Şimdi Ara

Projem için Sata-Sata dönüştürücü adaptör önerisi gerekli..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlık belki pek açıklayıcı olmamış olabilir anlatmaya çalıştığım,bana lazım olan ürün hakkında ama vericeğim link te ürün görselleri kısmından bakarsanız ne demek istediğimi kesinlikle daha iyi anlarsınız gibi geliyo.. aslında niyet bir kasa yapmak ve kasanın ön tarafına harddisk takıp çıkarmayı kolaylaştırıcak bir aparat takmak. aparat yuvası sürgülü olucak kasanın içini hiç açmadan direk harddiski kızaktan sürücem takıcam ve içim bitince çıkarıcam aklımdaki şeyi resim olarak hazılayıp buraya koymadım ama linki incelerseniz sizlerde birer fikir sahibi olursunuz.. sizden gelicek olan önerileride beklerim,bu şekilde kasanın içini açmadan kasanın önünden disk sürgülüyebileceğim adaptör veya farklı bir metotdu uyguluyabilirim..

http://www.hepsiburada.com/Liste/akasa-nstor-notebook-sata-optik-surucu-yuvasina-uyumlu-25-sata-hdd-kutusu-ak-oa2ssa-bk/ProductDetails.aspx?productId=bd131138&categoryId=813

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarthCroaton -- 5 Ekim 2011; 1:06:11 >

• ne mantıkla böyle birşey yapmak istediğini anlamış değilim o yüzden alternatif iki seçenek sunucam taşınabilir hdd kullan kasaya bağlamayı dert etme istediğin herhangibir bilgisayarada rahatlıkla bağlayabilirsin

farklı hddleri bağlayacaksan gene bilgisayara monte etmeye gerek yok ide ve sata sürücüleri bağlayabileceğin usb kablolar var ve tek bir kablo üzerine ide ve sata olararak takılabilen herşeyi takabilirsin buna 2,5 inçh ide hddler dahil
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkov_19

ne mantıkla böyle birşey yapmak istediğini anlamış değilim o yüzden alternatif iki seçenek sunucam taşınabilir hdd kullan kasaya bağlamayı dert etme istediğin herhangibir bilgisayarada rahatlıkla bağlayabilirsin

farklı hddleri bağlayacaksan gene bilgisayara monte etmeye gerek yok ide ve sata sürücüleri bağlayabileceğin usb kablolar var ve tek bir kablo üzerine ide ve sata olararak takılabilen herşeyi takabilirsin buna 2,5 inçh ide hddler dahil

usb veriyolunun hızı ciddi manada düşük ama.belki de onun için düşünmüştür arkadaş.ama dediğin gibi hdd yi çıkarıp başka bir bilgisayardan veri alışverişi yapmak mümkün değil sonuçta kasanın içini açan insan sayısı nedir türkiyede

• http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/dark-knight-600w-hotswap-disk-yuvali-ve-usb-3-0-destekli-oyuncu-kasasi.html

Şu link te hotswap diye bir yenilik var,yapmak istediğim aşağı yukarı bunun ile aynı hatta yapmak istediğim şey için gerekli aparatı aldım ama resim olarak şuan evde olmadığımdan görüntüsünü paylaşamıycam sizlerle,akşam üstü paylaşırım.. hepsinden öte mantık sınırlarınızı çok zorlamadan öneride bulunmanızı isterdim ama zorlamışsınız galiba mantığınızı önerileriniz gayet iyimiş :D

Amaç tamamen görsellik katmak ve yapıcağım şey hotswap gibi olmıycak çünkü kasa plexiden olucak..

Çok merak ettim şimdi acaba bu kasalarının içini açmayan insanların hepsinden harici harddisk mi var ? yani ben blue-ray arşivi yapıyorum ve benim amacıma yönelik bir kolaylık oluşturucak bu hotswap benim için.. elimde 8 adet 2tb dahili harddisk var bunlara neden birer tane kutu alayım veya harici bir adaptör alıp fazladan yer tutmasını göze alayım.. zaten bir kasa yapıcam bu hotswap özelliğini göze hitap edicek bir şekilde kasama uygulamak istedim o yüzden de farklı görüşlere sahip sizlerden bilgi alayım dedim :D neyse aldığım ürünün resmini atarım sonra..

• inan bana mantık sınırlarımı çok zorlasaydım tam istediğin şeyi nasıl yapacağını yazardil ilk anda aklıma geleni yazdım bu 1

blue-ray değil blu-ray bu 2

inan bana senin açtığın kasa kadar benim açmadığım kasa vardır buna rağmen bu saçmalıkla taşınabilir hddyi değişmem bu 3

senin istediğin şeye benzer bir sistem şuan kullandığım kasada 3 farklı şekliyle olmasına rağmen en son nezaman çıkartıp taktığımı bile hatırlamıyorum bu 4

ve egonu tatmin etmek için buraya girip yardım istiyormuş gibi yapıp yorum yapanlara aşşağılayıcı sözler kullanıp siz bişi bilmiyorsunuz ben zaten yaptım edasındaysan forumlarda hiç uğraşma sen blue-ray (blu-ray) arşivi yapmaya devam et buda 5
  •  Projem için Sata-Sata dönüştürücü adaptör önerisi gerekli..

Bahsettiğim modifiyeyi bunun ile sağlıycam..
  • Ben Blue-ray arşivi yapmaya devam edicem :D sende mantık sınırları zorlamaya devam et :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sen beni düşnme keyfine bak :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarthCroaton

güzel düşünce... uygulama olarakta bozuk cd yada dvd kasasından faydalanabilirsin ... içine 5.25den 3.5 dönüştürücü plastik aparatlar mevcut onulada istediğin kızak sistemini oluşturabilirsin diye düşünüyorum...

beklemeye başlayalım ve ortaya neler çıkacağını görelim.... hadi hayırlısı...

• @opelgt nickli arkadaş çok güzel bir tavsiye vermiş,neler çıkacak görelim bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarthCroaton

Kesinlikle Arkadaşın Aradığı Malzeme Budur
  • Hiç ummadığım bir hırdavatçıda buldum bu malzemeyi :D menteşe almak için girmiştim plexi projem için bunu aldım çıktım :D plexilerimi "https://www.malzemem.com" internet sitesinden sipariş verdim çünkü izmirde daha ucuzunu alabileceğim reklamcı veya toptancı bulamadım.. herhalde pazar günü başlıycam kesme biçme işlemine..
  • Net üzerinden bu tarz plexidir falan bu tarz mod çalışması için gereken ıvır zıvır görsellerin satıldığı bir site var mı ? Şehirler arası kargo ile gönderimide olacak.
  • ben plexi yi aldığım sitenin linkini üstteki mesajımda verdim.. onun haricinde resimdeki üründen istersen senin için alıp sana yollayabilirim.. "www.firebal.net" var ama kriziz etkisini halen atlatamadığını düşünüyorum ki ürün çeşitliliğinde bir kıtlık var şuan.. bunların haricinde "http://www.moddshop.com" adresini bir incele pek işe yarar birşey yok bence ama başka sitede yok galiba,ayrıca biraz pahallı.. ve bir başlık açtım forumdaki modifiye meraklılarının internet sitesi ve mekan adreslerini paylaşmaları için ama kimse bilinen bu siteler haricinde benim gibi farklı şeyler bilmiyor ki paylaşan olmadı daha..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.