Şimdi Ara

Protein Tozu hakkında bilgi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
8
Favori
2.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: saveyourself

quote:

Orijinalden alıntı: Lily Allen

Ben protein tozu felan almıyorum. Günlük yediğim besine ek olarak 2 3 yumurta 2 bardak süt + ton balığı yiyorum bazen ayran vs. alıyorum yine baya protein ' :D

ayrıca bak mesela bir şey merak ediyoum

burada

2,4 kg protein tozu : 200 tl

10 liraya 120 gram denk geliyor.

1 litre süt : 1.8 tl

1 litre sütte 31 gram protein var.

süt içsek ondan çok daha mantıklı değil mi ? yada 320 gram ton balığı 5.25 tl . 55 gran ton balığında 13 gram protein var.

ben mi yanlış düşünüyorum

31 gr'ı yanlışlıkla 2.8 gram yazmışlar herhalde

Protein Tozu hakkında bilgi
     Protein Tozu hakkında bilgi

Paçanızdan millete laf atma amacı akıyor bildiğin. Bir de uşenmeden gitmiş çekmişin. Akıl var mantık var 1 litrede 2.8 gram protein mi olur ? Orada bak bakalım 1000 ml mi yazıyor 100 mu ? Ben nededim ? 1000 ml (1 l de) 31 gram var. A101 birşah sutte 250 mlde 7.75 gram yani 1000 ltde 31 gram var. Yukarıda attığım mesajda araştır pınar sutte 100 mlde 3 gram var yani 1 litrede 30. Hani 10 *3 : 30 ya ondan belki anlamazsın.

Senin attıgında da 100 ml de 2.8 gram var. 1 litre = 10*100 ml

Yani 10*2.8 gram

Kaç etti ? 28

Mobilden bu kadar oldu kbakma anlamadıysan pmden anlatırım ;)

Daha litre ml hesabından anlamayan adama ne anlatıyorsam bende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Her isi ters giden adam -- 22 Nisan 2014; 11:10:37 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• bu protein tozunun kalp krizi yaptıgı bi efsane bilimsel gerçeği yok su yerine süt ile kullan
  • Boşverin la böyle şeyleri doğal yollarla alın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Köy gibi bir yerde yüzde yüz doğal besinlerle besleniyor olsak protein tozu kullanmayalım diyecem de zaten normalde yediğimiz bir çok şey protein tozundan çok daha sağlıksız O yüzden kullan gitsin. Battı fish yan going

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple Developer -- 22 Nisan 2014; 12:12:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LauranaLawless

Şimdi arkadaşlar yaklaşık 2 gün evvel Muscletechin ürünü olan Nitro-Tech whey protein ürününü aldım çevremden sorduğum 6 hocanında tavsiyesiyle.Dün kullandım bayada faydasını gördüm.Antrenmandan önce ve sonra alıyorum 300 ml suya koyup 1 ölçek karıştırıyorum.

Gelgelelim bugün annem gitmiş sormuş sağlık ocağı hekimine o doktorda demişki "Erken yaşta kalp krizi geçirmek istiyorsa buyursun içsin".Yaşım 22 8 aydır bu sporu yapıyorum.Protein tozuna ister istemez ihtiyaç duyuyorum çünkü yediğim yiyeceklerden aldığım protein miktarı gün içinde az bir oran kaplıyor.Şimdi laf anlatamıyorum içme annelik hakkımı helal etmem diyor.Ne diyeyim şimdi ben _? Koca kutu evde olduğu gibi..

"Dün kullandım bayada faydasını gördüm."

• Allah'ım, nasıl yorumlar var akıl almaz. Yok çevremde çok kardiyolog var, yok şu kadar doktor tanıyorum hepsi aynısını dedi. Sanırsın adam cerrahpaşada ameliyathane kiralamış orda yaşıyor.

Bilmeden atan tutan herkesin mutlaka ''çok'' uzman tanıdığı olur.

Allah rızası için hayatında zerre spor yapmamış adamlar yorum yapıp, kafa karıştırmasın.

Gerçekçi bir yorum yapacaksak konu sahibine, eğer yeterli bir beslenme yoksa o tozun hiç bir faydasını göremezsin. Beslenmen yeterli olacak ki, ''yardımcı'' besinler işe yarasın.

Üstüne basa basa söylemek lazım, bunlar YARDIMCI/EK besinler.

Edit: Şimdi aklıma geldi, daha dün salonun kapısının önünde, henüz sigarasını yeni bitirmişken ikincisi yakan 'uzman' bir abimiz de, ''Zararlı evlat bu tozlar, içmeyin. Doğal olsa ağaçta yetişirdi'' şeklinde bir cümle kurdu. Ne kadar ciddiye alırsan artık ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murtezacan -- 22 Nisan 2014; 12:22:06 >

• Protein tozunu takviye olarak kullanırsanız sıkıntı yaşamazsınız. Ama siz o tozu ana gıda gibi görür ve o mantıkla tüketirseniz pek sağlıklı olmaz.

Burada zarar ya da sağlıksız yakıştırmasının mantığı vücudu toz şeklindeki gıdaya alıştırmaktan geçiyor. Sürekli ishal yapıcı ilaç ya da çay içtiğinizde nasıl ki vücudunuz artık onlar olmadan ishal olamıyor, bu da ona benzer bir durum yaratabilir.

Yoksa protein tozu zehir falan değildir. Bizzat ilgi alanıma giren, süt ve süt ürünleri üretiminde oluşan peynir altı suyundan ibarettir.

Vücut geliştiren biri için hayvansal protein bitkisel proteinden çok daha önemlidir. Mesela günlük 120 gr hayvansal protein almanız gerekiyorsa, buna bakliyattan gelen proteini hesaba katmadan ayarlamanız gerekir. Eğer mümkünse; yumurta, süt ürünleri ve et ile bu miktarı karşılamaya çalışın. (yeni başlayanlar için) Orta ve yüksek seviyedekiler ise aralıklı olarak protein tozu kullanarak beslenmelerini takviye edebilir. (1 ay ara vermek gibi)

Ayrıca spor sonrasında, protein tozunu süt ile içmenizi önermem. Üzüm suyu idealdir. Çünkü amaç proteinin kana hızlı karışmasını sağlamaktır. Bana kalırsa üzüm suyu kullanmak istemiyorsanız, süt yerine su ile beraber içmelisiniz.

Bu arada, spor hocası veya doktor değilim. Spor yapmayı hayat felsefesi haline getirmiş bir Gıda Mühendisiyim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben salonda ve iş yerinde tutuyorum ihtiyaçlarımı , o yüzden evde sıkıntı olmuyor. Ha sizinle aynı durumu yaşadım ki ben sağlık sektöründe çalışıyorum ve tüm imkanlar elimin altında olmasına rağmen.

Anneyi üzmeye değmez derim. Değişik bir yol bulun siz en iyisi
  • Of yeni başlayanlar :)Ailelerin ve doktorları(ülkemizdeki) tutumu hep böyledir içme ölürsün kaçtane supplement kullandığımı sayamıyorum kaçmilyarlarımın gittiğini ilk ölcek kişi benim heralde:).Geçenlerde kalp doktoruna gittim söyledim tabi supplement kullandığımı kontrol amaçlı geldiğimi sakın kullanma anabolizan koyuyorlar onun içine oyüzden etkili dedi bidada doktora falan gitmem bu işler için nekadar bilgisiz olduğunu gösterdi bana.Anabolizan toz şekline gelmez gelsede etki etmez etsede maliyetten koymazlar.Benimde ailem ilk başlarda böyle karşı çıkmıştı ordan burdan duyduklarıyla bana gelir laf edip dururdu.Çoğu zaman steroidlerle karıştırırdı.Daha başlangı seviyesindesin keşke kreatin olmayan bir protein alsaydın ama önemli değil bol su tüket.Kutu bitiminde bile zor etki görürsün gözle görülen bi fark olmaz nası gördün acaba:)Birde beslenme olmazsa onlardan aldığın 30 gr protein bi işe yaramaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ExpeRiaN

Of yeni başlayanlar :)Ailelerin ve doktorları(ülkemizdeki) tutumu hep böyledir içme ölürsün kaçtane supplement kullandığımı sayamıyorum kaçmilyarlarımın gittiğini ilk ölcek kişi benim heralde:).Geçenlerde kalp doktoruna gittim söyledim tabi supplement kullandığımı kontrol amaçlı geldiğimi sakın kullanma anabolizan koyuyorlar onun içine oyüzden etkili dedi bidada doktora falan gitmem bu işler için nekadar bilgisiz olduğunu gösterdi bana.Anabolizan toz şekline gelmez gelsede etki etmez etsede maliyetten koymazlar.Benimde ailem ilk başlarda böyle karşı çıkmıştı ordan burdan duyduklarıyla bana gelir laf edip dururdu.Çoğu zaman steroidlerle karıştırırdı.Daha başlangı seviyesindesin keşke kreatin olmayan bir protein alsaydın ama önemli değil bol su tüket.Kutu bitiminde bile zor etki görürsün gözle görülen bi fark olmaz nası gördün acaba:)Birde beslenme olmazsa onlardan aldığın 30 gr protein bi işe yaramaz.

Hocam 8 aydır yapıyorum zaten bu sporu sadece toza yeni başladım endişem bu yüzdendir.

Edit:Kullanmaya devam ediyorum protein desteği şart gördüğüm kadarıyla baktım bana yaramıyor keseceğim zaten.Hocayıda seferber ettim o koruyor salonda gidip geldikçe alıyorum artık ne yapayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LauranaLawless -- 22 Nisan 2014; 18:32:23 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.