Şimdi Ara

projeme ortak olup yazılım işlerini halledecek geliştiriciler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
1.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: alican456

sonraki mesajımda yazdığımı okusaydın bu mesajı yazmazdın diye düşünüyorum.

ne yazmıştım?
    quote:

yazılımcıysan ve böyle bir teklif aldıysan fikir sahibiyle oturur konuşursun reklam bütçesine kadar sorar kafana yatarsa ortak olursun. yok uymayan eksik kalan bir şey varsa ya ortak olmaz yoluna bakarsın ya da ortak olur ve ortağınla beraber eksikleri tamamlamak için, ne bileyim bir başkasını daha bulmak için çabalarsınız vs.

yani?

eğer iş fikri çok kazandıracak,düşük riskli,kaliteli bir iş fikri değilse... ortak olmazsınız olur biter!
    nasıl fikir ama? dur ben bu "yazılımcının vaktinin boşa gitmesini engelleyen fikir"in patentini alayım, belli ki bunu düşünemiyor insanlar. düşündükleri zaman düşünce başına para alır zengin olurum. allah'ım sana geliyorum...

abi! birisi gelip benim bir fikrim var yazılımcı arıyorum dediğinde peşin hükümlü olmak yerine bir mesaj atıp bilgi almak çok mu zordur?
    adama bi mesaj atar detay sorarsın, anlatmazsa çarpı tuşuna basar işine bakarsın. mesajına cevap verirse bakar değerlendirirsin, ışık görürsen "düşüncelerinizi internet ortamında hayata geçirebilecek teknik bilgiye sahibim, buluşup bir kahve içelim hem tanışmış oluruz hem de fikrinizi yüz yüze değerlendirme imkanı buluruz" dersin buluşur dinlersin belki de bu sayede iyi paralar kazanırsın.

ne kadar zor olabilir ya?

gerçekten bence de çok zor olmamalı özelden bir msj atıp konu ile ilgili bilgi almak dediğin gibi herkesin kafasına yatacak diye bir kaide yok beğenmezsen saol dersin devam edersin, biraz bir şey görürsen görüşelim dersin olur biter, iki tarafta bir şey kaybetmez. anlaşılmadığı takdir de kaybedilen bir kahve içilecek kadar zamandır. ama anlaşılırsa kazanılacak şey biriyle ortak iş yapacaksın ve iki tarafta tutması için elinden geleni yapacak. olay bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koçburcuerkeği -- 9 Haziran 2016; 9:08:49 >

• adamın yazılımcıya verecek parası yok,
    bu işin analizine, piyasasına, reklamına verecek parası yok yani sadece fikri var.

fikri olan arkadaş senin yazılımcı ortağa değil yatırımcı ortağa ihtiyacın var. bu yuzden aradığın şey yanlış olunca sonuç ta yanlış çıkacaktır.
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    evet kısmen doğru söyledin ama yatırımcılara bir şey sunman lazım işe başlamış biraz yol kat etmiş olman lazım bunun içinde bir yazılımcı lazım
  • Katilmiyorum.
    Ben hic yola baslamadan is plani dosyasiyla yatirimciya basvurdum.

Is plani dosyasinda sirket ortaklari
    Sirket ortaklarinin projeye katacaklsri
    Cv leri
    Gider plani
    1 yillik 3 yillik 5 yillik ve 10 yillik
    Harcama planlari
    Gelir modelleri ve planlari
    Rakipler ve rekabet sartlari
    Is modeli
    Rakiplerden avantajli ve dezavantajli oldugum yonler
    Detayli sekilde basvurdum.

Bir de bu 70 sayfalik dokumana 20 slidelik bir sunum yaptim. Cok guzel isi yaptim parayi da aldim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Harbi tebrik ediyorum.

İşi yaptın mı bari? sektör neydi? Zoru başarmışsın brova.
    ama ortada bir internet işi var elle tutulur bir şey değil. yatırım yapacak kişi veya kuruluşlar diğerlerinden farkından ziyade kullanıcı girişi nasıl kullanıcılar ne kadar vakit geçiyor gibi konulara dikkat ederler.
    bu sebeplerden dolayı 70 sayfa yazı ve 20 sayfa slide yerine tek satır bir link atman yeterli olmalı bu tarz işlerde.

bu yüzden önce işi yapar bir yere getirirsin sonra yatırımcılarla gerektiği gibi anlaşırsın en azından birazda olsa söz sahibi olursun.
  • Gidip yatirimciya bana 1 milyon dolar ver bi da is plani dosyam hadi parayi verin sizi %50 ortak yapayim denmiyor.

Is plani bu yuzden lazim. Hangi adimdan sonra proje ne kadar kar getirecek hangi adimin maliyeti ne kadar. Adimlar tamamlandikca hisseler ne oranda degisecek bunlar onemli.
    Siz 3. Ayda site 5000 dolar kar getirir diyip 100 dolar kar elde ederseniz yatirimci o isten cekilir. Proje de kaldigi yerden yatirimcinin olur.

Yatirimci da sonucta ne kadar para koyacagim ne kadar surede ne kar edecegim derdinde. Kari hem kagit uzerinde hem isleyiste gormesi lazim. Ama sosyal medya projesinde rakiplerin kim ? Facebook twitter. Turk 1 2 girisim de var. Eh bu adamlarla nasi rekabet edeceksin? Ne teknoloji katacaksin oturup yatirimciyi ikna etmen lazim

Adımlar tamamlandıkça hisse değişmesi olayını nasıl ayarlıyorsunuz?Sözlü anlaşma mı yoksa remi imzalı evrakla falan mı?Resmi ise bu işin bir yaptırımı var mı?Yani atıyorum Avrupa pazarının %10'luk kısmını aldığımızda yatırımcıdan %10 hisse girişimcilere geçecek diye anlaşılırsa ve yatırımcı bu hisseyi vermezse ne olur?
    Değişik sosyal medya sitesi çeşitleri var.Açığı var kapalısı var,yereli var uluslar arası olan var falan belki 20 farklı alanda sınıflandırılabiliyor.Facebook'dan daha dar bir kitleye yönelip iyi paralar kazanmak hala mümkün.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hersey sozlesmeyle korunuyor. Sozlesme tum taraflarin madur olmamasi icin gerekli. Hem yatirim yapan firma hem de girisimcilerin tek bir guvencesi var o da sozlesme.

Sozlesmede elbette parayi koyan parasini, emegini koyan da emegini koruma gayesindedir. Bu yuzden zaten girisimcilere de kurulan sirket tarafindan maas verilir.

Yani isler genelde soyle yuruyor.
    Yatirim aldiginizda bir a.s. firma kuruluyor. Girisimcilerden birisi genel mudur olarak tayin ediliyor. 2 kisi yatirim firmasindan 1 de girimci genel mudur ile 3 kisilik icra kurulu olusturuluyor. Sirketin karar almasi icin 3 imzadan 2 sinin varolmasi gerekiyor. Yani yatirimci sirketi kapatma kararini tek basina alabilir. 2 kisi olduklari icin 2 imza sartini karsiliyorlar.

Girisimciler de sirketin belirli pozisyonlarina belirli maaslarla getiriliyorlar. Yani boyle bir ise girdiginizde emeginiz ziyan olmaz.

Fikrinizi ziyan etmek de tamamen sizin elinizde. Cunku yatirimcilar yonetimsel kararlara bakmiyorlar. Siz ilk ay reklam butcesi olarak 1000 dolar belirlemisseniz bu parayi faturalar olarak ibraz edersiniz yatirimci tarafindan bu faturalar odenir. Ama siz 10bin dolar lazim derseniz isler bozulur.

Sirket kara gecene kadar maasiniz disinda bir odeme alamazsiniz. Yani kar payi alabilmek icin sirketin kara gecmis olmasi gerekmektedir. Karsilikli vaadler yerine getirilmediginde sozlesme 2 tarafca da feshedilebilir. Ortaklik sonlandirilir.

A.s. kapatmak cok zor bir surec. Yaptiginiz butun isler firmanin malidir. Firma kapaninca veya satilirsa veya baska birsey olursa fikriniz de gider. Firma satilirken sizin paraniz var ise alabilirsiniz. Sonucta a.s. firma hisse bedeli neyse onjn uzerinden satabilirsiniz satin alabilirsinuz.

Velhasil bir is planiniz var ise gerekli piyasa analizleri yapilmis ve is modeli kar modeli butceler hazir ise yatirimci bulmak kolay.

Ha parasi olan adamlar oldukca zeki adamlar. Kendi elleri altinda cok buyuk imkanlari ve danismanlari var. Is planini hazirlarken ciddi ve gercegi yansitan birsey yapin.

• quote:

Orijinalden alıntı: koçburcuerkeği

Harbi tebrik ediyorum.

İşi yaptın mı bari? sektör neydi? Zoru başarmışsın brova.
    ama ortada bir internet işi var elle tutulur bir şey değil. yatırım yapacak kişi veya kuruluşlar diğerlerinden farkından ziyade kullanıcı girişi nasıl kullanıcılar ne kadar vakit geçiyor gibi konulara dikkat ederler.
    bu sebeplerden dolayı 70 sayfa yazı ve 20 sayfa slide yerine tek satır bir link atman yeterli olmalı bu tarz işlerde.

bu yüzden önce işi yapar bir yere getirirsin sonra yatırımcılarla gerektiği gibi anlaşırsın en azından birazda olsa söz sahibi olursun.

Yaturimci adam siteye kac kisi giriyor ne kadar zaman geciriyor buna bakmaz. Site ye ne kadar para koydum bu ise ne verdim ne alacagim diye bakarlar. Ne zaman amorti edeceklerini dusunurler.ne zaman kara gececeklerini dusunurler. Isin angaryasini da girisimcilere yikarlar.
    Bir tarafta emek bilgi ve isgucu yatirimci tarafinda ise para vardir. Ne yazikki iki tarafin varliklari bir araya geldiginde bir gelir olusturabilir. Bu yuzden hangi isi yaparsaniz yapin gelir mideliniz kazanciniz kariniz ve maliyetleriniz onemli.

Minimum maliyet ile maksimum gelir elbette yatirimcilarin istahini kabartan birsey. Kendim ufak capta yatirimci olsam da yeri geldiginde yatirim alan birisiyimdir de.

• yatırımcı bulmak ulaşmak biraz zor gibi geliyor bana bir toplantı ayarlayabilmek falan.

Bide günlerdir konuşuyoruz biride çıkıp hacı senin proje neydi ya demedi. insan bi merak eder arkadaş.
  • Cunku fikir degerli degil.
    Fikir onemli degil. Fikir para etmez. Fikir para etse idi Benim kafamda 50 tane fikir var oyleyse zenginim.

Sen gel buraya fikrini degil de hadi o sende kalsin,
    Kuracagin sirkete kac yazilimci kac tasarimci kac sosyal medyaci kac satis personeli
    Bunlara odenecek ortalama maas
    Ofis nerede olacak kirasi ne olacak
    Rakimlerin kim hangi alanlarda onlardan iyisin hangi alanlarda kotusun
    Ne kadarlik reklam butcesi dusunuyorsun
    Kac ay sonra ne kadar kullanici
    Bu kullanicilardan ne kadar gelir elde etmeyi
    Bu geliri nasil elde etmeyi dusundugunu anlat belki o zaman fikir merak edilir.

• seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    hahah bahse girerim dostum.
    bu ne lan karşılarında terlememişsin falan siz nasıl dünyadasınız. Ben bahse girerim sen yaşamamışsın bunları. ne zannediyosunuz adamların sana terleyeceğin kadar zaman vereceklerini mi. Bide sunumla bana yatırım yapıcaklarsa yapmasınlar abi sunum ne lan lisedemiyiz. kafa adamlar sunumları sevmezler. Senin içi boş, duvara yansıttığın ışığını sonuna kadar verdiğin etkilemek için renklerini bile özenle seçtiğin önemli yerlerini italik yapıp altını çizdiğin slidelerın için yada saatlerce wordde yazdığın analizler yaptığın bazı yerlerini özenle renklendirdiğin, yetmezmiş gibi birde grafikler ekleyip inanılmaz sayıda inanılmaz emekle hazırladığın sunumun için vakit mi harcıcaklar bumu yani ve sonunda %75 hayır dicekleri şey için. ve bunu sadece sen yapmıosun. adamların zamanları para demek senin sunumunu ne dinlerler ne okurlar. profesyonellik ne biliomusun dostum. yakalşık 3-4 dk var hadi herşeyiyle bana anlat. bunu yapabiliosan mevzudur diğeri bi olay değil ki evde bir ayda hazırla ohh onu yapar herkez. mevzu 3-4 dk. var bana anlat ve ikna et durumunda ikna edebilmektir.
    boşuna küçük düşüncelere dalmayın zaman kaybetmeyin ole sunumlarla falan. he sunum yapıcağınız kişi memur çıkışlıdır parası vardır. o na olur bak sunumlar falan. ama işinin ehli bu sektörde olan normal insan kafasında olmayan yaratıcı insanlara bu olmaz.
    aramızdan kesin biri bole birine sunum yapmıştır yüzlerce sayfa ama buna ben inanmam. bahse girelim mi dostum. :)

Abi olaya çok farklı bakıyoruz

ofis nerede olacak kirası ne olacak cevap= homeofis
    kaç yazılımcı kaç tasarımcı kaç sosyal medyacı çalışacak maaşları ne olacak cevap: freelance-yaptığı iş kadar para
    Rakimlerin kim hangi alanlarda onlardan iyisin hangi alanlarda kotusun cevap : rakiplerimden farkım iletişim
    Ne kadarlik reklam butcesi dusunuyorsun cevap : facebook neyinize yetmiyo.
    Kac ay sonra ne kadar kullanici cevap : 6 ay sürer elle tutulur sayıya ulaşmak
    Bu kullanicilardan ne kadar gelir elde etmeyi - Bu geliri nasil elde etmeyi dusundugunu : cevap : tabiki reklam gelirlerinden
  • Eh o zamaman blog yaz. Hazir blog al. Reklam koy reklam gelirlerinden para kazan. Senin sosyal medyan bundan daha ote birsey sunmuyor.
    6 ay oldukca kisa bir sure. 6 ay icinde hatri sayilir reklam geliri elde etmek icin 100 binin uzerinde para harcaman lazim. 0.00005 kurus gosterim basina 100 bin reklam butcesi gommek mantikli degil.

• quote:

yatırımcı bulmak ulaşmak biraz zor gibi geliyor bana bir toplantı ayarlayabilmek falan.

Bide günlerdir konuşuyoruz biride çıkıp hacı senin proje neydi ya demedi. insan bi merak eder arkadaş.

Projeni merak ettik de söylemedin ki.Mghfreud sormuştu.

• quote:

hahah bahse girerim dostum.
    bu ne lan karşılarında terlememişsin falan siz nasıl dünyadasınız. Ben bahse girerim sen yaşamamışsın bunları. ne zannediyosunuz adamların sana terleyeceğin kadar zaman vereceklerini mi. Bide sunumla bana yatırım yapıcaklarsa yapmasınlar abi sunum ne lan lisedemiyiz. kafa adamlar sunumları sevmezler. Senin içi boş, duvara yansıttığın ışığını sonuna kadar verdiğin etkilemek için renklerini bile özenle seçtiğin önemli yerlerini italik yapıp altını çizdiğin slidelerın için yada saatlerce wordde yazdığın analizler yaptığın bazı yerlerini özenle renklendirdiğin, yetmezmiş gibi birde grafikler ekleyip inanılmaz sayıda inanılmaz emekle hazırladığın sunumun için vakit mi harcıcaklar bumu yani ve sonunda %75 hayır dicekleri şey için. ve bunu sadece sen yapmıosun. adamların zamanları para demek senin sunumunu ne dinlerler ne okurlar. profesyonellik ne biliomusun dostum. yakalşık 3-4 dk var hadi herşeyiyle bana anlat. bunu yapabiliosan mevzudur diğeri bi olay değil ki evde bir ayda hazırla ohh onu yapar herkez. mevzu 3-4 dk. var bana anlat ve ikna et durumunda ikna edebilmektir.
    boşuna küçük düşüncelere dalmayın zaman kaybetmeyin ole sunumlarla falan. he sunum yapıcağınız kişi memur çıkışlıdır parası vardır. o na olur bak sunumlar falan. ama işinin ehli bu sektörde olan normal insan kafasında olmayan yaratıcı insanlara bu olmaz.
    aramızdan kesin biri bole birine sunum yapmıştır yüzlerce sayfa ama buna ben inanmam. bahse girelim mi dostum. :)

Bence projene ortak programcı arıyorsan ve kafa adamsa 3-4dk'da anlatırsın,"bu iş tutar" deyip kabul eder.Ancak iş kurumsal bir yerden ya da tanıdık olmayan tecrübeli bir yatırımcıdan yatırım almaya geldiğinde sunum falan gerekiyor.Hatta bildiğim kadarıyla bu işin bir raconu var.Belirli raporları hazırlaman gerekiyor.Bunların sırası var,belki birden fazla görüşmede sırasıyla bu raporları sunmak gerekiyor ama rapor ve sunum derken çok kasmaya da gerek yoktur herhalde.Sunumunda fikri vermen önemli,yazı rengi falan sıkıntı olacağını zanletmiyorum.

• Yok aga bu kafayla olmaz

• Up.Benim de bir sürü fikrim.İyi fikirlere ilgi duyan,girişimciliğe meraklı yazılımcılar arıyorum.Hatta yazılımcı veya yatırımcı değilseniz bile girişimciliğe ilgi duyuyorsanız benimle iletişime geçin belki bir yardımım dokunur.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.