Şimdi Ara

Protein Tozu suyla mı daha faydalı sütle mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
24.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben body yapıyorum kaslarımı geliştirmek için protein tozu şart dediler aldım. Çikolatalı birşey suyla deniyim dedim çok iğrenç oluyor, sütle karıştırınca mükemmel oluyor.Spor hocam suyla iç demişti.Acaba bi fark varmı sütle içsem bunu sormak istedim teşekürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Protein Tozu: Suyla mı Sütle mi İçelim?

Protein tozu, fitness hedeflerinizi desteklemek için popüler bir takviyedir. Ancak onu suyla mı yoksa sütle mi tüketeceğiniz konusunda kafa karışıklığı yaşayabilirsiniz. Her iki seçeneğin de kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır.

Suyla Tüketmenin Avantajları:

• Daha Düşük Kalori: Su, kalori içermez. Bu nedenle, protein tozunu suyla tüketmek, daha düşük kalorili bir içecek elde etmenize yardımcı olur.
    • Daha Hızlı Emilim: Su, süte göre daha hızlı emilir. Bu, kasların protein tozunu daha hızlı kullanabileceği anlamına gelir.
    • Laktoz İntoleransı Olanlar İçin Uygun: Protein tozu suyla tüketildiğinde laktoz içermez, bu nedenle laktoz intoleransı olan kişiler için uygundur.

Sütle Tüketmenin Avantajları:

• Daha Yüksek Protein İçeriği: Süt, sudan daha fazla protein içerir. Bu, protein tozunu sütle tüketerek daha fazla protein almanızı sağlayabilir.
    • Daha Zengin Lezzet: Protein tozu sütle tüketildiğinde daha zengin ve daha kremsi bir lezzete sahip olur.
    • Daha Yavaş Emilim: Süt, sudan daha yavaş emilir. Bu, protein tozunun kaslar tarafından daha uzun süre boyunca kullanılabileceği anlamına gelir.

Hangisi Daha İyi?

"Protein tozu suyla mı sütle mi" sorusunun doğru cevabı, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlıdır.

• Daha düşük kalorili bir içecek, daha hızlı emilim ve laktoz intoleransı istiyorsanız, protein tozunu suyla tüketin.
    • Daha yüksek protein içeriği, daha zengin lezzet ve daha yavaş emilim istiyorsanız, protein tozunu sütle tüketin.

Sonuç

Protein tozunu suyla mı yoksa sütle mi tüketeceğiniz, kişisel tercihlerinize ve hedeflerinize bağlıdır. Her iki seçeneğin de kendine göre avantajları vardır. En iyi seçeneği belirlemek için ihtiyaçlarınızı ve isteklerinizi göz önünde bulundurun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kullanım önerisi yağsız sütle
    gerisi sizin tercihinize kalmış
  • spor hocaları genelde protein tozlarını önermez.nasıl oldu da önerdi anlam veremedim.Ben kullanmanız taraftarı değilim.Karaciğere zarar veriyor farkında olmadan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4ump4 -- 23 Temmuz 2012; 0:35:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: McOrco

kullanım önerisi yağsız sütle
    gerisi sizin tercihinize kalmış

Teşekürler ben tam yağlı sütle içiyordum bu zamana kadar küçük detaylardan problem çıkarmı acaba kana emilimi geçikirmi proteinin? Bana hoca kendisi önerdi.Protein tozu olmadan kasların zor geliştiğini söyledi.
  • protein tozunun amacı
    yagsız
    tuzsuz
    en düşük kalori ile
    protein ihtiyacınızı karşılayabilmeniz

amacı bu olan ürünü yağlı sütle içmek çok mantıklı değil açıkcası

spor hocaları tavsiye etmez vs. kulakdan dolma şehir efsanelerini dikkate almayın
    antrenorunuz, spor hocanzı ne diyorsa onu yapın

proteın tozları sporcunun en buyuk gereklılıgıdır
    yukarıda yazanı soyleyebılecek bır spor hocası
    ruyalarda bıle goremezsınız

en basidinden bir serviste
    50 gr protein ihtiyacınız olduğunu varsayalım

bunu iki ölcek protein tozunu yagsız süte karıştırıp
    protein tozunun ve sütün toplam protein degerindende karşılayabilirsiniz

15 adet yumurta beyazı yiyerekde
    3,52*15=52gr

günde kaç servis alacaksınız
    salona poset poset yumurtayı nasıl gotureceksınız
    dahası nasıl yıyebıleceksınız :)

hocanız ne dıyorsa onu yapın

yoksa kafanızı karıstırırlar

yarım doktor candan yarım imam dinden eder atasözünü unutmayın
    her işi ehline uzmanına bırakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McOrco -- 25 Temmuz 2012; 3:57:26 >

• Peki hangi protein tozu , belirgin bir fark var mıdır aralarında? Yoksa hazır sular gibi içeriği benzer lezzetleri biraz mi değişiktir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emirtetik

Peki hangi protein tozu , belirgin bir fark var mıdır aralarında? Yoksa hazır sular gibi içeriği benzer lezzetleri biraz mi değişiktir?

Kilo aldırıcılar arasında büyük farklar yoktur genelde ama protein tozları arasında vardır, araştırmadan alma derim. Mesela hepsi su ile içilmez, bazıları sadece sütle karıştırılabilir. Konuyu açan arkadaş da böyle bi ürün almış muhtemelen.
    Ayrıca sütteki yağ oranı yüzde 3. Bu kadarcık yağdan hiçbi şey olmaz. Yağlı sütle de rahatlıkla kullanılabilir.
    Son olarak, bu sporda çok yeniyseniz supplement kullanmayın çünkü ilk başlarda vücut ek besin almayı gerektirecek kadar proteine ihtiyaç duymaz ve aldığınızı dışarı atar. Yani paranız boşa gider.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Protein tozu bozulur mu?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kara

quote:

Orijinalden alıntı: emirtetik

Peki hangi protein tozu , belirgin bir fark var mıdır aralarında? Yoksa hazır sular gibi içeriği benzer lezzetleri biraz mi değişiktir?

Kilo aldırıcılar arasında büyük farklar yoktur genelde ama protein tozları arasında vardır, araştırmadan alma derim. Mesela hepsi su ile içilmez, bazıları sadece sütle karıştırılabilir. Konuyu açan arkadaş da böyle bi ürün almış muhtemelen.
    Ayrıca sütteki yağ oranı yüzde 3. Bu kadarcık yağdan hiçbi şey olmaz. Yağlı sütle de rahatlıkla kullanılabilir.
    Son olarak, bu sporda çok yeniyseniz supplement kullanmayın çünkü ilk başlarda vücut ek besin almayı gerektirecek kadar proteine ihtiyaç duymaz ve aldığınızı dışarı atar. Yani paranız boşa gider.

Aslında 2 yıldır spor yapıyorum ilk başlarda kilo vermek içindi yaklaşık 12 kilo verdim,sonrada formumu korumak için devam ettim.Yemeği sevdiğim için spora ara verdiğimde (3 ay gitmedim) tekrar kilo aldım 4-5 kilo.Özellikle üst kısımı çalışıyorum bilgisayar başında eğildiğim için hafif kambur durma eğilimi gösteriyordu bu yüzden üst sırt omuz ve kollar ağarlıklı bir program var.
    Şimdi ise spordaki hoca tavsiye etti bende araştırdım muscletech aldım,ürün cuma günü elime ulaştı bugün kullanıcam spor öncesi.Bir çok yerde spor sonrası demiş dinlenme fazında bizim hoca ısrarla spordan 1 saat önce al diyor.Süt ile alındığında ise sütün sindirimi geç olduğu için proteinin alınımı gecikiyormuş o yüzden su ile tavsiye ediyorlar. Tadina baktım muzlu olanından ilginç geldi çok kötü değil ama alışık olduğum bir lezzette değil doğrusu.Mantık olarak önce mi almak lazım sonra mı bilemiyorum,ve 2 ölçek almak gibi bir niyetim yoksadece 1 ölçek alıcam yani kaslarımı balon gibi şişirmek değil yaptığım sporun en azından birazda görüntü olarak karşılığını alayım istiyorum

• 2 ölçek değil on ölçek alsan zaten kaslarını balon gibi şişiremezsin steroid değil onlar gıda takviyesi

Galiba nitrotech hardcore almışsın onun içinde creatin de var o yüzden spordan sonra 1 ölçek alabilirsin 45 60 dk kadar sonra da karb.protein ağırlıklı bir öğün yersin olur biter ama abartmadan yani 500 gr tavuğu bir kerede götürme

Su ile alınmasını herkes önerir hızlı sindirilmesi için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9CE21D1C4 -- 17 Şubat 2013; 13:56:49 >
  • McOrco kullanıcısına yanıt
    Konuyu hortlamak gibi olacak ama protein tozları kesinlikle zararlı. 30 Milyar Dolardan fazla piyasası olan endüstride size faydalı derler. Hatta peynirden, doğal sütten daha faydalı diyenler olacak aldırmayın. Kullanan biri olarak zararlı olduğunu söyleyebilirim. Neden derseniz çok basit. Sindirim süresi doğal seleksiyondan farklı olarak çok hızlı karışıyor kana. Karaciğerde işlem görüyor, böbrekler aracılığı ile atılıyor. Sorun ani olarak insülin zıplatması. Böylelikle insülin zıplatması yapan herşey şeker hastası olma olasılığını +%20 min arttırıyor. Kendimden gözlemliyorum. Doyma hissim gün geçtikçe zorlaşıyor. Eskiden 1 öğün yediğimde %100 doyma hissederken şimdi %50 kadar düştü. Ek olarak, çoğu protein tozu E950, E955 gibi katkı maddeleri kullanıyor. Bunları araştırın görürsünüz zaten. Öyle piyasanın kölesi olanların her dediğine inanmayın.

• GoXVII G kullanıcısına yanıt
    Dostum boş konuşuyorsun.İnce bağırsak yoluyla emilimi gerçekleşen protein kan yoluyla karaciğere taşınır. Vücudun enerji talebini de karşılayan protein, metabolizmanın ihtiyacına göre karaciğerden kullanılır.
    Etten aldığın protein de karaciğere taşınacak.Burda tek dikkat edilmesi gereken şey dozajı ayarlamak.Doktordan çok doktor var memlekette(Tıp Fakültesi Öğrencisiyim)
  • FuturisticTURK kullanıcısına yanıt
    Aynen dolu konuşan kardeşim etten alınan proteinin kana karışması, vitamin, amino asit değerleri, süresi, ile protein tozu aynı zaten. Protein tozlarındaki kodlu, kıvam arttırıcılar, emüligatörler hep kırmızı ette de var. Ek olarak vücuda abi giren protein tozu insülini tavan yaptırmıyor aynen.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.