklerin canli kayip olmamasini sagliyacak bilen arkadaşlardan öneri bekliyorum su an beyaz duvarda izlemekteyim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

arkadaşlar merhaba önerilerinizi bekliyorum f/p ürünü aradığım şartlarda varmı öneriniz

Arkadaşlar merhaba; lg pa70g ye siyah çerçeveli 180*180 ölçüsünde duvara asacam storlu dalgalanma yapmiyacak perde önerirmisiniz max 100-150 TL civari karanlik sorunum yok özel perde yaptirdim istediğim an salon karanlık oluyor bu cam tozlu falan perdeler var bu cihaza şöyle renklerin canli kayip olmamasini sagliyacak bilen arkadaşlardan öneri bekliyorum su an beyaz duvarda izlemekteyim...

Merhaba yuxeses,

Elinizdeki projeksiyon için cam tozlu perdeye ihtiyacınız yok, bir üstteki mesajımda da diğer arkadaşa bahsettim nedenlerini.

Benim elimde 180x180 sıfır Everest perde var hiç kullanılmamış, kutusunda duruyor. Daha büyük ebatlı aldığım için kullanmadım. 75 TL ye almıştım, 60 TL ye satabilirim isterseniz. Perdenin arkası siyah, kenarlarında siyah şeritler var ve mat beyaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artemes -- 17 Şubat 2014; 11:59:58 >

• halitkurdular kullanıcısına yanıt
    yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

perde konusunda da şunu diyebilirim

internette bir araştırma yaptım cam tozlu perdelerde ışıkta %10-30 , renklerdeki canlılığın bayağı bayağı arttığı, normal bir perde ile arasında bayağı bir fark olduğu ve kontras derinliğinin belirgin bir şekilde arttığı yazmakta kullanan kişilerde cam tozlarının zamanla biraz dökülme yaptığını fakat bunun görüntüde hiç bir sıkıntı yaratmadığını yazmışlardı sonuçta adamlar üretiyor ve hala satılıyor sıkıntı olsaydı satmazlardı birde 3d görüntülerde derinlik ve dışarı çıkma efektinin daha güzel olduğunu söylüyorlar

hepsaburada da xblack marka cam tozlu perde satılıyor ve kalınlık olarak potluk yapmayan cam tozları dökülmeyen bir markaymış bence xblack markayı düşün derim

benim bütçem biraz iyi olunca 240x200 boyutunda olanını alıcam sanırım 4-5 aya anca bütçeyi doğrulturum :)

benden önce alırsan resimlerini ve yorumlarını esirgemessen sevinirim

• Bende yuzde 30 fark edeceginden eminim ve perdeyi dusunuyorum, isik siddetini gerekirse cihazdan dusururum. Bana en cokta cam tozlu bez lazim. Yoksa vitrinin icine gore olcude storlu bulamam. 210 x 135 benim vitrinin ic olcusu, 16/10 mod direk oturuyor icine. ileride degistirip daha farkli bisi dusunuyorum bu vitrin beles geldi buna gore uydurdum simdilik. Bezi bulabilecezmi acaba ahmet bilgin varmi pahalimi acaba :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halitkurdular kullanıcısına yanıt
    bezi bulabileceğini sanmıyorum ben senin yerinde olsam 200x200 olanını alıp kullanmak olur. nasıl yaparsın senin vitrin 210 zaten oturur . boyuda ne kadar çekersen o kadar gelir zaten 200 cm kadar kurtarıyor istediğin kadar aşşağı çekersin

bu arada benim bir projem var 1 - 2 haftaya buradan paylaşırım. cam tozu buldum bir yerden bir kağıdın üstünü kaplayacam sonra duvarda deniyecem olumlu olursa duvarı kaplarım resimleri paylaşırım umarım olumlu olur:D
  • selamlar..
    2-3 gün önce projeksiyon perdesi aldım.
    fakat montaj aparatları mevcut değildi.
    montaj için çengelli vida yeterli mi?
    birde vidaları tavana mı montalasak yoksa duvaramı montalasak daha sağlıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkçlk

selamlar..
    2-3 gün önce projeksiyon perdesi aldım.
    fakat montaj aparatları mevcut değildi.
    montaj için çengelli vida yeterli mi?
    birde vidaları tavana mı montalasak yoksa duvaramı montalasak daha sağlıklı.

gerdir gerdirebildiğin kadarda nasıl olursa olsun.
  • El Guapo kullanıcısına yanıt
    Ikısı ıcınde apartlara ıhtıyacın olucak saglam olsunda yerı onemlı degıl kı zaten kabınde yokumu asma yerlerı ıcın bıseyler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar Pro x10 dan genel olarak mennunum fakat ses cikisi % 40 kadar zayif cikiyor tek sikayetim bu. Bunu nasil asacaz onu bilmiyorum

• acaba brandacilarda istediğimiz ölçüde renkte perde kestirsek randıman alabilir miyiz?

• Arkadaşlar merhaba;

Epson tw5200 ün tavana yerleşimi ile ilgili bir sorum olacak;

perde genişliği 2.40 m

epson throw distance calculator sonuç olarak max. ve min. olarak 2 farklı atış mesafesi veriyor.

yani;
    min. olarak 2.95 m. den atışla, zoom açık 2.4m ekran genişliği elde ediliyor.
    max. olarak 3.54 m. den atışla, zoom kapalı 2.4m ekran genişliği elde ediliyor.

Benim merak ettiğim ise, zoom un tam açık ile tam kapalı olması arasındaki görüntü farkı ne kadar olur acaba ?
    özellikle de, parlaklık açısından soruyorum çünkü, alet 2000 lümen.

Aslında mantığım şunu söylüyor: zoom kapalı olduğunda görüntü parlaklığı ve çözünürlük max. olur.

Yanılıyor muyum?
  • allaturcha A kullanıcısına yanıt
    @allaturcha, zoom kapalı ve tam açık arasında parlaklık açısından fark vardır. Zoom açtığında parlaklık artışı olur. Mesafe yakınlaştığından dolayı. Fakat zoom u tam açtığında lensin görüntü de distorsation yani deformasyona neden olur. Bu distorsion 240 cm lik perde de ancak yatay paralel çizgiler den oluşan ekranda tespit edebilirsin. Video sinyallerinde bunu çıplak gözle tespit etmen oldukça zor. Bu nedenle distorsion a takılmana gerek yok.
    Zoom un çözünürlük açısından görüntüye etkisi yoktur ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: max-well

@allaturcha, zoom kapalı ve tam açık arasında parlaklık açısından fark vardır. Zoom açtığında parlaklık artışı olur. Mesafe yakınlaştığından dolayı. Fakat zoom u tam açtığında lensin görüntü de distorsation yani deformasyona neden olur. Bu distorsion 240 cm lik perde de ancak yatay paralel çizgiler den oluşan ekranda tespit edebilirsin. Video sinyallerinde bunu çıplak gözle tespit etmen oldukça zor. Bu nedenle distorsion a takılmana gerek yok.
    Zoom un çözünürlük açısından görüntüye etkisi yoktur ....

Sayın max-well, yantınız için çok teşekkür ediyorum.

Bu durumda, projektörü perdeye en yakın olacak şekilde (zoom tam açık) monte etmek iyi olacak galiba?

yada zoom tam ortada ? bilemedim.

Birde şunu merak ediyorum, görüntünün alt kenarı yere yaklaştıkça görüntüde bozulmalar olurmu acaba? ışık çok açıyla perdeye yansıyacağından dolayı. hatta parlaklık bile azalır gibi geliyor bana. yani ışık perdeye ne kadar dik düşebilirse, o denli parlak olur gibi geliyor ama siz daha iyi bilirsiniz ?

gerçi önemli olan şudur heralde: ayna gibi düşünürsek, ışık yansıdıktan sonra izleyici gözüne ulaşıyorsa,en iyisi galiba.

peki, ideal bir izleme için ekran alt kenarı yerden en fazla nekadar yukarıda olabilir ?

• allaturcha A kullanıcısına yanıt
    @allaturcha, verdiğin ayna örneği ile sorunun cevabını vermişsin. Perdenin yerden yüksekliği konusunda perdenin orta noktası, göz hizasına mümkün olduğunca yakın olması seyir keyfini artırır.
  • sony dx120 almayı düşünüyorum..fiyatından dolayı..hb bin tl..ama hiçbiyerde resmini bulamadım..aranızda bu aleti kullanan varsa bir iki resim eklese büyük sevap işler.. kullanım amacım maç dizi seyretmek..hd yayını destekler mi..duvarda nasıl gösterir..yardım lütfen..daha iyi aliim desem onunda iyisi var..fiyatı uygun ama kendi nasıl..
  • Arkadaşlar bu mesafe olayını nasıl heaplıyoruz.tavana monte ettircem bazı arkadaşlar 3metre mesafeye yap dedi montajı.perdede 3/2 Gümüş perde.Doğal mesafe cihaz.

• Vala arkadaslar perde fiyatlari malum markaya gore degisken oldugundan pahalilikta alip basini gidiyor tabikide en iyisi orjinal perde alip iyi bir marka olmak sarti ile ama gucu parasal yetinemeyen arkadaslarimiz icin ideal bir alternatif onerebilirim ucuz yollu stor perde alip olayi bir nevi halledebilirsiniz ben sahsen oyle yaptim 😆😆😆😆 200×180 aldim 69 tl 😂😂montajida yatim mat beyaz arti o ebatlardada koyu siyah renk gecirmeyen kumasida arkasina uygun bir sekilde sabitledim vala nediyelim cam toz perdeyi aratmadi gibi bir sey oldu gunduz bariz anlamda farkini gormus oldum goruntu oldukca gun isigindan dahil iyi gozuktu seyredilen filmde .

•  Projeksiyon montaj mesafesi ve perde ölçüsü
     Projeksiyon montaj mesafesi ve perde ölçüsü

Arkadaşlar,Epson tw5300 model cihazı perdeye ortalamadan astım açılı bir şekilde. Fakat ne yaptıysam görüntüyü ayarlayamadım, kafayı yememek elde değil, keystone yapıyorum görüntü küçülüyor, ya bir kenarı aşağıda ya diğer kenarı. Şimdi yerini değiştirmeye karar verdim. Resimlerdeki ayarlara göre 3,17-3,82 arasına asmam gerekiyor ise, çizimdeki sarı alana ( alternatif yerleşim.) assam Görüntü ayarında sıkıntı olur mu.Bu arada aparat 25 cm yüksekliğinde cihazın altından ve her yöne hareket edebiliyor.Perde Görüntü alanı 257x145. Allahını seven yardım etsin :-)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.