Şimdi Ara

Proteus'ta karmaşayı önlemek için ? YARDIM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ISIS'te bir devre çalışmamız var ancak entegrelerin beslemelerini verdiğimizde çok karmaşa oluyor. Bunu önlemek için bir kaç yöntem görmüştüm ancak nasıl yapıldığını sormak için konu açtım.
    Örneğin;

Proteus'ta karmaşayı önlemek için ? YARDIM.

Şu resimde LCD'nin data pinleri PIC'in bacaklarına hat çizilerek değil de noktalar ile isimlendirilerek bağlanmış.
    Bunu nasıl yapabilirim ?
    Bilgisi olan yazarsa sevinirim biraz acil bir konu da.

Teşekkür ederim şimdiden.

• uğraştım bulamadım =)
  • oldu...
    terminals mode sekmesine bas. orda input ve output araçları var.
    bir input bir output kullan. sağ tıkla ve bağladığın yerlere aynı ismi ver mesela A ismi ver.
  • Teşekkür ederim baktım şimdi.
    DEFAULT aracıyla da aynı işlev oldu denedim.
    Tekrar teşekkür ederim.
  • Mikrodenetleyicileri 4. sınıfta göreceğiz, tabii ki Haberleşme dalını seçmezsem. Çizimden bir kaç temel bilgi dışında pek bir şey anlayamadım. Yine de kendimi geliştirmem gerekirdi. Gerçi geliştirseydim, derslerimi geçerdim. Neyse, zamanla bunları öğrenip, bu dalda kendi çapımda bir şeyler yapabilmem dileğiyle. (Belki)

Bu arada, konu dışı oldu ama ben burayı hem böyle konu dışı olarak kullanacağım. Hem de konuyla alakalı varsa sorularımı soracağım. Gerçi konu dışına girerken de yine aynı konudan bahsediyorum. :)

Sevgiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Engineering Student

Mikrodenetleyicileri 4. sınıfta göreceğiz, tabii ki Haberleşme dalını seçmezsem. Çizimden bir kaç temel bilgi dışında pek bir şey anlayamadım. Yine de kendimi geliştirmem gerekirdi. Gerçi geliştirseydim, derslerimi geçerdim. Neyse, zamanla bunları öğrenip, bu dalda kendi çapımda bir şeyler yapabilmem dileğiyle. (Belki)

Bu arada, konu dışı oldu ama ben burayı hem böyle konu dışı olarak kullanacağım. Hem de konuyla alakalı varsa sorularımı soracağım. Gerçi konu dışına girerken de yine aynı konudan bahsediyorum. :)

Sevgiler.

çizimdeki entegre pic. solda 2 tane kondansotor ve kristal'in bağlantı öbeği var. mikroişlemciye clock sinyali vermeye yarıyor ama şart değil, pic'in içinde de clock devresi var. rb1 ve rb2 ye giren uçlar muhtemelen saydırmak için giriş işareti veriyor. adam sayıcı yapmış lcd'ye yansıtıyor sanki.
    kardeş dersleri geçsen de dert bitmiyor. bu kez iş bulma derdi sonra maaş derdi vs vs... dünya düzeninde bir kukla misali rollerimizi oynayıp ölüyoruz.
    sana diyeceğim, hayatta haz aldığın şeyler ile uğraşabiliyorsan ne mutlu. önemli olan sevdiğin işi yapabilmek, ve doğru şeyleri sevebilmek.
    örn. şu amcam işini seviyor:

• Walter Lewin'i ve işini biz de seviyoruz sadece kendisi değil. Muhteşem adam keşke her hoca böyle olsa.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@rKSm@N

quote:

Orijinalden alıntı: Engineering Student

Mikrodenetleyicileri 4. sınıfta göreceğiz, tabii ki Haberleşme dalını seçmezsem. Çizimden bir kaç temel bilgi dışında pek bir şey anlayamadım. Yine de kendimi geliştirmem gerekirdi. Gerçi geliştirseydim, derslerimi geçerdim. Neyse, zamanla bunları öğrenip, bu dalda kendi çapımda bir şeyler yapabilmem dileğiyle. (Belki)

Sevgiler.

çizimdeki entegre pic. solda 2 tane kondansotor ve kristal'in bağlantı öbeği var. mikroişlemciye clock sinyali vermeye yarıyor ama şart değil, pic'in içinde de clock devresi var. rb1 ve rb2 ye giren uçlar muhtemelen saydırmak için giriş işareti veriyor. adam sayıcı yapmış lcd'ye yansıtıyor sanki.
    kardeş dersleri geçsen de dert bitmiyor. bu kez iş bulma derdi sonra maaş derdi vs vs... dünya düzeninde bir kukla misali rollerimizi oynayıp ölüyoruz.
    sana diyeceğim, hayatta haz aldığın şeyler ile uğraşabiliyorsan ne mutlu. önemli olan sevdiğin işi yapabilmek, ve doğru şeyleri sevebilmek.
    örn. şu amcam işini seviyor:

Güzel yorumunuz için teşekkürler. Rollerini oynayamadan ölenler de var elbette ama hepimiz onlardan olabiliriz. Tüm kalbimle ve tüm inancımla onlardan olmamam ama onları da anlayabilmem dileğiyle.

İş olayına gelince. Aklımda bir kaç yer var ama olabilecek yerler değil. Olabilecek değil derken, istenenleri sağlamazsam olmaz. Sağlasam bile benden iyileriyle dolarsa yine olmaz. O yüzden bu işler zor.

İyi geceler.

Edit: Gerçi yaradan katında herkes bir şekilde rolünü oynar ama insanların kafasındaki rolünden bahsettim ben. Gerçi yaşasa da oynayamayanlar var ya, biz onlardan da olmayız inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7FA67E2CF -- 30 Eylül 2013; 17:09:21 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.