Şimdi Ara

Protein Tozu Kullananlar / Zararını Görenler / Faydasını Görenler (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
431
Cevap
12
Favori
222.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: drill_85

hacı ben akşamı ON standart wey kullandım sabah kan tahlili yaptırdım sonuç karaciğer enzimlerinde yükselme çıktı trombosit en zimleri AST ALT yazıyor kanı verince onlarda yükselme olduğu çıktı ve normalin baya ütündeydi AST 73 ALT 71 bu bana oldu herkese olacak diye bişey yok tabi kullanıcam illa diyene lafım yok :)

PEKİ bu sonuçlar anormal birşey miymiş?
    sonuçta fazla protein alındığı için karaciğer fazla çalışıyor
  • drill_85 D kullanıcısına yanıt
    İyide whey protein içip de tahlil yapmaya gidilmez ki. Karaciğer enzim salgılayacaktır çalıştığı için. Tahlili gece açlığıyla sabah bişey yemeden vücut rölantideyken yaptıracaksın ki doğru sonuç versin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Masionette9

quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

quote:

Orijinalden alıntı: Masionette9

quote:

Orijinalden alıntı: Teknik_Psikopat

quote:

Orijinalden alıntı: xdriver

Arkadaşlar spora başlayalı 1 hafta oldu ama beslenmem pek düzenli değil.Bende protein tozu almayı düşünüyorum.En iyisi hangisi ve nerelerde bulabilirim ?

Dostum 1 haftalık bi sporda alacagın protein tozu hiç bir işe yaramayacak beslenmeni düzene sokmak zorundasın. Protein tozu kullanmak için en az 3 aylık bi spor geçmişin olması lazım aktif.

İlla alacam diyorsan optimum var 160 tl 5lbs. Ama sonuç bekleme 1 haftalık sporla 3 ay sonra al derim.

Tüm bodyciler profosyoneller spora başlarken protein tozu öneriyorlar. böyle tavsiyeler vererek kasın adam gibi proteini almasını engelliyorsunuz. gelişmeyi geciktiriyorsunuz.

Asıl profesyoneller, antrenörler ilk 5-6 ay gıda takviyesi önermiyor. Yeni başlayan biri protein ihtiyacını rahatlıkla karşılar. Sanki toz olarak almayınca kasın protein alımı olmuyor.

Profosyoneller, antrenörler önermiyormu? Kanıt gösterirmisin? Ben hiç duymadım. Bak ben sana basit bi örnek vericem, P90X, 3 ayda dehşet sonuçlar veren bir program internetten araştırabilirsin, işte ilk ay başlayanlar için önerilen beslenme takvimi:

Protein Tozu Kullananlar / Zararını Görenler / Faydasını Görenler

Sırf siz ilk aylarınızda protein içmediniz diye insanlarada aynı şeyi yapmasını istemeyin, günlük kas yapımı için vücudumuzun istediği protein 200-300 gr arası. Sen günlük 300 gr proteini nerenden temin ediyorsun 3 ay söylermisin? Kısacası sizin gibi daha memeleri yeni çıkan fitnessçı ergenler burda millete onu yapma diye antrenör kesiliyorlar. Ayrıca son nokta koyucam benim hocamda bana ilk ay protein tozu içmemi istedi kreatinle beraber vücudum komple değişti, ilk 3 ay protein içmeme muhabbeti tamamen lehinize sonuç verir.
     Protein Tozu Kullananlar / Zararını Görenler / Faydasını Görenler

Hangi supplement firması için çalışıyorsun? Maaşlar iyi ise çalışabilirim.

200-300 Gr protein? Normal bir sporcuyu, tosuna çevirir.

• quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

İyide whey protein içip de tahlil yapmaya gidilmez ki. Karaciğer enzim salgılayacaktır çalıştığı için. Tahlili gece açlığıyla sabah bişey yemeden vücut rölantideyken yaptıracaksın ki doğru sonuç versin.

birader ben akşam içip yatmadım spordan sonra aldım üstüne yemek yedim meyva yedim vs vs
  • Arkadaşlar hacim dönemindeyim normalde antreman önce bcaa ve sonrasında 2 ölçek protein tozu ve bcaa kullanıyorum. Salondaki hocam tozu her gün 2 ölçeğe çıkarmamı tavsiye etti hacim için ne düşünüyorsunuz bu konuda?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IOzguur

Arkadaşlar hacim dönemindeyim normalde antreman önce bcaa ve sonrasında 2 ölçek protein tozu ve bcaa kullanıyorum. Salondaki hocam tozu her gün 2 ölçeğe çıkarmamı tavsiye etti hacim için ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Hacimi getirecek olan yağ ve karbonhidrattır, protein her daim kilo başı 2gr olsa yeter. Yani definisyon için yağ ve karbı kısacaksın, bulk için artıracaksın. Hızlı yağlanmadığın bir oranda tut yeter, ayda 1 kilo iyi bir miktar mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor06 -- 27 Ekim 2013; 21:08:04 >
  • quote:

hacı ben akşamı ON standart wey kullandım sabah kan tahlili yaptırdım sonuç karaciğer enzimlerinde yükselme çıktı trombosit en zimleri AST ALT yazıyor kanı verince onlarda yükselme olduğu çıktı ve normalin baya ütündeydi AST 73 ALT 71 bu bana oldu herkese olacak diye bişey yok tabi kullanıcam illa diyene lafım yok :)

tamamen senin böbreklerinle ilgili bir sorun
  • quote:

ramazandan sönce lcarnitin ve amino asit kullanıyordum.ramazan girmeden önce kan testi yaptıalr işte ve damarlarad yağlanm olduğu ortaya çıktı.benim içimden insan eksildi dedim nasıl olur bu iş felan.ramazanda spor yapmadığım için kulanmadım aminoları.sonuç sıkıntı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: montevo

quote:

ramazandan sönce lcarnitin ve amino asit kullanıyordum.ramazan girmeden önce kan testi yaptıalr işte ve damarlarad yağlanm olduğu ortaya çıktı.benim içimden insan eksildi dedim nasıl olur bu iş felan.ramazanda spor yapmadığım için kulanmadım aminoları.sonuç sıkıntı yok.

Damarlarda yağlanma dediğin kandaki yağ oranıdır. Yani trigliserid yüksek çıkmıştır. Ramazanda oruç tuttuysan ve iftardan sonrada dikkatli yediysen düşmesi çok olağan. Sadece supplementlerden kaynaklanmayabilir yani. Protein tozu ve amino kullanıp böbreğinde taş olan insanda var ama adam su içmezse, yaptığı işin bilincine varmazsa olur yani. Kısaca demek istediğim her hastalık için supplementleri şüpheli göstermemek lazım. :)

• DaYWaLkeR kullanıcısına yanıt
    evet her hastalığı ek besinler sağlamıyor ancak insanlar inanmak istemiyor.yani bunun tek mantıklı açıklaması bu.tavukların nasıl beslendiği belli,ziraai ilaçlar belli.bunalrın hepsi sanki yararlı bitek bunlar zararlı.yok şunu içen öldü bunu yiyen geberdi.gerçi ben ,vücut çalışmaya gelip niye ağır çalışıyorsun diyeni de gördüm.gençliğin verdiği cahillik işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: feelulive

http://www.milliyet.com.tr/uzun-yasamin-sirri-vucutcularda-gizli-/yasam/sondakika/06.10.2010/1298153/default.htm

Uzun yaşamak yine vücut geliştirmede saklı bence ama amino asitlerden çok antrenman yaptıkça salgılanan büyüme hormonundan olur diye düşünüyorum. Yaşlanmayı, hücre yenilenmesinin yavaşlamasını belli oranda engelliyor.
    Tabi bu hormonlu tavuk ve yumurtaları yiyerek ne kadar sağlıklı kalıyoruz orası da meçhul

• Protein tozu yerine KEFİR kullanımını nasıl buluyorsunuz? Hem doğal, hem sağlıklı hemde whey peynir altı suyu olarak protein bakımından çok çok zengin...

Ben KEFİR'i antrenmandan önce ve antrenmandan sonra 500ml içiyorum, antrenman yapmadığım günlerde yatmadan önce tüketiyorum ve çok faydasını gördüm diyebilirim, yalnız evde yağsız keçi sütü ile mayalayarak yapıyorum dışardan alırsanız katkı maddesi çok olduğundan önermiyorlar.

Protein tozu kullandım ancak bir süre ara verdim karaciğerimde yağlanma oldu bu şekilde ikame ediyorum sonra tekrardan toza dönebilirim.

Protein tozuna göre hiç değilse doğal ve kafam biraz daha rahat...

Örneğin burada faydalı bilgiler var bakabilirisiniz;
    http://cyclingtr.com/blogs/bisiklet-beslenme/archive/2012/08/12/do-al-whey-protein-kefir.aspx

• Tek zarari ishal eder .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanrım objektif diye bir programda protein tozu vb. gibi ürünlerin tartışması olacaktı ama takip eden oldu mu programı?
  • ganil17 kullanıcısına yanıt
    Hocam hazır hefir mi kullanıyorsunuz yoksa kendiniz mi mayalıyorsunuz,eğer öyleyse kefir mayasını nerden temin ediyorsunuz?Aktardan almaya çekiniyorum eczanelerde satılanlar da çok pahalı.Probiyotik yoğurttan mayalayan birine rastlamıştım onu da yapsam mı yapmasam mı kararsız kaldım açıkçası:))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9CE21D1C4 -- 1 Kasım 2013; 15:47:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: depresif_adam

quote:

hacı sen hangi kafayı yaşıyorsun böbrek nerde karaciğer nerde :D

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: depresif_adam

quote:

hacı sen hangi kafayı yaşıyorsun böbrek nerde karaciğer nerde :D

tamam o zaman
    tamamen senin karacigerinle ilgili bir sorun

• quote:

Orijinalden alıntı: ganil17

Protein tozu yerine KEFİR kullanımını nasıl buluyorsunuz? Hem doğal, hem sağlıklı hemde whey peynir altı suyu olarak protein bakımından çok çok zengin...

Ben KEFİR'i antrenmandan önce ve antrenmandan sonra 500ml içiyorum, antrenman yapmadığım günlerde yatmadan önce tüketiyorum ve çok faydasını gördüm diyebilirim, yalnız evde yağsız keçi sütü ile mayalayarak yapıyorum dışardan alırsanız katkı maddesi çok olduğundan önermiyorlar.

Protein tozu kullandım ancak bir süre ara verdim karaciğerimde yağlanma oldu bu şekilde ikame ediyorum sonra tekrardan toza dönebilirim.

Protein tozuna göre hiç değilse doğal ve kafam biraz daha rahat...

Örneğin burada faydalı bilgiler var bakabilirisiniz;
    http://cyclingtr.com/blogs/bisiklet-beslenme/archive/2012/08/12/do-al-whey-protein-kefir.aspx

protein tozu ile kefir nasıl kıyaslanır anlamadım
    protein tozunun en az %70'i proteindir
    kefirin ise yanlış bilmiyor isem %4 protein

amaç yağsız kas kütlesi yapmak ise en ideali yine protein tozudur
    protein tozunda ne gibi bir katkı maddesi varmış açıklarsanız sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

quote:

Orijinalden alıntı: feelulive

http://www.milliyet.com.tr/uzun-yasamin-sirri-vucutcularda-gizli-/yasam/sondakika/06.10.2010/1298153/default.htm

Uzun yaşamak yine vücut geliştirmede saklı bence ama amino asitlerden çok antrenman yaptıkça salgılanan büyüme hormonundan olur diye düşünüyorum. Yaşlanmayı, hücre yenilenmesinin yavaşlamasını belli oranda engelliyor.
    Tabi bu hormonlu tavuk ve yumurtaları yiyerek ne kadar sağlıklı kalıyoruz orası da meçhul

quote:

Uzun yaşamın sırrı "vücutçularda" gizli!
    Bilim insanları, insan ömrünü 10 yıl uzatmanın yolunu bulduklarına inanıyorlar...
    16:07 | 06 Ekim 2010
    Uzun yaşamın sırrı vücutçularda gizli!

milliyet.com.tr

Bilim insanları, vücut geliştiricilerin kullandığı protein tozunun uzun ve sağlıklı yaşamın sırrını içerdiğine inanıyorlar.
    Yapılan araştırmayla, proteinlerin yapı taşı olan amino asitlerden meydana gelen bir kokteylin bir farenin ömrünü yüzde 12 artırdığı artırdığı ortaya çıktı. Araştırmacılar, bunun özellikle yaşlı ve hasta olanlar olmak üzere insanlarda da faydalı olabileceğine inanıyor.
    Laboratuvar deneylerinde orta yaştaki sağlıklı farelere içine üç özel amino asit karıştırılmış olan içme suyu verildi. Bu fareler, normal beslenen diğer farelere göre dikkate değer bir şekilde daha uzun süre yaşadılar. Bu farelerin ömrü 869 güne kadar uzadı. Normal beslenen farelerin ömrü ise 774 gün. Burada yüzde 12'lik bir fark olduğu saptandı. Daha uzun yaşamaya, hücrelere enerji tedariğini artıran ve serbest radikaller olarak adlandırılan yok edici moleküllerin neden olduğu oksidatif zararı azaltan biyolojik değişimlerin eşlik ettiği belirlendi.
    Deney yapılan farenin daha fazla yaşama gücüne sahip olduğu ve kas koordinasyonunun geliştiği gözlemlendi. Amino asit karışımı verilen farenin, daha fazla mitokondri (hücrelerdeki enerji kaynakları) ürettiği belirtiliyor. Ayrıca uzun yaşam geni olarak bilinen SIRT1'nin aktivitesinin de arttığı ve serbest radikallere karşı daha iyi savunma geliştirdiği belirlendi.
    İtalya'daki Milano Üniversitesi'nden Dr. Enzo Nisoli, "Bu, ilk kez bir amino asit karışımının farede yaşam süresini uzattığını ortaya koyuyor" diye konuştu. Geçen yıl bilim insanları aynı amino asitler, lösin, isolösin ve valin tek hücreli mayada yaşam ömrünü uzattığını bulmuştu.
    Cell Metabolism adlı dergide yayınlanan yeni bulgular ise, amino asit takviyesinin insanlarda da bu tip yararlar sağlayacağı yönündeki ihtimali güçlendiriyor. Bilim insanları, çalışılan farenin yaşlı, ama sağlıklı olduğuna dikkat çekiyorlar. Özellikle kalp hastalıkları, kronik akciğer hastalıkları ya da enerji düzeylerini düşürmesiyle bilinen diğer hastalıklara sahip insanlarda aynı etkileri yaratabileceğine inanıyorlar. Doktor Nisoli, bunun için kapsamlı bir deney sürecine girilmesi gerektiğini belirtiyor.

BCAA nın faydalarından bahsetmişler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 2 Kasım 2013; 20:55:31 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.