Şimdi Ara

projeme ortak olup yazılım işlerini halledecek geliştiriciler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
1
Favori
1.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir sosyal medya - içerik sitesi projem var yazılım işlemleri maliyetinden dolayı halledemiyorum. projeme ortak olmak karşılığında tüm yazılım işlemlerini gerçekleştirecek arkadaşlar irtibata geçebilirler. Geliştirici değilim ama yazılım işlemleri için yatırım yaparım diye düşünen arkadaşlarda yazabilirler.

• Ortaya çıkmamış bir ürün için kimse günlerce kod yazmaz tutmama riski de var.Freelance ya da bir şirkette çalışan yazılımcı da zamanını harcayacak onun da kendine göre bir maliyeti var.

Sadece fikirle yazılım işlerini yaptıracağın iyi bir yazılmcı bulabileceğini zannetmiyorum.
  • Fikrim var yazilimci ariyorum yerine, x isini yapan y gerek bunun icin z butcesi belirledim yazilimci ariyorum seklinde ilan verirsen kimsenin zamani bosa harcanmamis olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

Fikrim var yazilimci ariyorum yerine, x isini yapan y gerek bunun icin z butcesi belirledim yazilimci ariyorum seklinde ilan verirsen kimsenin zamani bosa harcanmamis olur.
    yorumlarınız için teşekkür ederim ama bir bütçe ayıramadığım için böyle bir konu başlığı açtım. Zaten bir bütçem olsa bunu ortaklık teklif ederek yapmam bir yazılımcıya yazdırırdım. düşünceleriniz için tekrar teşekkür ederim.
  • okuyunca yazmadan edemedim zira kısa süre sonra benim de böyle bir arayışa girmem gerekecek.

yazılımcı arkadaşlara saygı duyuyorum ancak gözlemlediğim kadarıyla ortaklı bir yapıda harcanacak vakit, para ve emeğin sadece onlar tarafından ortaya konduğunu düşünüyorlar ancak bu bana biraz yanlış geliyor.

iş fikri, hele hele işi gerçekten bilen ve arkasını doldurabilen birinden çıkan iş fikri -başarılı olur veya olmaz- gerçekten paha biçilemez.

yazılmcı arkadaşlar mevcut yeteneklerini bir başkasının iş tecrübesi üzerinden paraya çevirecek fırsatlar yakalayabilecekken bunun bir ortaklık olduğunu görmezden gelip "kaç paran var" sorusuyla yaklaşıyorlar. dışarıdan bir göz olarak söylüyorum ki ortaklık tekliflerine doğrudan bütçeyi sorarak cevap verenler bana "kaç paralık keklerim bunu" diyormuş gibi geliyor.

halbuki "bu iş fikri ile kaç para kazanılabilir" sorusu ile gelseler tam süper olacak.
    son olarak, scorp örneğini koyup kayboluyorum;

www.hurriyet.com.tr
    Scorp uygulamasının yaratıcıları Sercan Işık ve İzzet Zakuto: Öğrenci işi milyonerler
    http://www.hurriyet.com.tr/scorp-uygulamasinin-yaraticilari-serkan-isik-ve-izzet-zakuto-ogrenci-isi-milyonerler-40008169

quote:

Scorp’un değerlemesi ise 10 milyon dolara dayanmış durumda.

quote:

İzzet: Sonraki adımda yazılımcı bulmamız gerekti. Bizim okuldan Kaan diye bir arkadaşımızı bulduk, şimdi ortağımız. 4 en yüksek not ortalaması ama Kaan not ortalaması 4.10 olan bir adam. Bir tane de 30 yaşında bir yazılımcı abiyi projeye ortak ettik. Övünç. Onlardan önce çok yazılımcıya gittik ret yedik. Hatta bir tanesi geçen burada bizi gördü, “Pişmanım, çok kötüyüm” falan dedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: alican456

okuyunca yazmadan edemedim zira kısa süre sonra benim de böyle bir arayışa girmem gerekecek.

yazılımcı arkadaşlara saygı duyuyorum ancak gözlemlediğim kadarıyla ortaklı bir yapıda harcanacak vakit, para ve emeğin sadece onlar tarafından ortaya konduğunu düşünüyorlar ancak bu bana biraz yanlış geliyor.

iş fikri, hele hele işi gerçekten bilen ve arkasını doldurabilen birinden çıkan iş fikri -başarılı olur veya olmaz- gerçekten paha biçilemez.

yazılmcı arkadaşlar mevcut yeteneklerini bir başkasının iş tecrübesi üzerinden paraya çevirecek fırsatlar yakalayabilecekken bunun bir ortaklık olduğunu görmezden gelip "kaç paran var" sorusuyla yaklaşıyorlar. dışarıdan bir göz olarak söylüyorum ki ortaklık tekliflerine doğrudan bütçeyi sorarak cevap verenler bana "kaç paralık keklerim bunu" diyormuş gibi geliyor.

halbuki "bu iş fikri ile kaç para kazanılabilir" sorusu ile gelseler tam süper olacak.

www.hurriyet.com.tr
    Scorp uygulamasının yaratıcıları Sercan Işık ve İzzet Zakuto: Öğrenci işi milyonerler
    http://www.hurriyet.com.tr/scorp-uygulamasinin-yaraticilari-serkan-isik-ve-izzet-zakuto-ogrenci-isi-milyonerler-40008169

quote:

quote:

İzzet: Sonraki adımda yazılımcı bulmamız gerekti. Bizim okuldan Kaan diye bir arkadaşımızı bulduk, şimdi ortağımız. 4 en yüksek not ortalaması ama Kaan not ortalaması 4.10 olan bir adam. Bir tane de 30 yaşında bir yazılımcı abiyi projeye ortak ettik. Övünç. Onlardan önce çok yazılımcıya gittik ret yedik. Hatta bir tanesi geçen burada bizi gördü, “Pişmanım, çok kötüyüm” falan dedi.

Bu is biraz balon oyle haberler cikti ki bir uygulamadan milyonlar kazandi yok su uygulamadan su oldu bu oldu derken insanlarin bunlara yonelmesi saglandi. Yani ben oyle dusunuyorum. Arada kaynayan hak ettigi degeri gorememis muhtesem uygulamalar var. Artik guzel bir fikir ve o fikri koda dokmekte yetersiz kaliyor sıkı birde reklam calismasi gerekiyor ki buda = para demek. Ha olmasada olur mu olur ama oda cok nadirdir ve hitap edecegin kitleye konuna gore degisir sans faktorunude unutmamak gerek tabii

• RuxambroChannel kullanıcısına yanıt
    işte daha fikri anlamadan dinlemeden bahaneler sunan ve işin neden olmayacağına dair konuşan bir başkası
    bence bu kafa yapısı çok yanlış. yani siz istiyorsunuz ki fikir iyi olacak, fikir sahibi düzgün ve tecrübeli olacak güzel bağlantıları bulunacak, reklam için falan ciddi bütçe olacak, şanslı olacak ve uygulamanın hak ettiği değeri görememe riski olmayacak yani başarı garanti olacak. anladığım kadarıyla sizin aradığınız şey, doğuş grubu size gelecek" fikrimiz n11.com, x milyon dolar bütçe ayırdık, reklam falan bize bırak raad ol" diyecek ve siteyi yazmanız karşılığında ortaklık teklif edecek. inşallah bir gün öyle bir teklif alırsınız ne diyeyim...

yazılımcıysan ve böyle bir teklif aldıysan fikir sahibiyle oturur konuşursun reklam bütçesine kadar sorar kafana yatarsa ortak olursun. yok uymayan eksik kalan bir şey varsa ya ortak olmaz yoluna bakarsın ya da ortak olur ve ortağınla beraber eksikleri tamamlamak için, ne bileyim bir başkasını daha bulmak için çabalarsınız vs. ortaklık dediğin öyle oluyor. yoksa adam fikri bulsa reklam bütçesine kadar hazır etse ne bileyim sponsorlar yatırımcılar bulsa herşeyi hazır etse ve iş yazılımcıya kalsa gider onun da parasını verir yazdırır, niye ortak alsın?

ayrıca bu başarı hikayeleri neden balon olsun, hurriyet manyak mı ki insanları yazılıma yönlendirmek için balon haber yapsın? yazılımdan para kazanan bir sürü insan var, türkiye'de de var ve bu insanların sayısı daha da artacak. öte yandan başarılı olanlar gibi başarısız (size göre hak ettiği değeri görememiş) olanlar da olacak. ben "hak ettiği değeri görememiş muhteşem uygulama" diye bir şeye inanmıyorum, söylendiği kadar muhteşem olsaydı mutlaka değer görürdü diyorum.

hak ettiği değeri görememiş muhteşem uygulamalara/sitelere 2-3 tane örnek verebilir misin?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

işte daha fikri anlamadan dinlemeden bahaneler sunan ve işin neden olmayacağına dair konuşan bir başkası
    bence bu kafa yapısı çok yanlış. yani siz istiyorsunuz ki fikir iyi olacak, fikir sahibi düzgün ve tecrübeli olacak güzel bağlantıları bulunacak, reklam için falan ciddi bütçe olacak, şanslı olacak ve uygulamanın hak ettiği değeri görememe riski olmayacak yani başarı garanti olacak. anladığım kadarıyla sizin aradığınız şey, doğuş grubu size gelecek" fikrimiz n11.com, x milyon dolar bütçe ayırdık, reklam falan bize bırak raad ol" diyecek ve siteyi yazmanız karşılığında ortaklık teklif edecek. inşallah bir gün öyle bir teklif alırsınız ne diyeyim...

yazılımcıysan ve böyle bir teklif aldıysan fikir sahibiyle oturur konuşursun reklam bütçesine kadar sorar kafana yatarsa ortak olursun. yok uymayan eksik kalan bir şey varsa ya ortak olmaz yoluna bakarsın ya da ortak olur ve ortağınla beraber eksikleri tamamlamak için, ne bileyim bir başkasını daha bulmak için çabalarsınız vs. ortaklık dediğin öyle oluyor. yoksa adam fikri bulsa reklam bütçesine kadar hazır etse ne bileyim sponsorlar yatırımcılar bulsa herşeyi hazır etse ve iş yazılımcıya kalsa gider onun da parasını verir yazdırır, niye ortak alsın?

ayrıca bu başarı hikayeleri neden balon olsun, hurriyet manyak mı ki insanları yazılıma yönlendirmek için balon haber yapsın? yazılımdan para kazanan bir sürü insan var, türkiye'de de var ve bu insanların sayısı daha da artacak. öte yandan başarılı olanlar gibi başarısız (size göre hak ettiği değeri görememiş) olanlar da olacak. ben "hak ettiği değeri görememiş muhteşem uygulama" diye bir şeye inanmıyorum, söylendiği kadar muhteşem olsaydı mutlaka değer görürdü diyorum.

hak ettiği değeri görememiş muhteşem uygulamalara/sitelere 2-3 tane örnek verebilir misin?
    alican456 ben aynen senin gibi düşünüyorum. Ortak aradığım uygulamam milyon dolarlar kazanacak muhteşem olacak gibi bir iddaam yok ama piyasa ki bi eksik bence ve büyüme potansiyali var reklam kısmını bir şekilde halledebilecekken teknik kısım olan yazılım kısmını maliyeitnden dolayı çözemediğim için burdan yardım istedik ve karşılığında bir ortaklık teklif ettim. Sonuç olarak ben de zamanımı ve emeğimi boş bir projeye harcamak istemediğimden iyice araştırdım üstünde düşündüm ve planlar yaptım. Umarım bir şekilde yazılım kısmını çözerim.

umarım insanlar bundan sonra ortaklık tekliflerini en azından dinlemeye değer bulurlar.

yorumlarınız için teşekkürler konuyu ciddiye aldığınız için.

• koçburcuerkeği K kullanıcısına yanıt
    Hocam yapacagin is hakkındaki tek bilgi "sosyal medya - içerik sitesi projem var" dan ibaret. Bu bilgi ile kimse senin projene inanmaz. Sana ortak olmasini, emek vermesini ve risk almasini istedigin kişiler senin projene inanmali. Onları inandirmak icin yeterli bilgi vermiyorsun.(tabi onlar da dogru soruları sormuyor). En basitinden su sorulara cevap vermen gerek:
    1) is tanimi nedir?
    2) bu isle nasil para kazanacaksin?
    3) hedef pazarin büyüklüğü ne, sen bu pazardan ne kadar pay alabilirsin?
    4) bu plani nasil uygulayacaksin, her basamagi ne zaman bitireceksin?

Daha bir suru soru var cevaplaman gereken. Bu sorularin cevabını vermeden kimse senin aldigin riske ortak olmaz.

Senin hedef kitlendeki yazılımcılar zaten para kazanan arkadaslar. Onlari etkilemek icin yaptigin seyin önemine inandirmalisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mghfreud

Hocam yapacagin is hakkındaki tek bilgi "sosyal medya - içerik sitesi projem var" dan ibaret. Bu bilgi ile kimse senin projene inanmaz. Sana ortak olmasini, emek vermesini ve risk almasini istedigin kişiler senin projene inanmali. Onları inandirmak icin yeterli bilgi vermiyorsun.(tabi onlar da dogru soruları sormuyor). En basitinden su sorulara cevap vermen gerek:
    1) is tanimi nedir?
    2) bu isle nasil para kazanacaksin?
    3) hedef pazarin büyüklüğü ne, sen bu pazardan ne kadar pay alabilirsin?
    4) bu plani nasil uygulayacaksin, her basamagi ne zaman bitireceksin?

Daha bir suru soru var cevaplaman gereken. Bu sorularin cevabını vermeden kimse senin aldigin riske ortak olmaz.

Senin hedef kitlendeki yazılımcılar zaten para kazanan arkadaslar. Onlari etkilemek icin yaptigin seyin önemine inandirmalisin.
    aslına bakarsan buradan tüm detaylarını vermek istemedim. İlgilenen kişilerle özelden konuşuruz diye düşündüm. Aslında sizde haklısınız yeterli bir bilgi yok burada. Aslında tüm bilgileri vermekten biraz çekindim

• quote:

okuyunca yazmadan edemedim zira kısa süre sonra benim de böyle bir arayışa girmem gerekecek.

www.hurriyet.com.tr

quote:

quote:

Eğer iş fikri çok kazandıracak,düşük riskli,kaliteli bir iş fikri değilse bütün iş yazılımcının yaptığı iştir.İş fikrini bulan kişi bir değer katmamıştır.Zira hepimizin aklına(yazılımcılar da dahil) iş fikrleri geliyor.Yazılımcı senin fikrine muhtaç değil.Sen heralde istiyorsun ki ben iş fikirlerini bulayım 1 saatte aktarayım yazılımcı 1 ay uğraşıp kodlasın sonra ortaya koyduğu emek benim olsun.Yazılımcı ile ortak olacaksan iş fikrin yazılımcının ortaya koyacağı yazılım kadar kaliteli olmalı...Riski az,getirisi yüksek.Yani sen de yazılımcıya bir şey katmalısın.

• quote:

Orijinalden alıntı: tatankalahari

quote:

www.hurriyet.com.tr

quote:

quote:

Eğer iş fikri çok kazandıracak,düşük riskli,kaliteli bir iş fikri değilse bütün iş yazılımcının yaptığı iştir.İş fikrini bulan kişi bir değer katmamıştır.Zira hepimizin aklına(yazılımcılar da dahil) iş fikrleri geliyor.Yazılımcı senin fikrine muhtaç değil.Sen heralde istiyorsun ki ben iş fikirlerini bulayım 1 saatte aktarayım yazılımcı 1 ay uğraşıp kodlasın sonra ortaya koyduğu emek benim olsun.Yazılımcı ile ortak olacaksan iş fikrin yazılımcının ortaya koyacağı yazılım kadar kaliteli olmalı...Riski az,getirisi yüksek.Yani sen de yazılımcıya bir şey katmalısın.

Gerçekten üzücü bir yorum okuyunca üzüldüm.
    Dediğiniz güzel yazılımcınin işi kadar kaliteli olmalı iş fikri. ama bakıyorum da bütün girişimciler yazılımcı değil yazılımcı olmayan bir kişinin işinin büyümesini sağlamak için çalışan bir çalışan.
    yanlışınız şu ki fikri bulan değersizleşir demişsiniz. orta da fikir olmasa yazılımcı ne yazacak.

• quote:

quote:

www.hurriyet.com.tr

quote:

quote:

Tam tersi, olay her zaman fikirdir bana gore ki yazilimciyim.
    Oyle aklıma bir fikir geldi bu kesin tutar, bak soyle bir sey yapsak; facebook gibi ama tam da degil seklinde baslayan amele fikirlerden bahsetmiyorum.
    Ciddi market analizi yapilmis, insanlarin ihtiyaci oldugu bilinen ve belirli bir butce ayrilmis "fikir"lerden bahsediyorum. Boyle bir projede yazilimci yalnizca isin amelesidir, kusura bakmasin kimse ama boyle.

Guzel fikir + ortalama yazilimci > Ortalama fikir + Iyi yazilimci
    Tirt fikir + Mukemmel yazilimci = çöp.

• quote:

Orijinalden alıntı: koçburcuerkeği

quote:

quote:

www.hurriyet.com.tr

quote:

quote:

Gerçekten üzücü bir yorum okuyunca üzüldüm.
    Dediğiniz güzel yazılımcınin işi kadar kaliteli olmalı iş fikri. ama bakıyorum da bütün girişimciler yazılımcı değil yazılımcı olmayan bir kişinin işinin büyümesini sağlamak için çalışan bir çalışan.
    yanlışınız şu ki fikri bulan değersizleşir demişsiniz. orta da fikir olmasa yazılımcı ne yazacak.

Demeye çalıştığım şey fikir ancak kaliteliyse değerlidir.Yoksa fikir herkezde var.Her yazılımcının da kendi fikirleri vardır.

• quote:

quote:

quote:

www.hurriyet.com.tr

quote:

quote:

Tam tersi, olay her zaman fikirdir bana gore ki yazilimciyim.
    Oyle aklıma bir fikir geldi bu kesin tutar, bak soyle bir sey yapsak; facebook gibi ama tam da degil seklinde baslayan amele fikirlerden bahsetmiyorum.
    Ciddi market analizi yapilmis, insanlarin ihtiyaci oldugu bilinen ve belirli bir butce ayrilmis "fikir"lerden bahsediyorum. Boyle bir projede yazilimci yalnizca isin amelesidir, kusura bakmasin kimse ama boyle.

Guzel fikir + ortalama yazilimci > Ortalama fikir + Iyi yazilimci
    Tirt fikir + Mukemmel yazilimci = çöp.

Fikir için ciddi market analizi yapıldıysa ve tutacağı belliyse düşük riskli bir iştir.Getirisi de iyi olacaksa zaten bu kaliteli bir fikir olur,değeri yüksek olur.Bir de işin sermayesi de sizdense zaten işin hisselerinin çoğunluğunu hak edersiniz.
    Eğer bir iş fikri fazla sermaya isterse sermayenin değeri artar,iş fikrinin değeri azalır.Eğer bir iş fikri fazla iş gücü(programlama,tasarım vs.) istiyorsa yine fikrin değeri azalır.İş fikri riskliyse yine değeri azalır.
    Eğer az sermaye ve az iş gücü gerektiren düşük riskli bir iş fikriniz varsa işin hisselerinin çoğusunu hakkediyorsunuz demektir.Aksi halde sizin hisseniz az,sermayedarların hissesi çok olur.Aslında çok basit:ne kadar ekmek o kadar köfte.

Bu arada şu yazıyı tavsiye ediyorum:
    entrepreneur
    25 Reasons I Will Not Invest in Your Startup
    https://www.entrepreneur.com/article/236999

• tatankalahari T kullanıcısına yanıt
    Dediklerinin hepsine katiliyorum . Su haric:
    quote:

Eğer iş fikri çok kazandıracak,düşük riskli,kaliteli bir iş fikri değilse bütün iş yazılımcının yaptığı iştir

Risk burada zaten out of equation. Ben aliyorum o riski, yazilimci degil. Yapilan is, yapanindir mantigi fazla idealist.

Bir fikrim var, ben bulmadim zaten markette yapilmisi var. Ama farkli bir sekilde ayni markete girecegim. Analizini de yaptim, uygun. Riskli ve biraz pahali ama sorun degil, yine karli gorunuyor. Verdim parasini yazilimciya ve yaptirdim. Burada risk bende, fikir de bende ( orjinali olmasa da marketteki eksigi goren yine benim ) , sermaye de benden. Neden butun is yazilimcinin olsun ?

Ne kadar ekmek o kadar kofte, ama sirtinda taşıdığı küfe ağırsa birinin esas yapılan iş ona aittir. Yukarıdaki örnekte küfeyi ben taşıyorum, yazılımcı değil. Dedigim gibi , ben de yazilimciyim ama riski alan o degil. O yalnizca zamanini paraya donusturme derdinde. Kaybedecegi en fazla calisacagi zaman x saatlik ucreti olacaktir. Bir de opportunity cost. O kadar. Basarisiz olursa "ben gelistirdim ama fikir kotuydu" der cikar isin icinden.

Dedigim gibi yuksek oranda benzer seyleri soyluyoruz ama fikir tırtsa tum is yazilimcinindir gorusu yanlis,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mephalay -- 8 Haziran 2016; 18:59:06 >

sonraki mesajımda yazdığımı okusaydın bu mesajı yazmazdın diye düşünüyorum.

ne yazmıştım?
    quote:

yazılımcıysan ve böyle bir teklif aldıysan fikir sahibiyle oturur konuşursun reklam bütçesine kadar sorar kafana yatarsa ortak olursun. yok uymayan eksik kalan bir şey varsa ya ortak olmaz yoluna bakarsın ya da ortak olur ve ortağınla beraber eksikleri tamamlamak için, ne bileyim bir başkasını daha bulmak için çabalarsınız vs.

yani?

eğer iş fikri çok kazandıracak,düşük riskli,kaliteli bir iş fikri değilse... ortak olmazsınız olur biter!
    nasıl fikir ama? dur ben bu "yazılımcının vaktinin boşa gitmesini engelleyen fikir"in patentini alayım, belli ki bunu düşünemiyor insanlar. düşündükleri zaman düşünce başına para alır zengin olurum. allah'ım sana geliyorum...

abi! birisi gelip benim bir fikrim var yazılımcı arıyorum dediğinde peşin hükümlü olmak yerine bir mesaj atıp bilgi almak çok mu zordur?
    adama bi mesaj atar detay sorarsın, anlatmazsa çarpı tuşuna basar işine bakarsın. mesajına cevap verirse bakar değerlendirirsin, ışık görürsen "düşüncelerinizi internet ortamında hayata geçirebilecek teknik bilgiye sahibim, buluşup bir kahve içelim hem tanışmış oluruz hem de fikrinizi yüz yüze değerlendirme imkanı buluruz" dersin buluşur dinlersin belki de bu sayede iyi paralar kazanırsın.

ne kadar zor olabilir ya?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican456 -- 8 Haziran 2016; 20:10:56 >

quote:

Fikir için ciddi market analizi yapıldıysa ve tutacağı belliyse düşük riskli bir iştir. Getirisi de iyi olacaksa zaten bu kaliteli bir fikir olur,değeri yüksek olur.Bir de işin sermayesi de sizdense zaten işin hisselerinin çoğunluğunu hak edersiniz.
    Eğer bir iş fikri fazla sermaya isterse sermayenin değeri artar,iş fikrinin değeri azalır.Eğer bir iş fikri fazla iş gücü(programlama,tasarım vs.) istiyorsa yine fikrin değeri azalır.İş fikri riskliyse yine değeri azalır.
    Eğer az sermaye ve az iş gücü gerektiren düşük riskli bir iş fikriniz varsa işin hisselerinin çoğusunu hakkediyorsunuz demektir.Aksi halde sizin hisseniz az,sermayedarların hissesi çok olur.Aslında çok basit:ne kadar ekmek o kadar köfte.

ahahahahahah süper ya...
    gel başkan sana bi sır vereyim;
    Fikir için ciddi market analizi yapıldıysa ve tutacağı belli düşük riskli bir iş ise, getirisi de iyi olacaksa, bir de işin sermayesini fikir sahibi koyuyorsa bu hikayede yazılımcı ortak değil işçi oluyor. veriyorsun parasını yazdırıyorsun, o da maaşını alıp mutsuz hayatına devam ediyor.

ayrıca, daha herkes yazamayan adama kod yazdıracak adam bulursan bana da haber ver biraz da ben yolayım kerizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican456 -- 8 Haziran 2016; 20:26:20 >

• quote:

quote:

Fikir için ciddi market analizi yapıldıysa ve tutacağı belliyse düşük riskli bir iştir. Getirisi de iyi olacaksa zaten bu kaliteli bir fikir olur,değeri yüksek olur.Bir de işin sermayesi de sizdense zaten işin hisselerinin çoğunluğunu hak edersiniz.

ahahahahahah süper ya...
    gel başkan sana bi sır vereyim;
    Fikir için ciddi market analizi yapıldıysa ve tutacağı belli düşük riskli bir iş ise, getirisi de iyi olacaksa, bir de işin sermayesini fikir sahibi koyuyorsa bu hikayede yazılımcı ortak değil işçi oluyor. veriyorsun parasını yazdırıyorsun, o da maaşını alıp mutsuz hayatına devam ediyor.

ayrıca, daha herkes yazamayan adama kod yazdıracak adam bulursan bana da haber ver biraz da ben yolayım kerizi.

Güzelim ben kimse için kod yazmıcam.Bana kod yazdırcak adam da aramıyorum.Fikir alışverişi yapmak için buradayım ama senin gibilerle değil.Beni de kendin gibi ufak işlerle ilgilenen ufak bir adam sandın herhalde ki iş kopartmaya çalıştığımı sanmışsın.O gözle bakıyorsun.Ön yargılarını bırak.Bir de milletin eksiklerini aramak gibi ufak işlerle ilgilenmek yerine kendi eksiklerine bak.Milletin imlalarına dikkat etmeden önce kendininkilere dikkat et ve büyük/küçük harf kullanmayı öğren mesela.Belki milletin eksiğini aramak ve hakaret etmek gibi ufak işlerle uğraşmayı bıraktığın zaman kaale alınırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatankalahari -- 8 Haziran 2016; 23:48:54 >

• quote:

Dediklerinin hepsine katiliyorum . Su haric:
    quote:

Eğer iş fikri çok kazandıracak,düşük riskli,kaliteli bir iş fikri değilse bütün iş yazılımcının yaptığı iştir

Risk burada zaten out of equation. Ben aliyorum o riski, yazilimci degil. Yapilan is, yapanindir mantigi fazla idealist.

Bir fikrim var, ben bulmadim zaten markette yapilmisi var. Ama farkli bir sekilde ayni markete girecegim. Analizini de yaptim, uygun. Riskli ve biraz pahali ama sorun degil, yine karli gorunuyor. Verdim parasini yazilimciya ve yaptirdim. Burada risk bende, fikir de bende ( orjinali olmasa da marketteki eksigi goren yine benim ) , sermaye de benden. Neden butun is yazilimcinin olsun ?

Ne kadar ekmek o kadar kofte, ama sirtinda taşıdığı küfe ağırsa birinin esas yapılan iş ona aittir. Yukarıdaki örnekte küfeyi ben taşıyorum, yazılımcı değil. Dedigim gibi , ben de yazilimciyim ama riski alan o degil. O yalnizca zamanini paraya donusturme derdinde. Kaybedecegi en fazla calisacagi zaman x saatlik ucreti olacaktir. Bir de opportunity cost. O kadar. Basarisiz olursa "ben gelistirdim ama fikir kotuydu" der cikar isin icinden.

Dedigim gibi yuksek oranda benzer seyleri soyluyoruz ama fikir tırtsa tum is yazilimcinindir gorusu yanlis,

Hocam benim bahsettiğim özel olarak sizin yaptığınız iş değil.Daha genel analiz yapıyordum.Evet söylediğimiz şeyler de benzer.Türkiye'de durum nasıl tam bilmiyorum ama dünyanın farklı yerlerinde birçok projede(özellikle üni öğrencilerinin yaptıklarında) fikir sahibi,sermaye sahibi,programcı farklı insanlar olabiliyor.Programcılar maaş değil hisse karşıığında vaktinden harcayarak o işi yapabiliyor.Böyle durumlarda iş için sermaye ne kadar önemliyse sermayedar o kadar hisse alır,programcı ne kadar çok çalışırsa o kadar hisse alır.Geriye kalan hisseler fikir sahibinindir ki aldığı hisse sermayedar ve programcıların ne kadar az hisse aldığına bağlıdır. :) Yani işin ne kadar az sermaye ve ne kadar az iş gücüyle yapılıp ne kadar çok para kazandıracağına.
    Sizin dediğiniz durumda zaten sermayedar sizsiziniz,fikir de sizden,yazılımcıya da maaş veriyorsunuz zaten bütün hisse sizin oluyor. :)
    Yalnız anlamadığım nokta:Herkezin bulabileceği bir sürü fikir var.Bulunan fikir zaten akla kolayca gelebilecek,farketmek için dikkat gerektirmeyen,üzerinde fazla çalışılmamış(business analisys,market research vs.) bir fikirse ve fikir sahibi ve sermayedar aynı kişi değilse fikir sahibinin ne önemi kalıyor?Bütün iş yatırımcı ve programcının olmuyor mu?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.